Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lyricstof

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #765 dnia: Śr, 14 Kwiecień 2021, 20:06:21 »
Super fajnie to wygląda. Trzymam kciuki za powodzenie projektu.  8)
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline R~Q

« Odpowiedź #766 dnia: So, 17 Kwiecień 2021, 09:32:50 »
A ja myślę, że dodatki w sensie te teczki itp. byłyby niezłym smaczkiem dla zachodniego czytelnika, powiew egzotyki Wschodu.

Offline turucorp

« Odpowiedź #767 dnia: So, 17 Kwiecień 2021, 10:09:58 »
A ja myślę, że dodatki w sensie te teczki itp. byłyby niezłym smaczkiem dla zachodniego czytelnika, powiew egzotyki Wschodu.
To jest decyzja brytyjskiego wydawcy, z którą ja akurat się zgadzam (przynajmniej przy tej edycji), dla polskiego czytelnika są one atrakcyjnym dodatkiem, dla Brytyjczyków mogą być zbyt hermetyczne. Przewidujemy naprawdę malutki nakład, zobaczymy jakie będą reakcje i przy ewentualnym dodruku lub drugim wydaniu zastanowimy się nad dodatkami.
Kurcze, to naprawdę nie jest takie proste, bo o ile jakieś polskie tytuły ukazują się zagranicą, to większość z nich ma dosyć uniwersalny charakter, a W7 jest mocno osadzony w polskich realiach i ciężko skalkulować jak będzie odebrany nad Tamizą.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Online michał81

« Odpowiedź #768 dnia: So, 17 Kwiecień 2021, 23:12:55 »
@turucorp może dziwne pytanie, ale czy będzie jakaś możliwość zakupu tego angielskie zbiorczego wydania u nas? Czy jedyną opcją jest ściąganie go z zagranicy. Ja bym chętnie nabył do kolekcji.

Offline turucorp

« Odpowiedź #769 dnia: Nd, 18 Kwiecień 2021, 08:21:42 »
To chyba pytanie do którejś księgarni specjalistycznej?
My mamy jakiś tam minimalny wpływ (w formie konsultacji  ;) ) na decyzje Ongrysa w kwestii dystrybucji, ale AfterLight to wydawnictwo brytyjskie, któremu udzielamy licencji.
Wiem, że są w Polsce ludzie, którzy dosyć regularnie wspierają ich na KS i tak nabywają.
Dla polskiego czytelnika właściwie nie będzie tam nic nowego, bo materiał jest zredukowany tylko do komiksu, jedyną kosmetyczną zmianą w zawartości jest forma kolejnych "teczek", stąd też podtytuł "𝐂𝐚𝐬𝐞𝐬 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞 & 𝐔𝐧𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥."
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Online michał81

« Odpowiedź #770 dnia: Nd, 18 Kwiecień 2021, 11:07:07 »
To chyba pytanie do którejś księgarni specjalistycznej?
Jak teraz to napisałeś to pomyślałem o atomie na którym kupuje. Nieraz człowiek to ma takie zaćmienie.....

Dla polskiego czytelnika właściwie nie będzie tam nic nowego, bo materiał jest zredukowany tylko do komiksu, jedyną kosmetyczną zmianą w zawartości jest forma kolejnych "teczek", stąd też podtytuł "𝐂𝐚𝐬𝐞𝐬 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞 & 𝐔𝐧𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥."
Jestem tego świadom, że tam nie będzie nic nowego, co jest w zeszytach które już ma.

Offline turucorp

« Odpowiedź #771 dnia: Nd, 18 Kwiecień 2021, 12:14:51 »
Jestem tego świadom, że tam nie będzie nic nowego, co jest w zeszytach które już ma.
W sumie to będzie, bo każdy zeszyt zamiast okładki i strony tytułowej zaczyna się stylizowaną teczką na dokumenty  :D

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #772 dnia: Nd, 18 Kwiecień 2021, 16:09:10 »
A na samym Kickstarterze nie ma takie opcji, że można wspierać z innego kraju. Jeżeli to jest realne to ten projekt z wysyłką do całej Europy, miałby większe powodzenie. Chociaż na Wyspach Brytyjskich mieszka wielu Polaków i to też jest potencjalny target na ten komiks.

Co do odbioru przez Anglików tego komiksu, to myślę że nie będzie tu dużego problemu ze zrozumieniem, pomimo wszystko (czyli naszych realiów z lat 60, SB itp.) to jest to dosyć uniwersalna opowieść.

Sam chętnie bym go kupił.  ;)

Offline turucorp

« Odpowiedź #773 dnia: Nd, 18 Kwiecień 2021, 17:23:13 »
Co do odbioru przez Anglików tego komiksu, to myślę że nie będzie tu dużego problemu ze zrozumieniem, pomimo wszystko (czyli naszych realiów z lat 60, SB itp.) to jest to dosyć uniwersalna opowieść.

Z tego co mnie pamięć nie myli, AfterLight robi zbiórki na KS z opcją "wysyłka na cały świat".
Jeśli chodzi o Brytyjczyków, to wydawnictwo wrzuca na razie enigmatycznie, na rozgrzewkę pojedyncze kadry, więc oni jeszcze nie wiedzą co i jak, ale jest już dosyć pozytywny odbiór.
Kwestia dodatków, tak jak wspomniałem, wydawnictwo podjęło taka decyzję, mi to pasuje z wielu względów (m.in. nie muszę na nowo kreować dokumentów, które w odróżnieniu od komiksów nie są przygotowane na warstwach). Obecna koncepcja jest optymalna na pierwsze podejście, kontekst historyczny i geopolityczny wyjaśnimy w przedmowie, a przewidywany nakład jest malutki, jeśli załapie to przy dodruku/drugim wydaniu będziemy się zastanawiać  ;)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #774 dnia: Pn, 19 Kwiecień 2021, 15:04:30 »
Na FB AfterLight Comics podano datę startu kampanii Section VII na KS. - 3.05.

https://www.facebook.com/Afterlightcomics

Offline Ningobel

« Odpowiedź #775 dnia: Wt, 20 Kwiecień 2021, 00:46:03 »
Był "przeciek" o boxie- slipcasie na zeszyty wiadomo coś wiecej? Fajnie by było wystawić na regale a tak to leżą w kartonie :/

Offline turucorp

« Odpowiedź #776 dnia: Wt, 20 Kwiecień 2021, 01:22:06 »
Był "przeciek" o boxie- slipcasie na zeszyty wiadomo coś wiecej?

Ale po co „przeciek”, skoro możesz normalnie tutaj zapytać bezpośrednio u źródła?
Slipcase będzie realizowany tak jak to zostało przez nas zapowiedziane, czyli razem z wydaniem specjalnym p.t. „Import-Eksport”, po zakończeniu drugiego sezonu.

Offline Ningobel

« Odpowiedź #777 dnia: Wt, 20 Kwiecień 2021, 10:07:40 »
Z tym przeciekiem to taki żart. Usłyszałem o tym w podcascie kadr ci w oko, a że kickstartera przegapiłem :( to nie wiedziałem że było info w updacie, dopiero teraz spojrzałem na stronę zbiórki. Mój 3 post ale na forum jestem od początku, choć głównie czytam, to wiedziałem gdzie zapytać ;)
Fajna sprawa choć chyba wolałbym nieco grubszy. Helena dodatkowo już zamówiona w wersji czarno białej, mam też blanka.
Na marginesie jakoś nie zatrybiłem że Helena cała jest czarno biała a nie tylko okładka, dopiero tutaj doczytałem, a w zasadzie większość mam z okładką :)

Offline marcing

« Odpowiedź #778 dnia: Pn, 03 Maj 2021, 19:56:51 »

Offline turucorp

« Odpowiedź #779 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 02:43:56 »
Idzie jak burza :)

Pierwszy próg osiągnięty w niecałe 9h ;)
Można oficjalnie potwierdzić, że komiks zostanie wydany przez wydawnictwo After Light :)