Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228923 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Klint

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #795 dnia: Pt, 16 Lipiec 2021, 13:39:30 »
@turucorp na kiedy planowany jest nowy zeszyt ?

Offline muaddib

« Odpowiedź #796 dnia: Pt, 16 Lipiec 2021, 14:27:33 »
Zeszyt IMPORT EKSPORT – zgodnie z planem – zamierzamy wydać po zakończeniu prac nad drugim sezonem, a więc (jeśli niebo nie spadnie nam na głowy) w drugiej połowie roku 2021.

@turucorp To przy okazji podepnę się z pytaniem, bo przypomniało mi się o Import/Eksport. 3 zeszyty + 1 specjalny w tym roku są jeszcze realne? Wiem, że 9tka jest już od dawna gotowa, ale czy opóźnienia 8ki nie przesuną zakończenia sezonu na przyszły rok?

Offline turucorp

« Odpowiedź #797 dnia: Pt, 16 Lipiec 2021, 15:54:54 »
Jak zapewne wiecie, jesteśmy uzależnieni od cyklu wydawniczego „Żbika”, z tym który za chwilę wyjdzie nie zdążymy z zeszytem nr 8  (Krzysiek Budziejewski wciąż rysuje), a zatem publikacja w tym samym czasie co kolejny.
Ongrys chce przyśpieszyć tempo wydawania Żbików, więc możliwe, że Wydział też skróci odstępy (co 2 miesiące?) między zeszytami (nr 9 jest praktycznie gotowy, nr 10 wciąż powstaje).
Zeszyty specjalne (bo będą dwa) można wydać w odrębnym cyklu, czyli „import/Eksport” mógłby być wydany równocześnie z zeszytem 10 regularnej serii (ale ze względów fabularnych nie wcześniej).
Przy bardzo pomyślnych wiatrach oznacza to końcówkę tego roku lub początek przyszłego.
Pracujemy z Tomkiem nad zeszytem nr 11 (kosmetyka, za chwilę scenariusz poleci do rysownika), wszystkie rzeczy związane z drugim sezonem i oboma wydaniami specjalnymi są w rękach rysowników. To jest spory tłum ludzi, nad którym staramy się zapanować…

Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Toranga

« Odpowiedź #798 dnia: Pt, 16 Lipiec 2021, 20:55:13 »
Trzyma kciuki, bo już sporo czasu minęło odkąd czytałem "Pościg" :)

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
« Odpowiedź #799 dnia: So, 17 Lipiec 2021, 08:52:31 »
Czas też ulega parapsychicznemu pokrzywieniu w tej serii.
Mnie cieszy to, że seria pojawia się i zaraz znika.

W archiwum X sprawdzi się również Młodzieżowa Służba Ruchu - ich bystremu spojrzeniu nic nie umknie.
Przy okazji - gdzie są ormowcy ?
« Ostatnia zmiana: So, 17 Lipiec 2021, 10:26:40 wysłana przez xetras »
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml

Offline turucorp

« Odpowiedź #800 dnia: So, 17 Lipiec 2021, 13:42:57 »
Przy okazji - gdzie są ormowcy ?

Wszędzie  :D
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #801 dnia: Pn, 08 Listopad 2021, 11:37:20 »
Coś się ruszyło i taka informacja z FB Wydział 7.

Uwaga, uwaga! Już dzisiaj – w poniedziałek 8 listopada po popołudniu - w przestrzeni wystawienniczej warszawskiej księgarni  Yatta.pl : Centrum Popkultury (ul. Hoża 19), pojawią się tajne materiały związane z Wydziałem VII!
Walczymy, aby w ramach wystawy odbyła się premiera nadchodzącego ósmego zeszytu W7, niestety realia, które przedstawiamy w komiksie, przeniknęły do naszej rzeczywistości i wciąż czekamy na sygnał z drukarni, że deficytowy towar jakim ostatnio stał się papier, jest już dostępny. O terminie premiery powiadomimy, jak tylko sami go poznamy.

A to jak myślę okładka kolejnego zeszytu.
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Online OokamiG

« Odpowiedź #802 dnia: Pn, 08 Listopad 2021, 12:53:59 »
A kickstarter już chyba w przyszłym roku.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #803 dnia: Pn, 08 Listopad 2021, 14:51:25 »
Na pewno w przyszłym. Miało być po zakończeniu sezonu. Jeżeli mówimy o "Import Eksport". Ale też ciekawe kiedy angielska wersja, też z Kickstartera. Też chyba opóźniona.

A w międzyczasie na takie statystyki mnie wzięło. I ciekawe czy są gdzieś oficjalne daty premier W7. W sklepach jednak różnice duże. Niekiedy zadziwiające.  ???

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Chmurny

« Odpowiedź #804 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 13:22:30 »
A to jak myślę okładka kolejnego zeszytu.
Dobra, ciekawa okładka, podobnie jak i czerwona Larinae.
Jeszcze z jedna taka to nawet i turucorp się gapnie  ;) , że chociaż w wersjach podstawowych można było postawić na tej klasy pomysły, skoro nie poszli w spójny projekt dla serii.

Offline Pinto

« Odpowiedź #805 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 14:37:03 »
A ja jestem całkowicie przeciwny takim okładkom w podstawowych wersjach - ani to dobre, ani ciekawe. Dla miłośników czegoś takiego niech robią limitki/warianty.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Listopad 2021, 14:40:52 wysłana przez Pinto »

Offline Chmurny

« Odpowiedź #806 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 15:26:40 »
A ja jestem całkowicie przeciwny takim okładkom w podstawowych wersjach - ani to dobre, ani ciekawe. Dla miłośników czegoś takiego niech robią limitki/warianty.
A to niech będzie, że dla wersji zwanej "B" czy tam "limitowaną", przy reszcie pozostanę, a nawet mogę dodać, że w tych wzmiankowanych dwóch, to i w literki ktoś potrafi.
I chyba mi się nie przywidziało, że któryś z forumowych miłośników czegoś takiego ma to nawet na ścianie, się pochwalił, antyesteta jeden.

Offline Szekak

« Odpowiedź #807 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 19:38:11 »
Przyznaje sie do winy i prosze o wyrozumialosc.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Chmurny

« Odpowiedź #808 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 20:14:36 »
Przyznaje sie do winy i prosze o wyrozumialosc.
Ode mnie uznanie, że właśnie to zdobyłeś.

I czujecie, jak świerzbią turucorpa kły i pazury, żeby postukać w klawiaturkę? A procenty nie dają  ;)

Offline Szekak

« Odpowiedź #809 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 22:54:00 »
Turu lubi to. 😅😅
Piękno jest w oczach patrzącego.