Świeży nabytek, wrzuciłem info do wątku z kolekcjami, tutaj pozwolę sobie przekleić pierwsze wrażenia, a sam wpis uzupełnię sporą dawką dodatkowych fotek.
Kas Sketchbook czyli szkicownik z pracami
Zbigniewa Kasprzaka.

Przepiękna księga, z materiałowym grzbietem w kolorze mojego tła fotograficznego, o całkiem słusznym formacie.

Prawie 300 stron wypełnia w większości prace mistrza, zgodnie z tytułem, są to szkice. Trochę tym faktem byłem zawiedziony, ale ojej, po przekarkowaniu większość rysunków robi ogromne wrażenie. Prace zebrane w albumie usystematyzowano zgodnie z historiami do których powstały, kolejno są to:
- Yans
- Halloween Blues
- Dziewczyna z Panamy
- Bez twarzy

Dodatkowo jest jedna praca spoza tej tematyki, ot taki dodatek. Opisów tutaj raczej nie ma, jest wstęp, a każdy rozdział posiada krótkie wprowadzenie, dodatkowo z kolorową ilustracją, są to jedyne kolorowe ilustracje w albumie. Co jakiś czas pojawia się rozkładówka - o wiele lepsze rozwiązanie, niż drukować jeden obraz na sąsiadujących stronach, gdzie wiadomo, przy łączeniu zawsze coś się traci.

Od razu ostrzegam: sporo tutaj nagości, ale absolutnie nie ma tutaj niczego z wulgarności, Kasprzak potrafi w wysublimowaną erotykę. Jak dla mnie cudeńko, tym bardziej, że ostatnio sporo historii autorstwa tego artysty miałem przyjemność sobie przypomnieć. A, niestety album dotarł do mnie bez folii, nie wiem dlaczego takie tomisko wydawca zdecydował się nie foliować.