Autor Wątek: TFUR (zin)  (Przeczytany 921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline drop

TFUR (zin)
« dnia: Nd, 11 Maj 2025, 11:22:07 »
Dzień dobry,

Czy jest możliwość gdzieś przeczytać ten zin?

Kupić raczej się nie da (nie pojawia się na Allegro), nie wiem zresztą jaki miał nakład.

Więc jedyne co mi przychodzi do głowy, to że może autorzy podzielą się skanami?
« Ostatnia zmiana: Nd, 11 Maj 2025, 11:25:18 wysłana przez drop »

Online Pestak

Odp: TFUR (zin)
« Odpowiedź #1 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 12:56:20 »
Tfur to był zin fanów Produktu zrzeszających się na forum tego magazynu.Mam jeden czy dwa numery. Sam zin jak i forum umarły śmiercią naturalną.

Offline drop

« Odpowiedź #2 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 19:19:05 »
Forum produktu jest mi dobrze znane, bo się na nim udzielałem ;-)

Inna sprawa, że przeczytanie zina graniczy z cudem.

Online Pestak

« Odpowiedź #3 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 19:42:35 »
W sumie ja też się na tamtejszym forum udzielałem , a nawet bywałem na zlotach forumowiczów. Na przyklad w 2003 r. w Żarach przy okazji woodstocku. Tam zresztą spotkałem niektórych z twórców tforów i mam egzemplarze z autografami:) Tam były nawet komiksy (a na pewno ilustracje) rysowników znanych z samego Produktu.
« Ostatnia zmiana: Pn, 12 Maj 2025, 19:44:06 wysłana przez Pestak »

Offline drop

« Odpowiedź #4 dnia: Pn, 19 Maj 2025, 17:40:44 »
No ja też się udzielałem na forum 8)

Niestety jak chciałem kupić tego zina to dostałem komentarz "skond wiesz, że nie nasram do słoika i ci gówna nie wyślę" -  więc nie kupiłem. No włąśnie, skąd mogłem wiedzieć czego się spodziewać w środku paczki.
Na forum była wojna wszystkich ze wszystkimi o wszystko. Obowiązywało prawo dżungli. Były regularne najazdy na inne fora, zwłaszcza te mangowe.

Po przeczytaniu Produktu numer 24 gdzie były wspominki forumka, to aż mnie naszło, żeby spróbować przeczytać to gówno, znaczy się tego zina. Ale nigdzie nie idzie go znaleźć - pewnie autorzy musieliby wrzucić gdzieś skany, albo udostępnić wersję do samodzielnego druku.

Kiedyś to było: KMH, Vicemistrz Clayman, Pasqd, Mały Mistrz Andrzej, Siostra Tygrysa, konto dzielone jezek, o haśle jezek, Błędny Komboj, Grabiaż i wielu innych, których już nie pamiętam.

To se ne vrati, ten klimat ten luz, ci wspaniali ludzie nie powrucom, nie powrucom już...