Autor Wątek: Komiksy Szarloty Pawel  (Przeczytany 13860 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline volker

Odp: Komiksy Szarloty Pawel
« Odpowiedź #60 dnia: Cz, 07 Listopad 2024, 23:15:00 »
...
A mały format może przeszkadzać chyba tylko w jednym rozdziale - Na wakacjach (1979). Reszta jest ok.
Chyba. Bo dla mnie:  "Jonka, Jonek i Kleks 1974", "Pechowy magik i inne historie" są także fatalne do czytania. Innym większy format też by nie zaszkodził. Ja po pierwszym tomie rezygnuję z tej serii. Szkoda oczu.

Offline Spiff

« Odpowiedź #61 dnia: Wt, 19 Listopad 2024, 21:18:44 »
Wygląda na to, że Egmont rozwiązał problem zielonozy w "Szalonym eksperymencie".

przykładowe plansze t.3  ?
https://www.gildia.pl/komiksy/621443-lonesome-4-terytorium-czarownika

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline grzegorz.cholewa

« Odpowiedź #62 dnia: Cz, 02 Styczeń 2025, 17:27:11 »
Tom 2

Te wydania Kleksów udowadniają, że Kleks zbudował swą legendę tylko na podstawie dużych albumów o swych przygodach. Wszystko inne z Kleksem jest praktycznie niestrawne. Jak w pierwszym tomie godny uwagi jest w zasadzie jeden album - "Porwanie księżniczki" - tak tu satysfakcję można czerpać z czytania "Smoczego Jaja" i "Złota Alaski".

Reszta to mniej lub bardziej udane ciekawostki.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #63 dnia: Cz, 02 Styczeń 2025, 18:20:24 »
Ciężko czyta się te miniaturki w tym jubileuszowym wydaniu. W tomie pierwszym to jest ponad 50 stron. Pamiętam, że kiedyś miałem wydania kleksa w formacie a4 i było to dużo bardziej wygodne do czytania. Nawet myślałem, żeby ten tom jubileuszowy wymienić na pojedyncze tomy z poszczególnymi historyjkami, ale widzę, że to jest ten sam format, więc za bardzo alternatywy na tą chwilę nie ma.