dzisiaj odebrałem paczkę z Agonia Records (@Leyek jeszcze raz dzięki za cynk, jak koncert?), a w niej drugi i trzeci pełniak Infernal War oraz trzeci LP Voidhanger
Dopiero niedawno zobaczyłem, że już tak dawno wrzucałeś fotki swoich winyli. Ja czekałem ze 2 miesiące (!!, wziąłem co prawda jeszcze coś), na początku grudnia zrobiłem jeszcze jedno zamówienie i tuż przed świętami dostałem oba w jednej paczce
Muszę porobić fotki, choć trochę zaległości powstało, bo ostatnio jak się wkręciłem w winyle to trochę pozamawiałem
(przez to mniej komiksów, ale to też w sumie dobrze
.
Koncert
Infernali zajebisty. Agresja, wściekłość plus taka nonszalancja. Nagłośnienie też chyba spoko (oceniam po poprzednich kapelach, bo tutaj poszedłem prawie pod samą scenę). Do tego naprawdę dobre supporty (dawno nie byłem na tak równym koncercie).
Hell-born od razu widać, że weterani,
Crippling Madness - świetni,
Gallower też fajny black/thrash.
Tydzień później byłem jeszcze w Łodzi na
Scepticu - też świetna sztuka. Technicznie wiadomo ekstraklasa, ale i agresywniejsze brzmienie niż na płytach studyjnych co u nich się świetnie sprawdza. Supporty za to słabawe. No i frekwencja żenująca jak na taką kapelę, na oko 70-80 osób i marne wyjaśnienie, że równolegle był wtedy w Łodzi inny koncert.
A tydzień później zakończyłem koncertowy hattrick koncertem
Mastera. Też pierwszej klasy występ. Plus jak zawsze bardzo dobre na żywo
Pandemonium. Za to zawiódł mnie kompletnie
North, który jakiś czas wcześniej kumpel mi chwalił. Tak jednostajnej muzy dawno nie słyszałem.
PS.
Dominance winyla też wczoraj zamówiłem