Autor Wątek: Marek Turek  (Przeczytany 73419 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline turucorp

Odp: Marek Turek
« Odpowiedź #225 dnia: Cz, 22 Kwiecień 2021, 23:20:54 »
„Bez kozery powiem” milion ;)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Chmurny

« Odpowiedź #226 dnia: Cz, 22 Kwiecień 2021, 23:56:53 »
Jeżeli spostrzeżenie Turu jest prawdziwe (udzielanie w sieci→podwojenie sprzedaży), to w jakim medium musiałby się udzielać i ilu ludzi naobrażać, żeby sprzedać taki nakład?
Dodatkowy punkt za obliczenie czasu zrealizowania sprzedaży miliona sztuk komiksu.

Matematyka stosowana dla humanistów, Tajne Komplety Komiksowe, Sosnowiec 2033.

Offline turucorp

« Odpowiedź #227 dnia: Pt, 23 Kwiecień 2021, 00:25:33 »
Jeżeli spostrzeżenie Turu jest prawdziwe (udzielanie w sieci→podwojenie sprzedaży).

Aż sobie sprawdziłem, jeszcze w 2019 Imago sprzedawało nowe egz. Fastnachtspiel wydanego w 2003 roku, który miał nakład dokładnie o połowę mniejszy niż Bajabongo.
QED
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Chmurny

« Odpowiedź #228 dnia: Pt, 23 Kwiecień 2021, 00:44:20 »
A nowy Fast dobił choć do połowy tamtego, w sprzedanych?

Offline Chmurny

« Odpowiedź #229 dnia: Nd, 25 Kwiecień 2021, 00:59:54 »
Sorry Turu, na wrażenia żony musimy trochę poczekać. Trochę pocovidowo niedomaga i jedzie na sterydzie, nie daje rady nic czytać, może jutro. Prosiła tylko, żeby przekazać szacunek za wydanie i za uczciwą cenę (strzeliła w 250 ;) ).

Ja też jutro siadam do ponownego, niby kobyła, a gładko wchodzi.

Offline turucorp

« Odpowiedź #230 dnia: Nd, 25 Kwiecień 2021, 01:18:45 »
Spokojnie, ja się nigdzie nie wybieram, przecież cały czas tu jestem i wypisuję jakieś głupoty w różnych tematach ;)

Offline nekro

« Odpowiedź #231 dnia: Nd, 25 Kwiecień 2021, 15:27:42 »
Dołożysz jeszcze jakąś partię egzemplarzy Fastnachtspiel z autografem/wrysem na Gildię?

Offline turucorp

« Odpowiedź #232 dnia: Nd, 25 Kwiecień 2021, 15:58:24 »
Raczej nie, i to z kilku względów.
Sygnowana jest 1/5 nakładu, to znacząco więcej niż normalnie podpisuję na festiwalach, a inicjatywa miała zrekompensować ich brak.
Komiksy podpisywałem świeżo po dostawie z drukarni, teraz są one rozdysponowane do magazynów, hurtowni i księgarni, trzeba by je zwozić, ja musiałbym znowu brać urlop i jechać do Krakowa itd. itp.
Zbiórka na KS a potem dodatkowa przedsprzedaż na Gildii trwały naprawdę długo, a teraz praktycznie nie ma dnia, żeby ktoś się nie zgłaszał, że chciałby z autografem, a najlepiej wersję limitowaną. Ja to bardzo doceniam i cieszę się, że jest takie zainteresowanie, ale zrobiłem naprawdę dużo, żeby każdy miał czas i możliwość nabycia komiksu z wrysem i w którymś miejscu muszę powiedzieć stop.
Dlatego niestety zmuszony jestem zaprosić na dowolną imprezę po pandemii, na której będę, tam, w ramach sesji autografów bez problemu będę sygnował egz.

Offline nekro

« Odpowiedź #233 dnia: Śr, 28 Kwiecień 2021, 16:07:45 »
Na Gildii dzisiaj wystawili, mają pewnie jeszcze 1-2 sztuki z inwentury  :D

Offline turucorp

« Odpowiedź #234 dnia: Śr, 28 Kwiecień 2021, 17:29:10 »
Na Gildii dzisiaj wystawili, mają pewnie jeszcze 1-2 sztuki z inwentury  :D
Ciekawe, przed chwilą był problem nawet z reklamacjami i przecież nic nowego nie podpisywałem.
Dobra, idę zamawiać 7 sztuk Klossa, a nie jakieś pitupitu o bazgrołach  ;)

Offline nekro

« Odpowiedź #235 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 06:07:26 »
Sami robią wrysy w wersji regularnej  :P

Offline Chmurny

« Odpowiedź #236 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 08:25:44 »
Sami robią wrysy w wersji regularnej  :P
To całkiem nietrudne  ;)

Offline turucorp

« Odpowiedź #237 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 15:50:04 »
To całkiem nietrudne  ;)
Ja rozpoznam :P

Offline Chmurny

« Odpowiedź #238 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 16:51:46 »
Ja rozpoznam :P
Zdziwiłbyś się  :P
Nowy rysunek - pewnie tak (bo za dużo zabawy z dochodzeniem, jak prowadzisz ołówek), ale narysowanej kopii nie, żona mówi, że to żaden problem. Kiedyś w plastyku przypierdzielił się do niej nowy nauczyciel od warsztatu (a rozdawała swoje gorsze prace i ludzie dostawali 5, ona 3), a był to gość z pojęciem. Wisiało jej, bo wiedziała co potrafi i co chce robić, tylko klasa miała ubaw. Wyczekała tematu, przyszły pastele i pierdyknęła suchą i mokrą Wyspiańskiego, nie do odróżnienia. Gość spuchł, no i stracił u ludzi szacunek.
Stawiałbym, że dałaby radę ;)

c08mk

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 17:40:15 »
Przeglądałem neta tu i tam i nigdzie nie ma sensownej wypowiedzi o czym jest Fastnachtspiel. Z tych skąpych informacji, które mi się udało znaleźć wnioskuję, że jest to zbiór niepołączonych fabularnie opowiadań? Ogólnie lubię dużo czerni w czarno-białych komiksach, więc graficznie mi się podoba (oceniam na podstawie kadrów znalezionych w necie) ale jeżeli to nie jest jedna opowieść to raczej nie należę do grupy docelowej tego tytułu.