Autor Wątek: Tytus  (Przeczytany 154867 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vision2001

Odp: Tytus
« Odpowiedź #360 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 11:05:38 »
Szkoda tylko, że nie ma możliwości zakupu z płatnością za pobraniem. Bo tak wywalić we wrześniu ponad 500 zł i dostać przesyłkę ponad 3 miesiące później to trochę boli portfel.
Ja ciągle myślę, by zakupić sobie II pakiet Encyklopedii kreskówek wyssanych z miętówek. I tak grosz do grosza...

Bender

• Gość
« Odpowiedź #361 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 11:06:55 »
Okładki okropne, ale kij z tym.

Czy mi się wydaje czy to jest HC z klejonymi kartkami bez szycia? 🤔  Szkoda, że nie ma większej fotki

Edit, na szczescie to chyba tylko render

Edit 2, Nori, własnie zauwazyłem ;)
« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Wrzesień 2023, 11:10:10 wysłana przez Bender »

Offline nori

« Odpowiedź #362 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 11:09:11 »
To nie fotki, to wizualizacje...

Offline stempel

« Odpowiedź #363 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 12:38:22 »
 Czy będą tam też treści z Księgi Zero i 80 lecia?

Offline nori

« Odpowiedź #364 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 12:42:46 »
Księgi Zero i 80 lecia zawierały tylko fragmenty ze Świata Młodych, do tego w marnej formie i z dużymi brakami i błędami. To wydanie jest pełne, czyli zawiera wszystkie komiksy, w oryginalnym układzie, do tego rysunki, zapowiedzi i inne. Czyli tak, wszystko co było w tamtych księgach, plus wiele więcej.

Offline stempel

« Odpowiedź #365 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 12:48:53 »
Dzięki Nori za szybką odpowiedź. Teraz tylko myśleć czy się złamać i kupić w przedsprzedaży, czy też nie bo jednak cena ...

Online Leyek

« Odpowiedź #366 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 12:50:28 »
Okładki okropne, ale kij z tym.

Tak tylko czekałem kto pierwszy zacznie narzekać Ty czy @Spiff ;) Ale udało Ci się wygrać, gratulacje :)

Ja za to pochwalę kolejny raz robotę jaką odwalono z przygotowaniem plansz i kolorowaniem. Dajmy na to poniższa plansza wygląda super. Tak się to powinno robić, nowocześnie, ale z poszanowaniem oryginału:

To jest dużo lepsze odrestaurowanie niż to co dostajemy w Marvel Origins (planuję o tym osobny post, bo tam jest bieda straszna i taka cudowna kreska Kirby'ego wygląda jak kupa). A sądzę, że Marvel miał i lepsze materiały wyjściowe, a i możliwości finansowe nieporównywalne.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #367 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 13:57:53 »
Nie kwestionuję tego. Napisałem, że okładki sa okropne. Zresztą cała reszta grafiki części "redakcyjnej" też. Wielka szkoda, że taka robotę nad odrestaurowaniem popsuli czymś takim.

Co wiecej, nawet treści okładki się przyczepię, bo to nacisk w tytule powienien być na Tytus Robek i Atomek a nie Tytusopedia i gigantyczny tom 1.  Bo to jednak cały czas komiks, a nie opracowanie na temat.
« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Wrzesień 2023, 14:00:30 wysłana przez Bender »

Offline kenji

« Odpowiedź #368 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 14:48:58 »
A czy jest podane info na jakim papierze to wydrukowano ? Bo przy zakupie za ponad 500zl wiem ile dostanę pocztówek , naklejek , skarpetek i innego szpeju który raczej wyląduje w koszu a nie mogę znaleźć podstawowej informacji …

Bo to ze okładka będzie twarda a blok szytoklejony to chyba jest oczywiste. Prawda ?  PRAWDAA ??

Offline parsom

« Odpowiedź #369 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 15:17:44 »
Tajna jest nawet dokładna liczba stron.

Offline Midar

« Odpowiedź #370 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 16:05:09 »
Widocznie jestem bezguście, bo mi się te okładki podobają, nawet bardzo.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #371 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 16:10:52 »
Widocznie jestem bezguście, bo mi się te okładki podobają, nawet bardzo.
Niektórym nigdy nie dogodzisz ;) Zawsze znajdzie się coś do czego się przypi*edolą :D
A już lament że drogo, to chyba najbardziej z d*py argument. Bo przecież wszystko powinno być za darmo bo oni tak chcą.
Zestawik zacny - cena adekwatna. Nikt nikomu do głowy pistoletu nie przystawia i nie zmusza do zakupu.

Offline nori

« Odpowiedź #372 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 16:29:41 »
Tajna jest nawet dokładna liczba stron.

Nie jest tajna. Wstępną liczba stron jest określona na ponad 1000, a ostatecznej jeszcze nie ma, twórcy Tytusopedi cały czas jeszcze dopieszczają materiały, i cały czas coś dodają, więc albumy po prostu puchną.

Offline kenji

« Odpowiedź #373 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 16:43:30 »
Niektórym nigdy nie dogodzisz ;) Zawsze znajdzie się coś do czego się przypi*edolą :D
A już lament że drogo, to chyba najbardziej z d*py argument. Bo przecież wszystko powinno być za darmo bo oni tak chcą.
Zestawik zacny - cena adekwatna. Nikt nikomu do głowy pistoletu nie przystawia i nie zmusza do zakupu.

a ja też użyje argumentu z dupy. drogo!

wydaja ok 1000zł miesięcznie na komiksy, ( lub więcej) i też wydaje mi się że ten produkt wg minie jest za drogi...

ilość bezsensownych dodatków, specjalna strona internetowa, wileki marketing na fb. to wszystko kosztuje i za to... właśnie musimy zapłacić

i ja dlatego postanowiłem nie wspierać takiej inicjatywy. bo wydaje mi się że jak taka forma sprzedaży sie przyjmie, to...

Bender

• Gość
« Odpowiedź #374 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 16:53:26 »

Dlatego nie kupuję. Jesteśmy na forum komiksowym. Jakbym chciał tylko kupować a nie gadac o tym co sie wydaje, to bym siedział na gildii. Odwaracajac argument, przecież nikt Ci nie zabrania kupowac.