Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PJP

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #720 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 09:38:54 »
To nie jest głupi pomysł. Do tego gadżety, kalendarze...

Offline Leyek

« Odpowiedź #721 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 23:10:41 »
Tomasz Kontny, scenarzysta komiksów, projektant i autor spektakli teatralnych, wygrał konkurs „Sopocka Rezydencja Literacka”. Nagrodą jest miesięczny pobyt nad Bałtykiem, który ma pomóc autorowi w spokojnej pracy kreatywnej. Laureat będzie zajmował się pisaniem kolejnych scenariuszy.

więcej szczegółów: https://magazynpismo.pl/idee/od-redakcji/tomasz-kontny-laureatem-kolejnej-edycji-sopockiej-rezydencji-literackiej/

Offline Klint

« Odpowiedź #722 dnia: So, 16 Styczeń 2021, 17:28:33 »
Ktoś cos wie co z kolejnym albumem serii? Miał mieć premierę w styczniu.

Offline turucorp

« Odpowiedź #723 dnia: So, 16 Styczeń 2021, 18:10:24 »
Ktoś cos wie co z kolejnym albumem serii? Miał mieć premierę w styczniu.
Czekamy na info od wydawcy.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline BillyButcher

« Odpowiedź #724 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 10:52:15 »
Bo ostatnio widziałem jeden tom wydziału siódmego i czy pogłoski o tym ,że możliwy jest crossover z białym orłem (pogłoski te pochodzą z kanału na tym forum poświęconemu temu bohaterowi) są możliwe?
A tak poza tym czy to jest dobry komiks?

Offline turucorp

« Odpowiedź #725 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 11:08:42 »
Bo ostatnio widziałem jeden tom wydziału siódmego i czy pogłoski o tym ,że możliwy jest crossover z białym orłem (pogłoski te pochodzą z kanału na tym forum poświęconemu temu bohaterowi) są możliwe?

Raczej nie.

A to już pytanie do czytelników (wydawało mi się, że ilość pozytywnych opinii jest tutaj wystarczająca, ale jak widać, byłem w błędzie).
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline qla

« Odpowiedź #726 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 11:14:32 »

Moim zdaniem tak, ale co dupa to opinia ;)

Offline misiokles

« Odpowiedź #727 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 12:28:53 »
A Biały Orzeł ile miał lat jak dzieje się akcja Wydziału 7.?

Offline michał81

« Odpowiedź #728 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 12:47:17 »
chyba go jeszcze na świecie nie było

Offline misiokles

« Odpowiedź #729 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 12:53:02 »
No właśnie :) Tak więc plotki o crossoverze BO z W7 musiał wymyślić chyba tylko ten, kto tych komiksów nie czytał :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #730 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 12:59:53 »
No właśnie :) Tak więc plotki o crossoverze BO z W7 musiał wymyślić chyba tylko ten, kto tych komiksów nie czytał :)

Spokojnie, kwestia momentu, w którym zakończy się Wydział spoczywa w rękach czytelników ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #731 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 13:06:01 »
Biały Orzeł to współczesność, czyli 2000+. Wydział 7 to koniec lat 60 (tak mi się wydaje czy się mylę?).

Chyba że jakieś podróże czasie albo inne mabo jambo komiksowe, to wtedy jest taka opcja.

Osobiście wolałbym jakiś crossover z serią Żbika, co by było nawet ciekawsze niż wspólne przygody z superbohaterami.
« Ostatnia zmiana: Śr, 17 Luty 2021, 13:09:44 wysłana przez michał81 »

Offline Koalar

« Odpowiedź #732 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 13:10:18 »
Do zrobienia. Ktoś z W7 już stary pomaga Białemu Orłowi. Albo Biały Orzeł cofa się w czasie i pomaga W7 (wieloświat też wchodzi w grę). Albo W7 natrafiają na Syrenę. Coś tam można połączyć.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline turucorp

« Odpowiedź #733 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 13:13:57 »
Raczej nie przewidujemy crossoverów, ale przypomnę, że W7 mieści się w granicach szeroko rozumianej fantastyki (heh, nawet załapaliśmy się na nagrodę NF w zeszłym roku), więc w kwestiach anomalii temporalnych różne rzeczy mogą się zdarzyć ;)
Spokojnie, w najbliższym czasie nic takiego raczej nie powstanie.

Offline BillyButcher

« Odpowiedź #734 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 16:37:41 »
A Biały Orzeł ile miał lat jak dzieje się akcja Wydziału 7.?
w białym orle pojawia się wiele wilowiekowych postaci które istniały na długo przed powstaniem wydziału 7 (Pan Pyta,Pan Odpowiada oraz Zygfryd)