Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 69182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kielo

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #525 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 15:55:54 »
Bardzo zacne wrzuty @AntekSocjalny, przeslychalem Teufelsberg - bardzo klimatyczne, Exploited wiadomo no i Owls Woods Graves swietne i glosno o  nich ostatnio.

U mnie tak jak ostatnio skromnie:

Ostatni Dark Funeral na CD bo na winylu juz jest

Zalegly Kreator:

EPka Moron dla lubiacych HC

A to chyba tylko dla fanow  :D

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #526 dnia: So, 21 Wrzesień 2024, 10:19:22 »
Skromnie, ale zacnie to tak samo jak u mnie, hehe. Jedna płyta, ale jaka! Po 6 latach, z 12” epką wraca Voidhanger!

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #527 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 20:51:08 »
Ale dałem ciała matko bosko częstochowsko „The Antagonist” nie jest nowa epką tylko wznowieniem epki z 2012 roku na winylu. Posypuję głowę popiołem…

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #528 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 17:16:59 »
Dzisiaj taki secik. Na pierwszym planie Cultes Des Ghoules i wydane, na jednej płycie, dwie EP-ki z 2021 roku „Deeds Without A Name / Eyes Of Satan”. Obok mamy Ulver i ich demo z 1993 r. „Vargnatt”. Poniżej zacny Evilfeast i album którego nie posiadałem na czarnym placku „Elegies Of The Stellar Wind”. Na koniec, proszę się ze mnie nie śmiać, Limbonic Art i ich debiut „Moon In The Scorpio”. Nie jest to BM którego jestem fanem, ale mam jakiś tam sentyment do tej jednej płyty

Offline Kielo

« Odpowiedź #529 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 10:19:54 »
Co jest smiesznego w Lombonic Art? Calkiem niezla kapela. Pierwsza plyta bardzo dobra a ja sie wogole zastanawiam nad kupnem najnowszej, ktora wyszla pare miesiecy temu.

U mnie wrzutka niewielka. Same CD, same PL i prawie same starocie:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #530 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 12:00:52 »
Dla mnie jednak taki Limbonic Art jest za bardzo cukierkowy, ale jak wspomniałem wcześniej, mam sentyment do tej pierwszej płyty. Podobnie Dimmu Borgir. To co teraz grają, czy nawet to co grają od lat, jest dla mnie asłuchalne. Za to taki „For All Tid” czy „Stormblåst” są świetne! Żeby nie było, jedna z fajniejszych, solowych płyt Włodiego z Molesty.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #531 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 14:25:03 »
O kurde Aion, gdzieś mam jeszcze kilka ich kaset lub płyt 8) chyba najbardziej podobała mi się "Noia" z ich wersją "O Fortuna". Całkiem fajny też był cover "Headless Cross" Black Sabbath. Wieki tego nie słuchałem.  ;D
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #532 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 14:28:27 »
A Artrosis? A Moonlight? A Batalion d’Amour? Jak już wspomniałeś Aion

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #533 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 14:34:29 »
To też 8) Artrosis byłem nawet fanem ha ha. Czasy wczesnego liceum i wchodzenia w "cięższą" muzykę. Teraz gothic metal już raczej sporadycznie. A "Symbol" to była ostatnia płyta którą słyszałem od Aion.

Offline AntekSocjalny

Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #534 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 16:51:28 »
Fanem gotyckiego metalu nie jestem (chyba wolę gotycki rock ), aleeee…album „Ukryty Wymiar” Artrosis jest re-we-la-cyj-by! No i The Gathering z Anneke na wokalu to był sztos

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #535 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 20:01:06 »
Anneke czy w swoich projektach czy gościnnie zawsze miło posłuchać. Jej występy i prezencja na scenie też zawsze jakoś pozytywnie na mnie wpływa.

Offline Kielo

« Odpowiedź #536 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 10:01:51 »
Musze sie zgodzic z przedmowcami, dla mnie Artrosis, Moonlight i Aion to byla swego czasu scisla czolowka. Zaluje, ze pozbylem sie wszystkich kaset bo np W Imie Nocy czy Ukryty Wymiar na CD chodza po okolo 300 pln teraz  :(

Skoro o CD mowa to u mnie sa dwie nowe starocie - pierwsza Karpatka i przedostatni brakujacy Marduk. Na winylu najnowsze dzielo niemieckiej grupy Groza:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #537 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 10:57:07 »
Marduk Carpathian Forest u mnie skromnie, ale potężne uderzenie…Najnowsza EP-ka Terrestrial Hospice „Rübezahl”! Re-we-la-cja!

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #538 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 17:43:37 »
Najnowszy longplay polskiej Arkony „Stella Pandora”. Świetny, mało tego, rewelacyjny album! Nie jestem jakimś wielkim ultrasem tego zespołu, ale ta płyta mnie kupiła. Od kilkunastu dni nie schodzi mi ze słuchawek (no dobra, na zmianę z epką Terrestrial Hospice). Poniżej austriacki Abigor i ich ostatni album „Taphonomia Aeternitatis”. Najprawdopodobniej ostatni na wieki wieków, gdyż kilka tygodni temu, założyciel i mózg zespołu, pożegnał się z życiem na własnych zasadach. Płyta kozak!

Offline Kielo

« Odpowiedź #539 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 19:29:06 »
Musze powiedziec, ze i mi ta ostatnia Arkona mocno podeszla. Black Metal Promotions zasugerowalo i tez sporo razy na YT poszlo. Musze chyba fizyczny nosnik nabyc wkrotce.