Autor Wątek: Marek Turek  (Przeczytany 73368 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kv

Odp: Marek Turek
« Odpowiedź #330 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 16:44:22 »
A, no to gratulacje! ....
Dołączam się do gratulacji!

Teraz to chyba zmienisz zdanie co do wszelkiej maści jury  ;)

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #331 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 17:21:11 »
Dołączam się do gratulacji!
Ja również. I życzę dalszych sukcesów!
Batman returns
his books to the library

Offline turucorp

« Odpowiedź #332 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 18:32:06 »
Teraz to chyba zmienisz zdanie co do wszelkiej maści jury  ;)

Bardzo ciężko jest mi oceniać jury komiksowe w Polsce.
Powiem tak, kiedy jest się niszowym, wiecznie marudzącym autorem komiksów, który przyjechał na kilka godzin na największy festiwal komiksowy w kraju, i od godziny 11:50 zmienia się jedynie lokalizacje stolika do rysowania, a o godz. 15:40 dostaje się telefon, że proszę natychmiast odłożyć pisaki i stawić się na foodtrakach, bo jurorzy od czterdziestu minut czekali w kolejce, żebym mógł zjeść ciepłą zapiekankę, to te godziny rysowania i ta zapiekanka są cenniejsze, niż jakakolwiek statuetka, dyplom czy inny order.
Życie marudnego i czepialskiego, niszowego twórcy komiksów w Polsce jest bardzo skomplikowane i pełne wyzwań.  :o
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #333 dnia: Śr, 06 Październik 2021, 12:39:04 »
Może głupie pytanie, ale cóż (jeśli było wcześniej to przepraszam, nie trafiłem) - cóż to za zajebisty papier jest w Archiwum Ekspansji? Dopiero nadrabiam i whoah. Podobny (chyba nawet trochę lepszy) jest w Głowie Luko Czakowskiego. I dlaczego taki papier nie jest używany w każdym komiksie, który u nas wychodzi? :P

Offline turucorp

« Odpowiedź #334 dnia: Śr, 06 Październik 2021, 12:43:05 »
Akurat taki mieli w drukarni  ;)
Ten w "Mr. Silence" jest jeszcze ciekawszy.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Leyek

« Odpowiedź #335 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 17:02:37 »
Kilka ostatnich miesięcy dłubania o_O’

@turu to Wydział czy coś autorskiego? :)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #336 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 17:13:25 »
To zdaje się jest komiks biograficzny o jakimś kopaczu nożnym.  ;D
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline turucorp

« Odpowiedź #337 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 17:42:45 »
@turu to Wydział czy coś autorskiego? :)

Wrzuciłem, żeby uniknąć fałszywych oskarżeń, że coś ukrywam (jak to miało miejsce przy „Orlętach”). Zlecenie dla muzeum przy KWK Wujek.

Offline turucorp

« Odpowiedź #338 dnia: Pn, 01 Listopad 2021, 16:42:25 »
Godzinne wprowadzenie, czyli Turek dla początkujących (administrację forum uprasza się o niewycinanie tego wpisu, wszelkie wątki, mogące sprawiać wrażenie „politycznych”, które pojawiają się w tym wywiadzie, mają charakter zunifikowany i dotyczą kwestii kulturowych i społecznych. Trzeba bardzo dużo złej woli, żeby potraktować je jako „polityczne”).

Offline Leyek

« Odpowiedź #339 dnia: So, 06 Listopad 2021, 21:43:00 »
Z Insta autora:

Tribute Lem/Mróz

I jeszcze 2 blanki:

więcej: https://www.instagram.com/turucorp/

Offline turucorp

« Odpowiedź #340 dnia: Pt, 26 Listopad 2021, 11:14:27 »
Dla tych, którzy mają blisko (czyli przede wszystkim aglomeracja i okolice).
Umiejętność rysowania nie jest konieczna  ;)

Offline muaddib

« Odpowiedź #341 dnia: Pt, 26 Listopad 2021, 11:47:16 »
Umiejętność rysowania nie jest konieczna  ;)
Ufff, to może przyjdę :) Na ostatnich warsztatach z Danielem Chmielewskim odważyłem się zostać i było super, bo okazało się, że na rysowanie zabrakło czasu.
A z innej beczki - wystawa Wydziału 7 pojawi się też kiedyś na Śląsku?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #342 dnia: Pt, 26 Listopad 2021, 11:51:15 »
Czy w przyszłości planowana jest jakaś alternatywa dla osób, które jednak nie mają blisko?  ;)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline turucorp

« Odpowiedź #343 dnia: Pt, 26 Listopad 2021, 11:54:50 »
Ufff, to może przyjdę :) Na ostatnich warsztatach z Danielem Chmielewskim odważyłem się zostać i było super, bo okazało się, że na rysowanie zabrakło czasu.
A z innej beczki - wystawa Wydziału 7 pojawi się też kiedyś na Śląsku?

W ramach warsztatów będę "trochę" gadał, ale mam nadzieję, że uda mi się przeprowadzić przynajmniej szczątkowe zajęcia praktyczne (bardzo mało czasu). Chyba warto przyjść, niezależnie od umiejętności, bo będzie o różnych rzeczach związanych nie tylko z robieniem planszy, ale też z jej czytaniem.
Jeśli chodzi o Wydział (sorry za offtop), to planujemy dużą wystawę w Kato, w przyszłym roku.

Czy w przyszłości planowana jest jakaś alternatywa dla osób, które jednak nie mają blisko?  ;)

Czyli online? To dosyć trudny temat, brakuje interakcji, chociaż wiem, że niektórzy próbują takie zajęcia organizować.

Offline horror

« Odpowiedź #344 dnia: Pt, 26 Listopad 2021, 12:23:16 »
zawsze można, jeśli są możliwości i formuła takiego spotkania temu, sprzyja nagrać je i udostępnić gawiedzi :)