Autor Wątek: Tytus  (Przeczytany 134350 razy)

Offline Dalthon

Odp: Tytus
« Odpowiedź #705 dnia: Cz, 25 Kwiecień 2024, 15:25:25 »
A jak ktoś dla odmiany chciałby coś poczytać (a nie oglądać) o Tytusie, to Wydawnictwo UMK przygotowało coś (ponad 300 stron!) dla fanów Papcia.

https://wydawnictwo.umk.pl/produkt/tytus-romek-i-atomek-i-tworczosc-komiksowa-henryka-j-chmielewskiego

Warto się zainteresować pozostałymi pozycjami z serii Wokół Fenomenu Kulturowego

Offline kenji

« Odpowiedź #706 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 19:30:05 »
Pytanie techniczno - zakupowe.
Chyba tytusopedia powoli się wyprzedaje … bo widze że ton 3 już w gildii i w bonito niedostępny.
Pytanie dla ogarniętych szperaczy - gdzie najkorzystniej dokonać zakupu. Całości lub tylko tomu nr 3

Dzięki

Offline PJP

« Odpowiedź #707 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 21:56:17 »
Znalazłem 1 za https://allegro.pl/oferta/tytusopedia-tom-01-nowa-warszawa-15559399962
Będzie tylko gorzej, ale pewnie zrobią dodruk - jeśli będzie zainteresowanie.

Offline tuco

« Odpowiedź #708 dnia: Pn, 13 Maj 2024, 21:08:05 »
Pytanie techniczno - zakupowe.
Chyba tytusopedia powoli się wyprzedaje … bo widze że ton 3 już w gildii i w bonito niedostępny.
Pytanie dla ogarniętych szperaczy - gdzie najkorzystniej dokonać zakupu. Całości lub tylko tomu nr 3

Dzięki
ale dlaczego jedynie tom 3? to (chyba) najsłabszy tom z całej trójki (nie wiem, bo jeszcze do niego nie doszedłem, "oceniam" na czuja;)
Bezpieczniej zacząć od dwójki lub jedynki.

Offline Deg

« Odpowiedź #709 dnia: Pn, 13 Maj 2024, 22:38:23 »
Pewnie dlatego, że 1 i 2 są jeszcze w miarę dostępne. Tak wnioskuję z postu szukającego.
This is my truth, tell me yours.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #710 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 15:59:26 »
Jakby się ktoś na Tytusopedię nie załapał, to niech już nie płacze ;)

Cytat: Wydawnictwo Ongrys
Nakład tomu 3 już się skończył, 1 i 2 zostały resztki. Ale to nie jest nasze ostatnie słowo w sprawie Tytusa. Więcej informacji wkrótce.

Online parsom

« Odpowiedź #711 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 16:05:20 »
Wydadzą zbiorczo wszystkie księgi! Marzenie...

Offline misiokles

« Odpowiedź #712 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 22:31:08 »
Prawa ma Prószyński.

Offline Midar

« Odpowiedź #713 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 16:48:11 »
Drodzy Czytelnicy!
Rozpoczynają  prace nad Tytusopedią mieliśmy wizję jak taka publikacja mogłaby wyglądać: Zebrane wszystkie komiksy i ilustracje z Tytusem, Romkiem i A'Tomkiem (poza tymi z książeczek), duży format, jak najbardziej zbliżony do wielkości „Świata Młodych”, odnalezienie jak największej liczby współpracowników Papcia i wysłuchanie jak oni pamiętają powstawanie TRiA. Wydaje nam się, że udało się to zrealizować całkiem nieźle.
Jednocześnie te założenia miały swoje konsekwencje – przy takim formacie i objętości nie było możliwe obniżenie ceny publikacji, która dla wielu z Was okazała się zbyt wysoka, o czym niejednokrotnie pisaliście w komentarzach. Pytaliście, czy nie byłoby możliwe zmniejszenie formatu i ograniczenie się do samych komiksów, dzięki czemu cena książek byłaby przystępniejsza. Nie chcieliśmy zmieniać naszej koncepcji, chcieliśmy, aby Tytusopedia była jak najlepszym wydaniem, które zadowoli wymagających kolekcjonerów, nawet za większą cenę.
Teraz nakład Tytusopedii praktycznie się wyczerpał. Pomyśleliśmy o dodruku, a zaraz potem o tym, że skoro mamy już nasze wymarzone, wypasione wydanie dla kolekcjonerów, to może teraz spróbujemy przygotować bardziej ekonomiczną wersję dla wszystkich tych, którzy nie mogli sobie pozwolić na zakup poprzedniej edycji. Miałoby ono wyglądać tak, jak sami proponowaliście: mniejszy format, zbliżony do A4, wszystkie komiksy z Tytusem, ale już bez setek ilustracji oraz tekstów.
Do przygotowania nowego wydania niezbędne było rozszerzenie licencji, tak więc przez ostatnie tygodnie negocjowaliśmy z licencjodawcą taką możliwość i właśnie się to udało. Dlatego z ogromną przyjemnością informujemy, że przystępujemy do prac, składamy materiały przygotowane do Tytusopedii od nowa i jeszcze w tym roku zbiór WSZYSTKICH komiksów gazetowych z przygodami TRiA, ale już bez ilustracji i tekstów powinien się ukazać. Więcej szczegółów już wkrótce.
Niezależnie od nowego wydawnictwa, dodruk Tytusopedii w dotychczasowej formie także jest planowany.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #714 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 17:32:57 »
Już zaczął się w komentarzach lament 'nabitych w butelkę'.
Żal po prostu :(

Offline Castiglione

« Odpowiedź #715 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 17:39:01 »
No i tak powinno być ze wszystkimi takimi kolekcjonerskimi wersjami - równocześnie normalne wydanie (aczkolwiek miło byłoby wiedzieć od razu). Mam nadzieję, że Egmont zrobi podobnie z "Weapon X".
« Ostatnia zmiana: Nd, 26 Maj 2024, 18:18:44 wysłana przez Castiglione »

Online stab

« Odpowiedź #716 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 19:16:22 »
Jasne że tak powinno być. Pytanie tylko ile tych kolekcjonerskich wydań by się sprzedało, gdyby było wiadomo że wyjdzie wersja budżetowa, zapowiedziana akurat jak kończy się nakład ;)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #717 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 19:42:52 »
No ja wiem. Mimo wszystko wolałbym, żeby edycje kolekcjonerskie trafiały do kolekcjonerów, którzy faktycznie chcą je mieć, niż do ludzi, którzy wzięli, bo nie było innej opcji. Coś jak "Batman Noir".

Ja jeszcze nie wziąłem ze względu na cenę i ten wielki format mi trochę niepotrzebny, starczy mi spokojnie normalne wydanie w HC.

Offline kv

« Odpowiedź #718 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 18:41:08 »
Jasne że tak powinno być. Pytanie tylko ile tych kolekcjonerskich wydań by się sprzedało, gdyby było wiadomo że wyjdzie wersja budżetowa, zapowiedziana akurat jak kończy się nakład ;)
Jedno mniej  ;)

Offline fdg123

« Odpowiedź #719 dnia: Śr, 12 Czerwiec 2024, 14:28:22 »
Ten komiks jest czarno biały czy kolorowy? Chodzi mi o wersje z kompletu Tytus Romek i Atomek Superkolekcja 25 ksiąg.