Autor Wątek: Kapitan Kloss  (Przeczytany 90600 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nocny

Odp: Kapitan Kloss
« Odpowiedź #240 dnia: Pt, 14 Maj 2021, 15:10:00 »
Ja kupiłem w Multiszopie 13 dni temu, właśnie dostałem mejla, że tego nie mają:

Z przykrością informujemy, że niestety książkę "Kapitan Kloss", która została zamówiona u nas w przedsprzedaży, jest niedostępna, a nakład jej został wyczerpany i mimo zapewnień dostawcy nie dostaliśmy jej. W związku z tym jesteśmy zmuszeni do anulowania zamówienia złożonego na tą pozycję.

Prawdopodobnie wydawca zrobi dodruk w późniejszych terminach, jak tylko będziemy znać szczegóły podamy je na stronie przy produkcie.

Offline burberry

« Odpowiedź #241 dnia: Pt, 14 Maj 2021, 15:11:20 »
Gandalf na moją dość stanowczą wiadomość email odpowiedział, że mają info od wydawcy, że dodruk będzie w lipcu i mają wtedy przekazać egzemplarze do dystrybucji (do nich).

Offline James88

« Odpowiedź #242 dnia: Pt, 14 Maj 2021, 15:20:25 »
Napisałem bezpośrednio do Muzy z pytaniem o dodruk i dostałem taką odpowiedź:

Dzień dobry, jeszcze decyzja nie zapadła, ale na pewno będziemy informować jak tylko to się zmieni. Pozdrawiamy!

Offline Voitas

« Odpowiedź #243 dnia: Pt, 14 Maj 2021, 15:40:31 »
Doszło i do mnie. Wydanie moim zdaniem bardzo fajne. Numerek mam 189/1000.

Offline PJP

« Odpowiedź #244 dnia: Pt, 14 Maj 2021, 16:40:26 »
Dostałem to samo z multiszopa... Wrr >:( Dziadostwo. I tym sposobem multiszop wpadł na moją czarną listę.
« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Maj 2021, 17:49:35 wysłana przez PJP »

Offline Burizleif

« Odpowiedź #245 dnia: Pt, 14 Maj 2021, 16:45:06 »
Rozpakowałem, nr mojego egzemplarza to 203.

Offline Koalar

« Odpowiedź #246 dnia: Pt, 14 Maj 2021, 16:47:09 »
U siebie Muza nie ma ale na allegro już tak. Jeszcze wczoraj wieczorem było dostępnych 60 sztuk i nikt nie brał.
https://allegro.pl/oferta/kapitan-kloss-1tom-20-zeszytow-10695735234

No 34 sztuki poszły, więc coś tam mieli, ale nie wygląda mi to na jakiś cwany proceder, że sprzedają u siebie w celu większego zarobku.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Lipa

« Odpowiedź #247 dnia: Pt, 14 Maj 2021, 19:31:56 »
Również multiszop anulował. Sklep totalna porażka

Offline nayroth

« Odpowiedź #248 dnia: Pt, 14 Maj 2021, 19:38:08 »
W nieprzeczytane.pl nadal trzymają w niepewności : "...czekamy na dostawę"

Offline kv

« Odpowiedź #249 dnia: So, 15 Maj 2021, 10:41:41 »
Ja sobie zostawiłem zamówienie, zobaczymy czy wyjdzie. Termin obecny - grudzień. ;D

Offline Deg

« Odpowiedź #250 dnia: So, 15 Maj 2021, 18:38:11 »
Już nie jedźcie tak po tych sklepach, przecież nie odwołują tych zamówień ze złośliwości. Mieli mieć  8)

PS. Piszę to z perspektywy posiadacza numeru 585 ;)
This is my truth, tell me yours.

Offline starcek

« Odpowiedź #251 dnia: So, 15 Maj 2021, 19:49:03 »
Powyższe komentarze świadczą, że mnóstwo osób padło ofiarą agregowania zamówień ze złożonych pobożnych życzeń  w hurtowniach, a nie z realnych stanów magazynowych.

Jak na jubileuszowe wydanie, to jest ono, łagodnie rzecz biorąc, całkiem ascetyczne. Jednostronicowy wstęp z abstrakcyjnymi dywagacjami, które nie są warte nawet  dwóch zdań komentarza.
Plusem zdaje się być papier – na szczęście nie jest to kreda, ale też papier nie wali bielą po oczach jak zęby Krzysztofa Ibisza. O kolorach nie ma co pisać – widać, że co zeszyt, to inna pieśń. Skoro urokiem PRL-u był druk, który potrafił nie do końca odzwierciedlać to, co stworzył rysownik, to przy wydaniu opartym na oryginalnym nic dziwnego, że jest lekki miszmasz. No i to nieszczęsne odwzorowanie oryginalnego wydania... Bez żadnej refleksji powielono ten napis na reprodukcjach okładek, co moim zdaniem jest absurdem.  No, ale zapewne nie trzeba było gmerać  przy materiałach do druku. No to zaszaleli i poszli po linii najmniejszego oporu. Już kiedyś tak zapaskudzili okładki, to i teraz to powtórzyli. Szkoda. Jedyny wysiłek edytrski - spis treści z pomniejszonymi okładkami. I.. tyle.

Ciekawe czy przy 60. rocznicy jednak pójdą po rozum do głowy i bardziej się wysilą edytorsko? Pozostaje ogromny niedosyt po tej rocznicy.

Aaaa – i ten zapach. Dawno nie miałem w ręku komiksu, który wydawałby tak intensywną woń. Cudowna sprawa dla nałogowca.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline O.

« Odpowiedź #252 dnia: Nd, 16 Maj 2021, 01:10:33 »
odebrałem w piątek, numer 551/1000. Papier świetny i ogólnie wydanie bardzo ładne

Offline Eyeless

« Odpowiedź #253 dnia: Nd, 16 Maj 2021, 22:59:18 »
Odświeżyłem sobie Klossa i muszę powiedzieć , że czytając całość w wydaniu zbiorczym widać jak od epizodu "Spotkanie z Ingrid" poziom kolejnych części idzie w górę. Mam takie odczucie, że fabuła jest bardziej dopracowana, a intrygi szpiegowskie ciekawsze.
Ze spostrzeżeń czysto technicznych to co najmniej w 2 oknach chochlik zżarł "i".
Pierwsze znajduje się na str. 140 w lewym , dolnym rogu.

Offline enoce

« Odpowiedź #254 dnia: Nd, 16 Maj 2021, 23:18:04 »
Wydawnictwo Muza, z informacji które mam w momencie wrzucenia tytułu do katalogu ofertowego nigdzie nie podało informacji o tym, że jest to nakład 1000 egzemplarzy. Więc podzielili to co wydrukowali tak aby każdy z zamawiających (księgarni, hurtownie itp itd) coś dostał. Nie ma tu wony danego sklepu, tylko wydawcy. Zazwyczaj sklep realizuje zamówienia w kolejności w jakiej pojawiały się zamówienia od ich Klientów. Nakład limitowany i tyle, sklep nie ma na to wpływu, mogą tylko przeprosić. Zapewne zamówiły tyle egzemplarzy + zakładka (na reklamację) ile wpadło im zamówień od odbiorcy końcowego, ale wysłać mogą tyle ile muza im dostarczyła. Koniec kropka.