Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228485 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pinto

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #960 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 10:59:40 »
Dla ludu, czyli normalna wersja :D

Offline starcek

« Odpowiedź #961 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 12:51:31 »
U mnie, pewnie za dyskusje z turucorpem tutaj, FB dopiero po 2 tygodniach wyświetlił info o sprzedaży. Uwielbiam ich algorytmy.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline turucorp

« Odpowiedź #962 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 17:31:18 »
To w końcu kiedy "Import Eksport" dla ludu? Miał być w lutym.

Wszystko w rękach Ongrysa, zeszyt jest od dawna wydrukowany i czeka na dystrybucję, ale tradycyjnie idzie razem ze Żbikiem, więc…

U mnie, pewnie za dyskusje z turucorpem tutaj, FB dopiero po 2 tygodniach wyświetlił info o sprzedaży. Uwielbiam ich algorytmy.

W życiu bym nikogo nie ocenzurował za coś tak niepoważnego jak dyskusja w necie :(
Wyprzedaż spod lady musiała mieć określone zasady, bo towaru było naprawdę mało, nie możemy takich akcji przeciągać w nieskończoność.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
« Odpowiedź #963 dnia: Nd, 12 Marzec 2023, 09:38:36 »
jestem na etapie montowania gablotki z napisem "tych klientów nie obsługujemy".
To uwielbiam i wspieram takie akcje - z serca i gorąco. Niech coś się dzieje, np. jakakolwiek g*burza.

Muszę nieco pomarudzić.
(Muszę bo się uduszę)
Czemu tak morderczo długo idzie rodzenie tego poronionego płodu w postaci kolejnego zeszytu dla ludu i zbieraczy?
To przecież istny horror - Wy chyba lubicie się pastwić?
:)
Taki zapewne jest chitry plan.
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml

Online misiokles

« Odpowiedź #964 dnia: Nd, 12 Marzec 2023, 12:41:43 »
A masz jakieś przypuszczenia (obserwując rynek) czemu tak wolno?

Offline turucorp

« Odpowiedź #965 dnia: Nd, 12 Marzec 2023, 13:42:50 »
Czemu tak morderczo długo idzie rodzenie tego poronionego płodu w postaci kolejnego zeszytu dla ludu i zbieraczy?
To przecież istny horror - Wy chyba lubicie się pastwić?
:)
Taki zapewne jest chitry plan.

O ile moje „krzywe” teksty powinno się traktować z odpowiednim dystansem, o tyle to, co mówię o realiach rynkowych zazwyczaj ma jakieś racjonalne podstawy.
Wersja regularna „IE’” czekała na Żbika, doczekała się i w nadchodzącym tygodniu pojawi się w księgarniach.
Kolejny zeszyt, czyli „Sztorm” jest prawie gotowy, chcemy zdążyć przedpremierowo na KW w maju.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline xetras

« Odpowiedź #966 dnia: Nd, 12 Marzec 2023, 17:52:09 »
Aha - Ongrys - sam p.Leszek wspomniał że wydawnictwo to nie jest normalne wydawnictwo.
Przy koordynacji sporego zespołu twórców lepiej nie ustalać jakiegoś deadline, to nie piekarnia.

Mnie w ogóle cieszy sukces nowej zeszytówki (w Empikach, kioskach,  może stacjach paliw[?], itd.).
Międlenie w kółko Tytusa Klossa po co?
Rynek tak chce, ale to na prasie komiksy powinny być.
Nowe, a najlepiej z tych realistyczno-obyczajowych.
Nie tylko w komiksowych niszach, a w marketach.

Przy sukcesie reedycji Żbika powstał i W7 - horroru milicyjnego jeszcze nie było i niech się dalej rozwija.
[Ceny firstpressów Żbika pewnie sprzyjały temu, że nawet mistrz Rosiński uległ wydawcy]
Nie ma tak dobrze, żeby nie było niedobrze. Są i niedogodności.
Ostatnio podskoczyły ceny, na pewno - papieru.
To i zeszyty podrożeją, już podrożały.

misiokles , ja sobie żartowałem - w stylu nieco czerstwego suchara 8-]
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Marzec 2023, 17:55:17 wysłana przez xetras »

Offline Jaxx

« Odpowiedź #967 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 14:49:36 »
Na Gildię w końcu wjechała przedsprzedaż Import/Eksport:

https://www.gildia.pl/komiksy/556001-wydzial-7-zeszyt-specjalny-2-import-export

« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Marzec 2023, 14:52:03 wysłana przez Jaxx »

Offline Leyek

« Odpowiedź #968 dnia: Cz, 16 Marzec 2023, 15:48:54 »
Powiększyliśmy biblioteczkę cyfrowych wydań naszej serii! W serwisie Empik Go możecie teraz znaleźć zeszyty #1-8 (oraz wydanie specjalne nr 1, czyli "Helenę"). Każdy przeczytany przez Was zeszyt to kilka złotych dla nas, a więc zachęcamy do lektury poprzednich odcinków nie tylko na papierze! W związku z nadchodzącym "Sztormem" (maj 2023) warto będzie sobie w szczególności przypomnieć zeszyt #3, czyli "Żywą wodę"...

Offline Ragnar

« Odpowiedź #969 dnia: Cz, 16 Marzec 2023, 21:02:55 »
Import/Eksport ma bardzo okrojony nakład i trzeba się spieszyć z zakupem, czy spokojnie powinien być dostępny za miesiąc/dwa?

Offline turucorp

« Odpowiedź #970 dnia: Cz, 16 Marzec 2023, 23:00:04 »
Import/Eksport ma bardzo okrojony nakład i trzeba się spieszyć z zakupem, czy spokojnie powinien być dostępny za miesiąc/dwa?

Spokojnie, wersja regularna ma trochę mniejszy nakład niż normalnie, ale na 100% wystarczy dla wszystkich zainteresowanych. Wersja limitowana oczywiście już jest praktycznie niedostępna.

Offline xetras

« Odpowiedź #971 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 14:35:50 »
4gwiazdki i gwiazdka z 2 belkami - to tak tytułem awansu na przyszłość sobie daliście?
Po co? Kapral ma lepiej, a sierżant ma zawsze rację.
A samo "grzybobranie" od zawsze mi będzie kojarzyć się z takimi sytuacjami jak z Kasią Piórecką w "Zmiennikach".

PS. Najbardziej niedoj***ni byli właśnie kaprale, kiedy mnie w kamasze wzięli i nie miałem jak lać wody.
PPS. Turu, ty to raczej na kaprala mi pasujesz, na co tutejszy nik wskazuje.

Offline turucorp

« Odpowiedź #972 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 14:58:58 »
PPS. Turu, ty to raczej na kaprala mi pasujesz, na co tutejszy nik wskazuje.

Te stopnie to inwencja twórcza Prosiaka. Nie wiem co ma mój nick z tematem, ale faktycznie jestem kapralem rezerwy, co zresztą można łatwo stwierdzić po podpisie na wew. stronie okładki "IE".

Offline xetras

« Odpowiedź #973 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 15:33:26 »
Rozłożyłem sylaby z nicku <turucorp> i do <corp> przypasowałem 'corporal', czyli po naszemu "kpr".
Bingo! Przypasowanie trafne.
Jestem zapewne paranienormalny, co poczytuję sobie za zaletę. Tą razą intuicja mnie nie zwiodła na manowce.
Pozdro!
Dozo!
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Marzec 2023, 15:35:11 wysłana przez xetras »

Offline parsom

« Odpowiedź #974 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 15:35:51 »
Muszę przyznać, że do W7 podchodziłem jak panna Patrycy i pierwsze 5 zeszytów czytałem z dużymi przerwami. Ale przy okazji wyprzedaży kupiłem numer specjalny i koszulkę, i na tej fali sięgnąłem po zaległości. "Helenę", "Letników" i pozostałe numery łyknąłem niemal na raz, bawiłem się świetnie, nawet polubiłem to, że to takie krótkie historie. Aż muszę ponownie przeczytać pierwsze numery, żeby sprawdzić czy to z nimi coś było nie tak, czy to ja wcześniej nie wstrzeliłem się w klimat. Czekam na więcej, zdecydowanie!

A przy okazji dwa pytania:
1. Kto jest autorem rysunku na koszulce (i na tej grafice dodatkowej)? Bo nie wiem, nie znalazłem nigdzie informacji.
2. Skąd jest kadr na pocztówce widocznej tutaj (leżącej na innych pocztówkach).
https://www.facebook.com/photo?fbid=645829517552756&set=a.489090669893309
Tej akurat nie dostałem w swoim zestawie wyprzedażowym, a nie mogę tego namierzyć.