Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 30978 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #420 dnia: Nd, 05 Listopad 2023, 10:09:27 »
Całą dyskografię Marduka zebrałeś? Sam muszę zająć się tym tematem, hehe. Tak, Mystic ostatnio wydał reedycję KSU na winylu. Również mam te albumy na CD, ale jakoś nie mogłem się powstrzymać i zamówiłem na czarnym placki.

Offline Kielo

« Odpowiedź #421 dnia: Pn, 06 Listopad 2023, 07:34:43 »
Brakuje mi dwoch studyjnych albumow (Opus Nocturne i Rom 5:12) zeby skompletowac dyskografie. Z live albumow tylko Warschau planuje nabyc.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #422 dnia: Wt, 07 Listopad 2023, 17:07:48 »
O proszę. To zostało tyle co nic a mi dzisiaj wpadła ta zacna płyta

Offline Kielo

« Odpowiedź #423 dnia: Śr, 08 Listopad 2023, 10:00:24 »
No i to rozumiem  ;D

Zastanawiam sie nad kupnem tej reedycji bo pierwsze wydanie, ktore posiadam jest juz mocno zuzyte  ;)

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #424 dnia: Śr, 08 Listopad 2023, 15:31:22 »
Tutaj nie ma co się zastanawiać. Ty trzeba kupować jakbyś się zdecydował, to tutaj masz najtańszą ofertę na allegro. Sam od nich kupowałem. Album na czerwonym winylu.

https://allegro.pl/oferta/kat-oddech-wymarlych-swiatow-lp-14319541319

Offline Kielo

« Odpowiedź #425 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 07:33:29 »
O, dzieki za link, poprosilem rodzine w Polsce o prezent na swieta  :D

Tak wogole to najbardziej bym chcial miec kasete i koszulke z tej plyty ktore, mialem za dzieciaka. Okladka byla inna i mocno mi aie w pamiec wryla.

U mnie kilka nabytykow, same klasyki (czytaj staocie):

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #426 dnia: So, 11 Listopad 2023, 11:33:09 »
Chodzi Ci o tą okładkę z piorunem i planetami? dzisiaj pomieszanie z poplątaniem. Debiut Wędrującego Wiatru wydany na picture LP. Posiadam CD, ale sami wicie rozumicie, miejsca ni ma, a i tak człowiek dubluje. Dalej mamy pamiątkę ze świetnego koncertu Carpenter Brut i Perturbator. Jak ktoś lubi klimaty dark synth to polecam oba zespoły. Tutaj skusiłem się na potrójny LP Carpenter Brut „Trilogy” zbierający wydane wcześniej trzy single. Na deser wleciał najnowszy album Włodka z Molesty wydany na 10 calach.

Offline Kielo

« Odpowiedź #427 dnia: Pt, 17 Listopad 2023, 10:26:11 »
Tak, o ta okladke chodzilo:

Koszulka miala "zwykle" logo zamiast tego z kasety. Moze sie kiedys uda upolowac...

Dzisiaj dla odmiany chwalipost koncertowy. W miasteczku moim zawitali Queens of the Stone Age i wczoraj wieczorem dali naprawde swietny koncert:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #428 dnia: Pt, 17 Listopad 2023, 10:41:48 »
O proszę, elegancko! Ja w przyszłym tygodniu uderzam na black metale, dokładnie na Piołun. Koszulką z tym motywem sam bym nie wzgardził

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #429 dnia: Pt, 17 Listopad 2023, 16:41:26 »
Sorrki za post pod postem. Właśnie odebrałem z paczkomatu dwa kolejne LP Grand Belial’s Key, a co za tym idzie, zebrałem całą ich dyskografię (bez EP-ek)

Offline Kielo

« Odpowiedź #430 dnia: Nd, 19 Listopad 2023, 10:42:20 »
Gratki. Ja mam podobne podejscie. Kompletujac dyskografie najpierw zabieram sie za studyjne a potem ewentualnie EPki czy albumy live.

U mnie kilka nabytkow, jeden bardzo stary (Paradise Lost) reszta mniej stara  ;)

Plus zaczalem kompletowac "unholy trilogy" Darkthrone na winylu. Pierwsze koty za ploty   ;D

« Ostatnia zmiana: Nd, 19 Listopad 2023, 10:44:29 wysłana przez Kielo »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #431 dnia: Cz, 23 Listopad 2023, 07:08:27 »
Darkthrone najs. To reedycja czy pierwsze wydanie?

Offline Kielo

« Odpowiedź #432 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 12:43:50 »
Darkthrone najs. To reedycja czy pierwsze wydanie?

Niestety wiekszosc pierwszych wydan, ktore mam to Death/Thrash/Heavy. Black tylko na reedycjach jak na razie.

Kilka roznosci na CD wpadlo ostatnio:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #433 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 10:30:55 »
Pamiątka z wczorajszego koncertu The Sherlocks. Młode angole w klimatach Oasis, The Stone Roses czy The Libertines. Jak ktoś lubi tego typu brytyjskie granie to szczerze polecam.