Autor Wątek: Wiedźmin  (Przeczytany 15318 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Wiedźmin
« Odpowiedź #60 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 22:44:57 »
Ja się wyleczyłem z fanbojstwa, polecam.

A ktoś tu jest niewyleczony?
Piszesz, że "Sezon burz" jest lepszy od "Pani Jeziora" czy "Chrzest ognia". Na dowód przytaczasz jeden raczej marny tekst, ale mocno ciśniesz, że to nie jest literatura wysoka.
No nie jest. Ale "Sezon burz" obok sagi zwyczajnie nie stał. Oczywiście to moja opinia. Nikt nie musi się z nią zgadzać.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Megatron

Odp: Wiedźmin
« Odpowiedź #61 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 23:39:54 »
Wczytaj się w mój post. Tam jest akapit i jeden nie wiąże się mocno z drugim. Tak to szkoda odpisywać.

Offline tomsawyer

• Polubień: 307
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
Wiedźmin
« Odpowiedź #62 dnia: Cz, 28 Listopad 2024, 21:42:14 »
Żyłem sobie dotąd w błogiej nieświadomości, że oto nasze rodzime wydanie jest szczytowym osiągnięciem rynku introligatorskiego i że technicznie nic lepszego zrobić się nie da, ale oczywiście musiałeś TO tu wrzucić. Popatrzyłem trochę na to, co się we Francyi wyprawia i toż to jest żal jak jasna cholera i wstyd jeszcze większy. Wszak AS to nasz krajan, a wydawany jest tak, że szkoda gadać. Niektóre wydawnictwa to jednak potrafią w te książki...
BTW pięknie się ten album prezentuje na załączonych obrazkach i nagraniu. Wrzuć coś więcej jak już odbierzesz.
Odebrałem dziś ten atlas. Z tego co widzę jest to edycja rozszerzona poprzedniego wydania. Rozszerzona o mapki, przedstawiające wydarzenia z sagi, Sezonu burz i dwóch opowiadań.

W na wstepie mamy podstawowe informacje na temat Koniunkcji Sfer, a także mapkę z rozmieszczeniem charakterystycznych potworów na kontynencie.
Część pierwsza skupia się na krainach i miastach oraz ważnych ośrodkach.

W dalszej części zaprezentowany jest na mapach przebieg wydarzeń ze wspomnianych na wstępie utworów. Całość jest w załączonym spisie treści.
Podstawa to historia Ciri oraz Geralta.

Końcówkę uzupełnia informacja o świecie przed pojawieniem się ludzi.  Całość przeplatana jest pięknymi ilustracjami, z których większość zdobi okładki najnowszego wydania sagi we Francji.

Całość wydana na offsecie. Piękna rzecz. Może w przyszłości uzupełnią o wydarzenia z najnowszej powieści.
« Ostatnia zmiana: Cz, 28 Listopad 2024, 22:18:49 wysłana przez tomsawyer »
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."