Autor Wątek: Robert M. Wegner - Opowieści z meekhańskiego pogranicza.  (Przeczytany 6681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eyeless

Odp: Robert M. Wegner - Opowieści z meekhańskiego pogranicza.
« Odpowiedź #15 dnia: Wt, 14 Październik 2025, 22:46:42 »
Wiadomość dnia :), chciałem powiedzieć, że najgorsze jest to , że trzeba sobie wszystko odświeżyć, ale jakby tak głębiej się zastanowić to w sumie to jest najlepsze :D , jeszcze tylko 50 dni na pierwsze 5 tomów.

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #16 dnia: Wt, 14 Październik 2025, 23:29:40 »
Przy okazji ostatniego tomu też przypominałem sobie poprzednie.
Na szczęście czyta się to tak znakomicie, że nie przeszkadza to za bardzo.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #17 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 19:28:03 »
Żeby było ciekawiej startuje też reedycja zbioru "Północ - Południe" w miękkiej oprawie z okładką Rebelki.
https://powergraph.pl/ksiazki/opowiesci-z-meekhanskiego-pogranicza-polnocpoludnie-2.html

Offline eyesore

« Odpowiedź #18 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 08:57:38 »
Żeby było ciekawiej startuje też reedycja zbioru "Północ - Południe" w miękkiej oprawie z okładką Rebelki.
https://powergraph.pl/ksiazki/opowiesci-z-meekhanskiego-pogranicza-polnocpoludnie-2.html
Szkoda że nie wrzucają od razu całości + tego nowego tomu w tych okładkach (równolegle oczywiście do tego poprzedniego wydania). Stare wydanie ma fatalną grafikę, myślę że parę osób odbiło się od od niej i nie sięgnęło po książkę właśnie z powodu okładki. Zresztą ten Powergraph ma ogólnie słabe te grafiki okładkowe.

Offline JakubM

« Odpowiedź #19 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 09:07:23 »
Ja mam pytanie czy - "Opowieści z meekhańskiego pogranicza." jest to skończona powieść ?

Nie znam tego zupełnie nic a nic i chciałbym dać tej powieści szanse :-), ale wole na starcie wiedzieć że dobije do końca - przynajmniej z głównym wątkiem.

Offline eyesore

« Odpowiedź #20 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 09:36:16 »
Ja mam pytanie czy - "Opowieści z meekhańskiego pogranicza." jest to skończona powieść ?

Nie znam tego zupełnie nic a nic i chciałbym dać tej powieści szanse :-), ale wole na starcie wiedzieć że dobije do końca - przynajmniej z głównym wątkiem.
W sumie ciężko powiedzieć czy jest skończone, tam jest tyle wątków że można to rozwijać bez końca (jak każde fantasy zazwyczaj  ;)  ).
Tomy składają się jakby z dwóch części, każda to osobna historia, potem wątki zaczynają się przeplatać, świat przedstawiony to raczej taka średniowieczna rzeczywistość z elementami magii niż smoki i gobliny, polityka, krwawe bitwy i rozkminy natury moralnej. Od razu uprzedzam że są momenty dłużyzn i dość nudne ale na całe szczęście jest ich mniejszość. Nie pamiętam czy to było w pierwszy tomie ale wydaje mi się że tak, obrona przełęczy, historia która ma syndrom "jeszcze jeden rozdział bo przecież teraz nie przestane czytać" i robi się 2 w nocy a o 6 trzeba wstać do roboty  ;)
Na próbę możesz pierwszy tom jako używkę kupić na alledrogo lokalnie za ok 2 dyszki (taki protip, na Swiat Ksiazki w dziale outlet co chwile ląduje jakiś tom serii i wtedy można kupić to za śrubki typu 15 zł) lub biblioteka.
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Październik 2025, 09:39:16 wysłana przez eyesore »

Offline JakubM

« Odpowiedź #21 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 10:19:29 »
Dobra wchodzę w to :-)

(i znowu zaoszczędzę kasę na komiksach)

Dziękuje za odpowiedz.

Offline JakubM

« Odpowiedź #22 dnia: Pt, 14 Listopad 2025, 08:47:55 »
No i kolejny tom zamówiony ;-)

"Opowieści z meekhańskiego pogranicza wschód - zachód"

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #23 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 23:00:10 »
No i kolejny tom zamówiony ;-)

"Opowieści z meekhańskiego pogranicza wschód - zachód"

ta seria mocno wciąga
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker