Autor Wątek: Marek Turek  (Przeczytany 68003 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tuco

Marek Turek
« dnia: Śr, 20 Marzec 2019, 17:16:52 »
jakoś brak mi chęci, by pisać coś na tym "nowym lepszym forum", ale myślę, że tym razem warto.

otóż myślę, że całkiem spora liczba komiksofilów mieszka w okolicach śląska i opolszczyzny, a już niedługo nadarza się świetna okazja, by podziwiać prace jednego z najbardziej oryginalnych i konsekwentnych twórców polskich, czyli Marka TurkaMARAKA TURKA.
miejsce: Pyskowice (jeśli ktoś nie kojarzy, przysłowiowy rzut beretem z gliwic)
czas: 29.3...30.4.br

https://pl.ign.com/marek-turek/21016/news/wystawa-marek-turek-inne-miasta?fbclid=IwAR0B0J1F88M3Wp0N1SBPg0LH5i9LQZnwEnOQmY1SIz-KrBfDK-oCONpe0MM
« Ostatnia zmiana: Śr, 20 Marzec 2019, 21:44:01 wysłana przez tuco »

Offline Arion Flux

Odp: Marek Turek
« Odpowiedź #1 dnia: Śr, 20 Marzec 2019, 17:49:18 »
[...] jednego z najbardziej oryginalnych i konsekwentnych twórców polskich, czyli Maraka Turka.
miejsce: Pyskowice (jeśli ktoś nie kojarzy, przysłowiowy rzut beretem z gliwic)
czas: 29.3...30.4.br
Dodajmy, że Maraka Turek jest złym bratem bliźniakiem Marka Turka i jako niemowlak emigrował do Turcji, gdzie szkolił się w czynieniu zła i wszystkich najbardziej ohydnych i odrażających rzeczy, które w głowie się nie mieszczą, a teraz postanowił wrócić, żeby tą wystawą wygryźć Turu z polskiego komiksowa.

Zauważmy również, że wystawa nie bez powodu będzie miała miejsce w Pyskowicach, wiec będzie ją zapewne słychać nawet w Gliwicach.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #2 dnia: Śr, 20 Marzec 2019, 17:50:48 »
Popraw literówkę w imieniu :) Swoją drogą , Marak Turek brzmi jak jakiś gangster z filmów Ritchiego ;)

PS- Kuki mię ubiegł...o włos!
,, - Eeeeech.''

Offline turucorp

« Odpowiedź #3 dnia: Śr, 20 Marzec 2019, 18:11:15 »
Kradnę tego "Maraka" , cóż za cudowne alter ego :) (kolejne do kolekcji) ,  muszę się tylko zastanowić na którą część mojego nicnierobienia to przeznaczyć.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagi fhtagn.

Offline tuco

« Odpowiedź #4 dnia: Śr, 20 Marzec 2019, 21:47:24 »
wobec tego nie będę się kajał.
zmieniam po raz kolejny wpis, niechaj pozostanie Maraku Turuk - wielki architekt, urbanista Innych Miast!

Offline robin

« Odpowiedź #5 dnia: Śr, 20 Marzec 2019, 23:14:30 »

zmieniam po raz kolejny wpis, niechaj pozostanie Maraku Turuk
Brzmi jak z Avatara :)

Offline Voitas

« Odpowiedź #6 dnia: Śr, 20 Marzec 2019, 23:38:53 »
Postaram się podjechać i zobaczyć co tam ciekawego zaprezentują. Ktoś jeszcze z Gliwic na forum? :)

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #7 dnia: Cz, 21 Marzec 2019, 10:16:15 »
Zapewniam, że fani komiksowego medium mają swoje enklawy także w innych częściach naszego kraju (np. na Lubelszczyźnie, a nawet na Mazowszu). Stąd pytanie czy jest perspektywa, że wystawa będzie "jeździć"?

Offline turucorp

« Odpowiedź #8 dnia: Cz, 21 Marzec 2019, 13:00:27 »
Wystawę organizuje ekipa z Pyskowic (mają na swoim koncie współpracę z Rafałem Szłapą), ale wydaje mi się, że zrobienie "objazdówki" jest możliwe. Tyle, że to nie problem z samą ekspozycją, co z miejscami w innych regionach (i ludźmi, którzy to ogarną), to są duże formaty wydruków, trochę oryginałów, dosyć delikatne instalacje itp. wszystko wymaga zabezpieczenia w transporcie i uwagi przy montażu, trochę koszmar logistyczny. Miejsca i ludzie, którzy by to wystawiali musieliby być ogarnięci i pewni na 100%.

Offline Jaroslaw_D

« Odpowiedź #9 dnia: Cz, 21 Marzec 2019, 22:18:03 »
No to Łódź nadaje się do tego idealnie. nawet jeśli nie ekipa od MFKiG to ludzie z Galerii gdzie wystawiał się Rafał

http://jaroslawd.blogspot.com/2018/09/foto-wernisaz-wystawy-rafa-szapa-moje.html

Offline turucorp

« Odpowiedź #10 dnia: Cz, 28 Marzec 2019, 14:43:01 »
Rozmowy w kwestii uczynienia tej wystawy mobilną trwają, na chwilę obecną w grę wchodzą dwa miasta ;)
A ja jedynie przypomnę, że już od jutra, w Pyskowicach będzie się można dowiedzieć min.:
-jak zmieścić 1944 komiksy na 1 m2,
-ile obrotów na pięcie trzeba wykonać, żeby przeczytać komiks, który nie ma początku ani końca,
oraz
-czy z komiksu można wywróżyć przyszłość ;)

Offline Logan

« Odpowiedź #11 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 18:17:22 »
Według programu DDK w Poznaniu, w sobotę odbywa się spotkanie z Panem Markiem. Szkoda, że wydarzeń jest sporo i rozrzucone w kilku miejscach. Będe w tym czasie na spotkaniu z Łukaszem Kowalczukiem. Panie Marku - będzie można Pana spotkać poza programem?

Offline turucorp

« Odpowiedź #12 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 20:21:34 »
Hm... zgodnie z rozpiską programu, mam panel symultanicznie z wernisażem wystawy komiksu rumuńskiego i z warsztatami Łukasza, dlatego nie spodziewam się zbyt wysokiej frekwencji ;) Nie wiem jak wygląda kwestia rozdawania komiksów (będę pierwszy raz), ale powinienem się gdzieś kręcić wokół różnych punktów imprezy przez cały dzień.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #13 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 21:59:10 »
Śmiech śmiechem, ale nie lekceważyłbym ani zawsze groźnych na wyjeździe Rumunów, ani Kowalczuka, który może nie zaskakuje, ale od jakiegoś czasu prezentuje solidny, ustabilizowany poziom.

:) Masy festiwalowych emocji życzę.
Zazdroszczę, zwłaszcza tych darmowych komiksów, rzecz jasna :D

,, - Eeeeech.''

Offline turucorp

« Odpowiedź #14 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 22:31:39 »
Śmiech śmiechem, ale nie lekceważyłbym ani zawsze groźnych na wyjeździe Rumunów, ani Kowalczuka, który może nie zaskakuje, ale od jakiegoś czasu prezentuje solidny, ustabilizowany poziom.

Eeeee... ale ja się z nikogo nie śmieję(no dobra, trochę z siebie), wręcz przeciwnie, z trwogą zauważam, że w programie trafiłem miedzy dwa tak mocne punkty, że nie liczę na jakąkolwiek publiczność na moim spotkaniu. Kurcze, wydawało mi się, że piszę w miarę precyzyjnie  :-[