Pozostałe > Muzyka
ALBUMY
JakubM:
Chciałbym abyśmy w tym wątku polecali sobie całe albumy - które właśnie słuchamy w spotify, CD czy tam na czymkolwiek.
Całe albumy jako dzieło kompletne - które posiadają - wstęp, rozwinięcie i zakończenie - stanowią kompletna całość.
Ja ostatnio słucham:
LAO CHE - i płytę GUSŁA - POLECAM za słowiańskość i alternatywne brzmienie :-)
A chodzi za mną HOMO TWIST i nowa płyta SPIDER - nie słuchałem nigdy jakoś namiętnie Maleńczuka ale ta jego artystyczna kreatywność jest bardzo ciekawa i tak jak ja nie trawi Dawida Podsiadło :-)
JakubM:
Dzisiaj na trasę do auta trafiła płyta Bydgoskiego hiphopowego składu B.O.K i ich fenomenalna płyta "Labirynt Babel" - tekstowy majstersztyk ! (na tej płycie to każde słowo ma znaczenie )
B.O.K - "Labirynt Babel" !
Necr09:
Z tego typu albumów to kojarzy mi się najbardziej Metal Opera od Avantasii. Dwuczęściowy album koncepcyjny w gatunku power metal autorstwa Tobiasa Sammeta, lidera niemieckiego zespołu power metalowego Edguy. Druga płyta ma m.in piosenkę "The Seven Angels" trwającą ponad 14 minut. Gościnny udział miało bardzo wielu muzyków, a każdy wokal to inna postać w historii.
JakubM:
No to wskoczył album do kolejki na przesłuchanie :-)
THX Necr09
HugoL3:
W ostatnim czasie, jeśli chodzi o takie słuchanie albumu od dechy do dechy, to "All Eyez On Me" Tupaca.
W tym roku mój ulubiony Green Day promował swoją trasę koncertową 30-leciem "Dookie" i 20-leciem "American Idiot" - oba albumy grał w całości na żywo + kilka innych najbardziej znanych utworów ze swojej dyskografii + single z nowej płyty.
Scenografia zmieniała się przy każdym utworze/albumie i robiło to dodatkowe, nostalgiczne wrażenie.
Akurat zapisu z koncertów, na których ja byłem nie znalazłem, ale wszędzie show wyglądało podobnie. Oczywiście Wembley zgromadziło najwięcej ludzi, bo koło 70 000.
//www.youtube.com/watch?v=-Yi4Nsmzbqc
Załapałem się na 3 koncerty, płakałem kilka razy, pewnie takie coś w życiu już się nie powtórzy, chyba że chłopaki dociągną do kolejnego jubileuszu i nie wypadną z formy.
Edit: Jednak podmieniam link do koncertu, bo ten co wrzuciłem wyzej albo jest pocięty, albo nie zawiera pełnej setlisty, która była na innych, niefestiwalowych występach:
//www.youtube.com/watch?v=rxfq4vVb0tY
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej