Autor Wątek: Tytus  (Przeczytany 133611 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline starcek

Odp: Tytus
« Odpowiedź #750 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 13:15:52 »
Może zmienią układ tekstu w komentarzach, bo to zgroza edytorska, wyglądało fatalnie.

3 literówki wyłapałem, ale czy to uprawni mnie do upominku? No nie wiem...
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline tuco

« Odpowiedź #751 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 13:45:17 »
Może zmienią układ tekstu w komentarzach, bo to zgroza edytorska, wyglądało fatalnie.

3 literówki wyłapałem, ale czy to uprawni mnie do upominku? No nie wiem...
też myślę, że takich typowych skrimerów, garuleksów, czy innych bijących po oczach baboli tutaj nie znajdziemy. Ekipa Tytusopedii jest tego świadoma, bo podeszli naprawdę skrupulatnie do rzeczy. Oczywiście, każdy stary fan Tytusa zrobiłby to lepiej. Problem w tym, że dotąd nikomu innemu się nie chciało (oprócz Egmontu, ale tu litościwie spuszczam zasłonę milczenia..). Przeczytałem dotąd 2 pierwsze tomy, zacząłem od dwójki, którą machnąłem ekspresowo; jedynka na początku powolutku, po małym kęsie, bo ciężko strawny dosyć sam początek (ze 3 pierwsze serie). Byłem świadom tej zapory, dlatego właśnie zacząłem Tytusopedię od środka. Później wchodziło już bardzo gładziutko. Trójkę mi wykupili, a nie miałem na początku na nią ciśnienia, bo sklasyfikowałem ją jako okres pokanoniczny, a się okazuje, że jednak nie do końca prawidłowo. Czekam na budżetowe wydanie, być może mi wystarczy.

A ogólnie, to nigdy nie miałem się za ultrafana Tytusa, jednak Tytusopedia to był chyba mój numero uno wśród wszystkiego, co kupiłem bądź przeczytałem przez ostatni rok, może więcej. Skorzystam z okazji i podziękuję stąd wszystkim, którzy się do niej przyczynili: sękju!!

Offline Spiff

« Odpowiedź #752 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 17:44:06 »
Jednoplanszówka którą znacie z Tytusopedii.
Tym razem w ekskluzywnej, oryginalnej wersji gazetowej:

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Deg

« Odpowiedź #753 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 20:58:01 »
Jednoplanszówka którą znacie z Tytusopedii.
Tym razem w ekskluzywnej, oryginalnej wersji gazetowej:

No to już wiemy, skąd pomysł na Marvel Zombies.
This is my truth, tell me yours.

Offline bosssu

« Odpowiedź #754 dnia: Wt, 31 Grudzień 2024, 09:30:39 »

Offline Spiff

« Odpowiedź #755 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 12:30:55 »

Komiks z Tytusem 140zł , koszty wysyłki 60zł.
No cóż, widocznie kiedyś nie ogarniałem zasad ekonomii. :D

Offline parsom

« Odpowiedź #756 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 12:49:35 »
Po prostu nie było czym dobić do progu darmowej wysyłki.
Mam takie wspomnienie o kupowaniu Tytusa w sklepie papierniczym podczas mroźnych ferii i czytanie go potem w wychłodzonym domu - i coś mi się zdaje, że była to właśnie księga XIII.

Offline volker

« Odpowiedź #757 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 12:59:29 »
Komiks z Tytusem 140zł , koszty wysyłki 60zł. ..]

Teraz komiks kosztuje 5 zł a wysyłka 10 zł. Zmieniły się proporcje.

PS. Uważam, że pojedyncze Tytusy są teraz mocno niedowartościowane co najmniej ze 3 razy.

Offline vision2001

« Odpowiedź #758 dnia: Śr, 05 Luty 2025, 15:49:18 »
Mamy informację z drukarni, że drugie wydanie Tytusopedii dotrze ok. 24 lutego i po tym terminie będziemy pakować i wysyłać zamówione zestawy.
A dla wszystkich posiadaczy I wydania zamieszczamy erratę (link w komentarzu). Errata zbiera błędy merytoryczne, których nie udało nam się wyłapać podczas korekty. Na liście nie ma literówek, błędów interpunkcyjnych i innych tego typu usterek, które są rozpoznawalne na pierwszy rzut oka. Errata zbiera informacje o błędach merytorycznych.
W roku 2009 wydawnictwo Prószyński Media wznowiło księgi 1-25. Od tamtej pory są one w ciągłej sprzedaży, także w kartonowym pudełku opisanym jako "Superkolekcja". Na pewno były one dodrukowywane, ale w stopkach redakcyjnych tego nie widać: nie ma kolejnego numeru wydania ani roku, tak więc nikt do końca nie wie ile takich wydań było.
Z pomocą kolekcjonerów udało nam się zebrać informacje o niektórych dodrukach, a mianowicie z 2014-2015 (oznaczone kleksem z napisem "Niezwykła kolekcja"), 2018 ("Tytus ma już 60 lat!") oraz 2021 ("Pamiątkowa kolekcja"). Tak więc w drugim wydaniu Tytusopedii informacje o tych wydaniach pojawiły się w tabelkach.

Link do erraty: http://www.ongrys.pl/tytusopedia-errata.pdf

Offline Dalthon

« Odpowiedź #759 dnia: Śr, 05 Luty 2025, 15:53:57 »
Link do erraty: http://www.ongrys.pl/tytusopedia-errata.pdf

Już można zacząć (właściwie można było to robić od dawna) toczyć bekę z tych wszystkich krzykaczy co to przepłacili ciężkie pieniądze za bubel "bo so blendy!!!"? No naprawdę jest ich cała masa! :D :D :D

Offline parsom

« Odpowiedź #760 dnia: Śr, 05 Luty 2025, 16:36:02 »
Cytuję:
"Na liście nie ma literówek, błędów interpunkcyjnych i innych tego typu usterek, które są rozpoznawalne na pierwszy rzut oka".
Jest jeszcze drugi przypis, ten sobie sam doczytaj.

Offline Takesh

« Odpowiedź #761 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 05:44:35 »
Mi link nie działa... :o

Offline greg0

« Odpowiedź #762 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 13:32:27 »
Mi link nie działa... :o
mi na telefonie nie działa, ale na kompie działa.
...
szybki zrzut ekranu:

« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Luty 2025, 13:46:48 wysłana przez greg0 »
Ważne żeby narzekać...

Offline Spiff

« Odpowiedź #763 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 23:26:48 »
wilk napisał:
Przeczytałem Ergün tułacz: Żyjący bóg / Władca ciemności Comèsa. Ktoś tu na forum żartobliwie stwierdził, że to Thorgal w kosmosie. Myślę, że nie był aż tak daleki od prawdy jak by to się mogło wydawać.  ;) Podczas lektury "Żyjącego boga" nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że niektóre ujęcia i pomysły już widziałem.

\

https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/jakie-komiksy-wlasnie-czytacie/msg301869/#msg301869

nie dawało mi spokoju, gdzie widziałem coś podobnego i dzisiaj wreszcie sobie przypomniałem.

« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Luty 2025, 23:44:33 wysłana przez Spiff »