Autor Wątek: Sytuacja polskiego komiksu  (Przeczytany 87916 razy)

Offline Nawimar III

Odp: Sytuacja polskiego komiksu
« Odpowiedź #420 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 14:01:56 »
Turucorp, jeśli pewnego dnia wpadniesz do Warszawy to uderzaj na Świętokrzyską do Głównej Księgarni Technicznej. W witrynie tej miejscówki na ogół bywa całkiem sporo komiksów, w tym także polskich autorów. A to tylko jedno z takich miejsce w Mieście Stołecznym (vide m.in. "Eureka" przy "saskokępianej" Francuskiej). Stąd udanej wędrówki życzę.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #421 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 14:08:15 »
Idź do zwykłej księgarni, najlepiej sieciówki i zobacz sobie co tam jest z Polaków na półkach, następnie wróć tutaj i napisz jeszcze raz to samo co właśnie napisałeś  ::)

A kto teraz kupuje w realu? W księgarniach internetowych masz dokładnie ten sam mechanizm - okładka, kilka przykladowych plansz i blurb. No i teraz wybieraj, człowieku :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #422 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 14:14:16 »
Jak się ma wyrobione nazwisko, wtedy można sobie pozwolić na eksperymenty.

A nazwisko oczywiście wyrabia się w makutrze albo maselnicy.
Dzięki za pozwolenie  ::)

Turucorp, jeśli pewnego dnia wpadniesz do Warszawy to uderzaj na Świętokrzyską do Głównej Księgarni Technicznej.
Napisz „sieciówka” i możesz założyć w ciemno, że przyjdzie Nawimar i wyśle cię do Głównej Księgarni Technicznej w Warszawie, która, jak powszechnie wiadomo, ma największą sieć księgarni w kraju  :o
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #423 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 14:18:26 »
Turu, czy spięte poślady uniemożliwiają Ci zrozumienie o czym tu się rozmawia? To jak według Ciebie casualowi komiksiarze kupują komiksy? W księgarniach nie, w internecie nie, to gdzie? Może na bazarach?

Offline turucorp

« Odpowiedź #424 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 14:22:31 »
Turu, czy spięte poślady uniemożliwiają Ci zrozumienie o czym tu się rozmawia?
Moje, jak je nazwałeś „spięte poślady” niewątpliwie umożliwiają mi zrozumienie jednego, wystarczy, że jakiś kolejny „guru komiksu” zarejestruje się się na forum i wyjedzie ze „współczesnymi polskimi komiksami” i od razu mamy Ciebie z Twoimi mądrościami aktywnego w temacie  ::)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #425 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 14:26:45 »
A Ciebie, mój przyjacielu, czyje komentarze skłoniły do wypowiadania się w tym wątku - Guru czy Kaprala?

Offline turucorp

« Odpowiedź #426 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 14:32:24 »
A Ciebie, mój przyjacielu, czyje komentarze skłoniły do wypowiadania się w tym wątku - Guru czy Kaprala?

Jesteśmy w dziale „Komiksy polskie”, w wątku „Sytuacja polskiego komiksu”, a debata dotyczy współczesnych krajowych rysowników.
Już zaczynasz się domyślać co mnie skłoniło do zabrania głosu, czy nadal kultywujesz ten mit o mojej domniemanej potrzebie reagowania na Twoje wypowiedzi?

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #427 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 14:41:53 »
Ta "debata", jak ją nazwałeś, trwa już od paru godzin, ale Ty zjawiasz się dopiero na widok mojego komenta (chociaż nie bardzo miałeś się do czego czepnąć).

Czy zatem mogę mieć nadzieję...? :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #428 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 14:52:53 »
Ta "debata", jak ją nazwałeś, trwa już od paru godzin.

Niektórzy w tym kraju jeszcze pracują, fizycznie, w nocy. Jak wracają z pracy to śpią, wstają po południu i dopiero odpalają internet.
Szok, co nie?

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #429 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 14:58:06 »
A nazwisko oczywiście wyrabia się w makutrze albo maselnicy.

Zaraz, zaraz... Sugerujesz, że nagrody za najlepszy album służą wyrabianiu ludziom nazwisk? Zaczyna mi się to składać do kupy... To taka polityka, tak? I dlatego jest to już trzecia edycja z rzędu, w której nagrodę dostaje album debiutancki?

Offline turucorp

« Odpowiedź #430 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 15:04:56 »
I dlatego jest to już trzecia edycja z rzędu, w której nagrodę dostaje album debiutancki?
Nic nie sugeruję.
A z Twoją wiedzą o współczesnym komiksie to kiepściutko, panie kolego, Maria nie jest żadną debiutantką  ::)

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #431 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 15:18:54 »
Nie? A jaki album komiksowy wcześniej narysowała?

Offline turucorp

« Odpowiedź #432 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 15:21:29 »
Nie? A jaki album komiksowy wcześniej narysowała?

Myślałem, że do wpisywania postów na forum potrzebny jest internet?
A tu proszę, użytkownik bez dostępu do sieci, z wyłączonym Google, pisze sobie jak gdyby nigdy nic :o

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #433 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 15:31:06 »
Nie mam neta :)
Odpowiesz choć raz na zadane pytanie? Jaki to album?

Offline muaddib

« Odpowiedź #434 dnia: Pn, 16 Listopad 2020, 15:32:27 »
Jaki to album?
"Niedźwiedź, kot i królik"