Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 69159 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kielo

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #345 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 17:45:36 »
@up - moim zdaniem najlepszy.

A wracajac do poprzedniej rozmowy - zgadza sie, jest mnostwo festiwali, ale wszystko na polnocy. Na przyklad w marcu byl festiwal w Scarborough i sklad byl nastepujacy: The Exploited, UK Subs, Cockney Rejects, Conflict, Discharge, Anti-Nowhere League, G.B.H, Subhumans i kilka innych. Ale chyba za stary jestem zeby jechac gdzies caly dzien...

Teraz kilka nabytkow. Jedyna nowosc to Afsky na CD, czekam aktualnie na winyl :D

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #346 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 18:26:38 »
Wreszcie Slayer na winylu wpadł do kolekcji? No i Panzerfaust tylko cd? Wstyd no ja na taki skład jakby zagrał w Polsce to bym śmignął. 15 lat temu to po całej Europie śmigałem na festiwale czy koncerty, teraz głównie w Warszawie śmigam, ale na koniec miesiąca jadę do Krakowa na Motley Crue. Kiedyś to bym po koncercie wrócił do siebie, teraz czterdziestolatek musi się zdrzemnąć przed powrotem

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #347 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 18:41:30 »
Pamiątka z wczorajszego koncertu. Najnowszy album Brytyjczyków z VNV Nation. Jak ktoś lubi spokojną elektronikę to polecam

Offline Kielo

« Odpowiedź #348 dnia: So, 20 Maj 2023, 15:45:18 »
@AntekSocjalny - najzabawniejsze, ze nie tylko na winylu. Tzn, mialem wczesniej na kasecie, ale po oddaniu ich wszystkich dopiero teraz kupilem fizyczna kopie Hell Awaits. Jedyna plyta Slayera, ktorej nie mialem do tej pory. A jesli chodzi o Panzerfaust to winyl tez kiedys bedzie   ;D

Dzisiaj tylko jedno zdjecie, ale za to jakie  ;)

W koncu Deicide na winylu - pierwsze wydania nieosiagalne cenowo.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #349 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 10:27:20 »
Pierwsze wydania fajna sprawa, ale często ceny z kosmosu, a stan pozostawia wiele do życzenia przy niektórych albumach. U mnie skromnie, nowy album OSTRego. Po pierwszym przesłuchaniu na streamingu średnio mi podszedł, może z winyla lepiej podejdzie?

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #350 dnia: Śr, 24 Maj 2023, 18:53:37 »
Dzisiejsza dostawa. Same szatany. Po kolei:
Aukels „Raynkaym” kolejny projekt frontmana Stworz
Wędrujący Wiatr „Zorzysta Staje Ocma” na podwójnym, cudownie wydanym, winylu i tak, jest to kolejny projekt Stworza, hehe
Beyond Time „Through The Vastness Of The Universe” świetny „kosmiczny” black metal frontmana Old Leshy
Białywilk „Próżnia” i tutaj ciekawostka, jest to projekt polaka mieszkającego w USA, Marka Cimochowicza bardziej znanego z zespołu Vukari
Drugi album Grand Belials Key
Satanic Warmaster „Aamongandr” rewelacyjny, najnowszy album finów
Na koniec ukraiński Morok i w sumie cała dyskografia wydana na trzech winylach, dwa pełne albumy i 12” epka

Offline Kielo

« Odpowiedź #351 dnia: Śr, 31 Maj 2023, 09:49:41 »
Niesamowity zestaw @AntekSocjalny. Tak jak juz mowilem, bedziesz specem od rodzimej sceny BM  ;)

U mnie bardziej mainstreamowo - najnowszy Afsky na winylu, koncertowka Pearl Jam z Record Store Day 2023, nowy Ghost, 7" singiel Eddiego Veddera z ostatniej plyty solowej, kolejny Deafheaven i Mork:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #352 dnia: Śr, 31 Maj 2023, 12:28:38 »
Może na tym forum a tak to cały czas człowiek coś odkopuje i poznaje, hehe. Właśnie siedzę sobie w Krakowie, popijam piwko i czekam na wieczorny koncert Motley Crue

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #353 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 18:03:50 »
Pamiątka w wczorajszego koncertu Rancid

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #354 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 18:42:41 »
Dzisiejsze „nowości”. Combat 84 „Complete Collection”. Jak nazwa wskazuje, jest to kompletna dyskografia tego legendarnego zespołu Oi!, zebrana na dwóch niebieskich winylach. Całą ich płytotekę posiadam na cd oraz dwa albumy na  picture lp, ale i tak zakupiłem sobie tę kompilację Dalej mamy klasyk nad klasykami czyli szkotów z The Exploited i ich rewelacyjny debiut „Punks Not Dead”.  Na koniec Bishop Green, Oi! band z Vancouver, i ich debiut z 2014 roku.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #355 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 19:31:54 »
The Exploited żółty winyl?

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #356 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 20:47:41 »
Si, Exploited na żółtym placku.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #357 dnia: Śr, 14 Czerwiec 2023, 19:09:18 »