Autor Wątek: Tytus  (Przeczytany 155009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline radioblackmetal

Odp: Tytus
« Odpowiedź #435 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 17:17:14 »
Serio ktoś napisał do wydawnictwa, żeby zmienili format, bo on ma inne półki? ;D ;D

To są tzw. "bomisie" 😉
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Kadet

« Odpowiedź #436 dnia: So, 30 Wrzesień 2023, 18:20:15 »
Nie mam konta na Facebooku, więc tutaj podziękuję wydawnictwo za rzeczowe FAQ, które wyjaśniły wiele spośród moich wątpliwości. Te wątpliwości, które mi zostały, są już głównie natury niezależnej od wydawnictwa, mianowicie: "czy mogę się na to szarpnąć w przedsprzedaży, czy raczej trzeba oszczędzać" :)

Proszę tylko, zróbcie jeszcze jakąś korektę w stosunku do tych przykładowych plansz, bo w wydaniu kolekcjonerskim premium dla fanów te brakujące/ nadmiarowe przecinki mnie jako osobę robiącą zawodowo w języku jednak ranią :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline stab

« Odpowiedź #437 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 10:16:13 »
Pytał ktoś jak to wygląda z wysyłką zagranice? Maila do sklepu już wysłałem, ale może ktoś zrobił to już wcześniej?

Online misiokles

« Odpowiedź #438 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 10:59:26 »
Zapewne normalnie. Podajesz państwo, gdzie mieszkasz, sklep patrzy jakimi opcjami można do niego wysłać i jakie są to koszty - klient akceptuje/dopłaca bądź nie.
(nie pytałem Ongrysa w tym temacie, ale nie sądzę by procedura wyglądała inaczej niż w innych sklepach).

Offline PJP

« Odpowiedź #439 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 11:05:41 »
Ciekawi mnie trochę, kto tak naprawdę stoi za Tytusopedią? Marszandzi, kolekcjonerzy, anonimowi dobroczyńcy? Patrząc po marketingu nijak nie uwierzę, że ogarnia to tylko Ongrys 8) Chyba, że to świeża krew - gratuluję.

Online misiokles

« Odpowiedź #440 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 11:43:14 »
Chyba sytuacja podobna co w przypadku Złotej Kolekcji Kajka i Kokosza, gdzie Egmont był przede wszystkim wydawcą, resztę załatwiali pasjonaci. Inna rzecz, że Ongrys ma doświadczenie w restaurowaniu ramotek  patrz: Żbik, więc sądzę że ma wokół siebie łebskich ludzi i nic sensacyjnego w Tytusopedii bym nie szukał na siłę.

A pisząc marketing co masz na myśli? Założenie fanpejdża na FB i sypnięcie groszem, by posty były sponsorowane? To chyba każdy potrafi...

Offline chch

« Odpowiedź #441 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 12:06:39 »
Pytał ktoś jak to wygląda z wysyłką zagranice? Maila do sklepu już wysłałem, ale może ktoś zrobił to już wcześniej?
❓- Czy jest możliwość wysyłki za granicę?
👉 Aktualnie sklep przyjmuje tylko zamówienia z wysyłką do Polski. Proszę napisać maila na adres sklep@tytusopedia.pl z podaniem wybranego zestawu i miejsca wysyłki. Każdą taką  wiadomość potraktujemy indywidualnie i postaramy się zrealizować zamówienie.

Offline PJP

« Odpowiedź #442 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 14:24:40 »
Właśnie ten marketing jest niepodobny do dotychczasowego i to mnie zastanowiło 8) Wygląda to bardzo profesjonalnie, w przeciwieństwie do dość amatorskich działań wydawcy jak do tej pory.

Offline grzegorz.cholewa

« Odpowiedź #443 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 15:53:20 »
Przeczytałem sobie pierwszą księgę i kurde, jakie to dobre. Jak dla mnie Tytusy powinny być w każdym polskim domu i dołączane do lektur - zamiast badziewnego "Pana Tadeusza", którego mało kto czyta i mało kogo obchodzi. Z tych pierwszych 20 ksiąg wychodzi mi, że najsłabsze tomy to 3 i 4 ale ta pierwsza czy siódma to niestarzejące się historie o dojrzewaniu.

A jak Papcio upadł świadczy, że w księdze 31 Tytus jest głupszy niż w pierwszej gdzie był na początku swej drogi.

Czytałem egzemplarz wydania z 1988 r. - Młodzieżowa Agencja Wydawnicza.
« Ostatnia zmiana: Pn, 02 Październik 2023, 15:57:49 wysłana przez grzegorz.cholewa »

Offline parsom

« Odpowiedź #444 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 16:05:07 »
zamiast badziewnego "Pana Tadeusza", którego mało kto czyta i mało kogo obchodzi.

Chyba ty.

Offline kenji

« Odpowiedź #445 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 18:26:07 »
grzegorz. Bluźnisz. Z wiekiem zrozumiesz

Offline Kadet

« Odpowiedź #446 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 22:06:52 »
Przeczytałem sobie pierwszą księgę i kurde, jakie to dobre. Jak dla mnie Tytusy powinny być w każdym polskim domu i dołączane do lektur - zamiast badziewnego "Pana Tadeusza", którego mało kto czyta i mało kogo obchodzi.

No nie no, no nie. Ja jestem pełen szacunku dla "Tytusa", ale zachowajmy jednak jakieś proporcje. Latarnik w noweli Sienkiewicza nie zapamiętał się na całą noc, czytając "Tytusa kosmonautą". Gombrowicz nie polemizował z wizją dworku szlacheckiego przedstawioną w księdze XI "Ochrona zabytków". Linda nie grał profesora T. Alenta w "Złodziejach marzeń" :)

Czyżby to jakiś wyszukany trolling dla wzbudzenia dyskusji?
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Deg

« Odpowiedź #447 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 22:32:17 »
Nie chcę siać fermentu, ale to, że latarnik Skawiński czytał "Pana Tadeusza" to chyba fikcja literacka? Poza tym, usnął przez to czytanie... no ok, przy III księdze Tytusa to jeszcze prawdopodobne, ale przy IX raczej niemożliwe. Tak tylko dywaguję ;)
This is my truth, tell me yours.

« Odpowiedź #448 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 22:33:22 »
  A ja w sobotę nie piłem 40% Tytusa z colą!!!

Offline Kadet

« Odpowiedź #449 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 22:38:20 »
Nie chcę siać fermentu, ale to, że latarnik Skawiński czytał "Pana Tadeusza" to chyba fikcja literacka?

Ta, ale chodzi mi o to, że jednak z jakichś powodów Sienkiewicz wybrał "Pana Tadzika" do swojej noweli :) W prawdziwej historii, na której oparł swoją opowieść, polski latarnik zaczytał się w powieści "Murdelio" Kaczkowskiego.

Zresztą Tytus też kimnął raz przy Mickiewiczu (tyle że przy "Sonetach krymskich"), ale on to jeszcze nieuczłowieczony, więc to nie jest miarodajny przykład moim zdaniem :)

Dziękuję z całego serca!