Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 69501 razy)

Offline AntekSocjalny

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #330 dnia: So, 11 Marzec 2023, 11:16:13 »
Rozumiem. Dzięki za informację.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #331 dnia: So, 11 Marzec 2023, 16:25:43 »
Pamiątka z wczorajszego Rebellion Tour 2023 na którym świetne występy dały dwie nowojorskie potęgi hardcore, Madball i H2O oraz Hazen Street. The Take wcześniej nie znałem. Jest to zespół założony przez byłego perkusistę min. Agnostic Front czy Madball oraz basistę Sick Of It All. Grają całkiem przyjemny amerykański Oi! z elementami hardcore.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #332 dnia: Wt, 14 Marzec 2023, 20:31:08 »
Ciąg dalszy z Oi! Oi! Music. Dzisiaj klasyka oraz dwie nowości. Pierwsza nowość to B-Squadron. Zespół wcześniej mi nieznany, a pochodzący z Leicester. Chłopaki są kibicami Lisów, a nazwa nawiązuje do ich ekipy hools Baby Squad. Drugą nowością jest najnowszy album weteranów z Condemned 84. Na chwilę obecną na cd za to z dodatkową płytą dvd z trzema koncertami. Dalej, w sumie, trzy składanki. Pierwsza to „Singles & Rarities” klasyków z The 4 Skins. Druga to British Oi! Working Class Anthems z przedstawicielami Hammer Rec. która niestety od lat nie istnieje, a skupiała kupę dobrych brytyjskich zespołów. Na koniec The Strike i zbiór ich wszystkich utworów

Offline Kielo

« Odpowiedź #333 dnia: Pn, 20 Marzec 2023, 11:22:40 »
Kilka staroci wpadlo:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #334 dnia: Pn, 20 Marzec 2023, 20:09:03 »
Ostatnio zasłuchiwałem się w Type Of Negative, oczywiście dzięki soundtrackowi Mortal Kombat. Nie jest to mój „klimat”, ale muszę przyznać, że Steele miał mega głos.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #335 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 13:06:49 »
Dzisiejsze nowości z Oi! Oi! Music. Nowa 12” epka czy może mini LP The Junkers ze Szczecina oraz najnowszy album London Breed

Offline burberry

« Odpowiedź #336 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 11:11:47 »
I jak tam nowa płytka The Junkers? Fajnie, że coś wychodzi. Bosy reanimuje scenę  ;)

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #337 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 12:02:40 »
A powiem szczerze, że jeszcze nie przesłuchałem. O dziwo…nie miałem czasu. Szkoda, że nie jest to pełny album. Kilka nowych utworów i kilka staroci nagranych na nowo., ale fajne wydanie. Płyta cd dorzucona plus dwa ładne plakaty. Oj to prawda, B. utrzymuje przy życiu tę scenę.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #338 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 19:28:54 »
Under The Cosh…zespół totalnie mi nie znany grający Oi! Oi! Music. W składzie stare punki i skiny, a plumkają od 2019 roku typowe brytyjskie granie które uwielbiam. Zakup w 100% w ciemno ale nie żałuję.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #339 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:25:47 »
Tym razem trochę szatanów. Demo z 93 roku In The Woods gdy grali jeszcze dobrą muzykę, hehe. Obok Black Beast z Finlandii i ich ostatni album. Na dole Crimson Evenfall,
 fiński staroć z lat 90tych i w sumie cały ich dorobek na dwóch kompilacjach.

Offline Kielo

« Odpowiedź #340 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 10:01:58 »
U mnie update po koncercie, na ktorym bylem w srode.

Zajebiaszczy gig, Wode (UK) i Wayfarer (US). Nabylem sobie dyskografie (oraz t-shirt) pierwszej kapeli:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #341 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 12:39:30 »
Koszulka fajna, a zespół totalnie mi nie znany, hehe. Ja ostatnio byłem na koncercie polskiej Arkony i Saltusa. Oba zespoły dały dobre występy

Offline Kielo

« Odpowiedź #342 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 22:20:23 »
Zespol polecam, poznalem przez Black Metal Promotion na YT.

Tobie jest znacznie latwiej bo raz - polska scena BM jest duzo lepsza niz tutejsza, w dwa - w Warszawie koncerty sa caly czas a ja zeby cos zobaczyc zazwyczaj musze jechac do Londynu (2.5 godziny) albo ewentualnie Southampton (niecala godzina). Jak tu cos przyjedzie to swieto lasu. Dla przykladu poprzedni koncert tutaj to Napalm Death ponad 3 lata temu.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #343 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 22:46:44 »
Scena faktycznie jest potężna. Co chwilę pojawiają się jakieś nowe, dobre zespoły ale samych koncertów BM w Warszawie to dużo nie ma. Częściej w Polsce, na jakiś festiwalach, a tak bida z nędzą. Ja z kolei zazdroszczę mieszkania na wyspach bo sporo dobrych koncertów punkowych czy festiwali tam organizują, hehe.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #344 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 17:31:21 »
Ostatni z dobrych albumów