Autor Wątek: Marek Turek  (Przeczytany 73395 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline turucorp

Odp: Marek Turek
« Odpowiedź #285 dnia: Wt, 07 Wrzesień 2021, 08:17:53 »
Masz szczęście, bo Turek to agresywny cham. A nawet gorzej!
No, od razu lepiej  8)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline muaddib

« Odpowiedź #286 dnia: Wt, 07 Wrzesień 2021, 20:57:01 »
A tu pretensje możesz mieć tylko do fotografa z Biblioteki Śląskiej, że za Tobą chodził. Może to przez zbliżającą się premierę Diuny? :)
Myślę, że powód jest bardziej prozaiczny - pewnie mało kto podpisał zgodę na umieszczenie swojego wizerunku na fb Biblioteki.

Offline turucorp

« Odpowiedź #287 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 11:22:11 »
Wydawnictwo Komiksowe (reaktywacja).
Ci, którzy zgarniają darmówki w ramach poznańskiego festiwalu już coś z tego widzieli, ale... tym razem mini cegiełka na 84 strony, epizody tradycyjnie splatające się w spójną fabułę, a wszystko w koncepcji albumu muzycznego (oczywiście bez słów).
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Leyek

« Odpowiedź #288 dnia: Śr, 22 Wrzesień 2021, 20:56:00 »
Grafika przez Ciebie wrzucona znikła, musiałem poszukać co tam za cudo zapowiadałeś. I stwierdzam, że opłacało się :)

Offline kierpic

« Odpowiedź #289 dnia: Pt, 24 Wrzesień 2021, 19:49:48 »
Jak to możliwe, że autor najlepszego polskiego komiksu roku, jakim bez wątpienia jest Fastnachtspiel, nie będzie obecny na festiwalu w Łodzi?
Czy Twój wydawca o tym wie?
Czy to była Twoja suwerenna decyzja?
Czy może ktoś z "kutasem na łby się pozamieniał"?

Offline turucorp

« Odpowiedź #290 dnia: Pt, 24 Wrzesień 2021, 21:23:38 »
Spokojnie, „ to tylko komiksy”, wydawca wie, że w czasie festiwalu będę topił szkło w fabryce. Przepraszam.  :-[
A festiwalowi orgowie mają inne problemy, niż jakiś hudefak z prowincji. ;) Takiego chaosu w strefie handlowej to chyba jeszcze ta impreza nie widziała.  :o
Będzie za to Nawimar, który rozliczy pośmiertnie Parowskiego za pobieranie pensji w okresie PRLu.  ;D

Damien

• Gość
« Odpowiedź #291 dnia: Pt, 24 Wrzesień 2021, 22:05:26 »
Widocznie za lekko masz w tej fabryce Marku, że masz siłę wieczorami głupoty na forum wypisywać. Ja również, jako członek klasy robotniczej gdy już nie muszę dźwigać, wolę poczytać komiks, zamiast marnować czas na takie toksyczne zabawy...

Offline turucorp

« Odpowiedź #292 dnia: Pt, 24 Wrzesień 2021, 22:48:08 »
Widocznie za lekko masz w tej fabryce Marku, że masz siłę wieczorami głupoty na forum wypisywać. Ja również, jako członek klasy robotniczej gdy już nie muszę dźwigać, wolę poczytać komiks, zamiast marnować czas na takie toksyczne zabawy...

Nic nie dźwigam, jestem wykwalifikowanym operatorem procesu, nie wiem jakim cudem przyszło ci do głowy, że topienie szkła polega na dźwiganiu czegokolwiek? :O
A w kwestii „głupot”, chodzi ci o uwagę odnośnie Nawimara?
Ostatnio na FB rozliczał w ten sposób współczesnych autorów, liczę zatem, że będzie równie konsekwentny podczas swoich publicznych wystąpień.
Pozdrawiam czule.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #293 dnia: Pt, 24 Wrzesień 2021, 23:36:21 »
Z ciebie to jednak duze dziecko Turucorpie 😄 Nie panikuj przedwczesnie; bede tam od podpytania rzeczywistych autorow 😎 Natomiast na ,,zmagajacych" sie z ,,systemem" pieczeniarzy najzwyczajniej szkoda czasu 😁

Offline turucorp

« Odpowiedź #294 dnia: Pt, 24 Wrzesień 2021, 23:49:08 »
Z ciebie to jednak duze dziecko Turucorpie 😄 Nie panikuj przedwczesnie; bede tam od podpytania rzeczywistych autorow 😎 Natomiast na ,,zmagajacych" sie z ,,systemem" pieczeniarzy najzwyczajniej szkoda czasu 😁
Nie rozumiem.  :o
Niby ci „szkoda czasu”, a na profilu Muzeum Komiksu zmarnowałeś go tyle, awanturując się jak jakiś oczadziały frustrat o to, jak to lewaki chcą przepieprzać kasę podatników na jakieś szkodliwe inicjatywy?
Kuriozalne.
BTW, na festiwalu będziesz za swoje? Czy może dosponsorują cię z moich podatków?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #295 dnia: So, 25 Wrzesień 2021, 00:33:03 »
Alez dobrze sobie zdaje sprawe, ze nie rozumiesz, bo juz taki twoj czesto objawiajacy sie charyzmat 😁 Choc swoja droga te ledwie kilka uwag od prawackiego serca za wiele czasu mi nie pochlonelo. A o awanturze tez nie moglo byc mowy; zwlaszcza, ze awanturujacego sie to ty mnie jeszcze nie widziales 😎 I skoro tak cie to ciekawi to potwierdzam, ze jako pracownik tzw. budzetowki jestem regularnie dosponsorowywany z twoich wlasnie podatkow 👍 Koniecznie napisz, ze sie cieszysz 😄

Offline turucorp

« Odpowiedź #296 dnia: So, 25 Wrzesień 2021, 00:47:20 »
Nie mam z czego się cieszyć, bo nie dość, że na codzień żerujesz na mojej krwawicy, to jeszcze wbijasz na „lewackie” festiwale komiksowe , mając zdaje się status gościa (może jeszcze VIP?), czyli znacznie lepiej niż wielu autorów komiksów.
Wśród robotników mamy adekwatne określenia na takich ludzi.  8)

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #297 dnia: So, 25 Wrzesień 2021, 01:00:10 »
A powinienes 😎 Dzieki temu mozesz juz formowac robotnicze zagony w zamiarze dokonania ,,zintensyfikowanej zmiany stosunkow wlasnosciowych" 👌 Na hierarchiach festiwalowych sie nie wyznaje i dlatego te bolaczke pozostawiam do ogarniecia tobie. Tym bardziej, ze najwyrazniej mocno ci ta okolicznosc doskwiera 👍

Offline turucorp

« Odpowiedź #298 dnia: So, 25 Wrzesień 2021, 01:28:22 »
Mój „drogi” (jakież to adekwatne w tej sytuacji), nie bój się, żadne robotnicze zagony nie będą cię odciągać od koryta (chociaż jestem na tyle stary, że jeszcze pamiętam jak podpalano komitety i wywożono partyjnych darmozjadów na taczkach. Historia  lubi się powtarzać, więc może jednak nie będę cię aż tak bardzo uspokajał?).
A o festiwalowe niuanse też aż tak się nie martw, już dawno się przyzwyczaiłem, że jako autor komiksów jestem najniżej w hierachii.
Dziwi mnie jedynie, że tak bardzo oburza cię inicjatywa powstania Muzeum Komiksu w Krakowie, a jednocześnie tak ochoczo uczestniczysz w równie „lewackim” MFKiG w Łodzi.

Damien

• Gość
« Odpowiedź #299 dnia: So, 25 Wrzesień 2021, 01:30:26 »
Muzeum Komiksu powinno się znajdować w Łodzi, dotychczasowej polskiej stolicy komiksu...