Autor Wątek: Kapitan Kloss  (Przeczytany 90585 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Midar

Odp: Kapitan Kloss
« Odpowiedź #285 dnia: Pt, 21 Maj 2021, 17:26:52 »
Wyjadacza czego? W komiksach nie zauważyłem, za to w trollowaniu i owszem.

Offline Leyek

« Odpowiedź #286 dnia: Pt, 21 Maj 2021, 17:55:02 »
Ja myślę, że chodziło o wyjadacza w narzekaniu ;)

A żeby nie było offtopu to wg mnie wydanie Klossa jest ok. Zaskoczył mnie tylko brak jakichkolwiek dodatków czy tekstów okolicznościowych. Nie byłem targetem tego wydania, dowiedziałem się przypadkowo z tego wątku, wziąłem i nie żałuję. Nigdy wcześniej komiksowego Klossa nie czytałem, serial oglądałem za gówniarza. Przeczytałem 1 zeszyt - ramotka to jest niezła, ale czyta się to nawet nawet. Z taką trochę radością jakie momentami siermiężne to jest i naiwne. Choć fabularnie stawiam i tak wyżej niż pierwszy tom Storma :) Nie pamiętam serialu ale stawiam, że 1 zeszyt jest w większości zrzynką z 1 odcinka. I zastanawia mnie czy duże przeskoki czasowe między kadrami to przyjęta konwencja, że resztę każdy zna z serialu czy tak gnali z akcją bo mało stron na zeszyt.

Offline Pig-Pen

« Odpowiedź #287 dnia: So, 22 Maj 2021, 00:46:44 »
Zaskoczył mnie tylko brak jakichkolwiek dodatków czy tekstów okolicznościowych.

Tekst okolicznościowy (Sebastiana Frąckiewicza) przecież jest. Co prawda trochę wymuszony, mało odkrywczy, ale jest.

Offline kv

« Odpowiedź #288 dnia: So, 22 Maj 2021, 10:56:16 »
W sklepie Muzy pojawił się zbiorczy Klossa.... To jakaś podpucha czy "cudem" odnalezione sztuki?  8)

Offline Mruk

« Odpowiedź #289 dnia: So, 22 Maj 2021, 11:22:21 »
Zaskoczył mnie tylko brak jakichkolwiek dodatków czy tekstów okolicznościowych.

A ja jestem zaskoczony, że ktokolwiek jest tym zaskoczony.

Ja spodziewałem się dokładnie tego, co w poprzednim wydaniu, czyli kiepskiego przygotowania graficznego, zero dodatków, pójście po linii najmniejszego oporu. "Eleganckość" wydania ogranicza się do papieru lepszego niż makulaturowy i (tutaj) twardej okładki. Skoro raz pokazali, że nie będą się za bardzo starać, to zupełnie nie rozumiem, dlaczego po kolejnym wydaniu ktokolwiek oczekiwał czegoś innego.

Człowiek projektuje sobie to co by chciał dostać zamiast sprawdzić, co było wcześniej i przeczytać dokładnie co się zapowiada. Pamięć złotej rybki.

W komiksach jak w komiksach, najgorzej, że tak samo podejmuje się w Polsce decyzje polityczne.

Offline Leyek

« Odpowiedź #290 dnia: So, 22 Maj 2021, 16:31:42 »
@Mruk
Przeczytaj co napisałem, że nie byłem targetem tego wydania. Nigdy w życiu nie czytałem tego Klossa to i nie znałem wcześniejszych wydań. A na taką okoliczność spodziewałem się wypasionego wydania, do jakich przyzwyczaili nas inni wydawcy (choćby Ongrys z komiksami Baranowskiego), szczególnie jak tu się wszyscy podniecali tym "omniakiem" :) To co dostałem jest dla mnie ok, ale jest niedosyt. Tyle.

Offline kv

« Odpowiedź #291 dnia: So, 22 Maj 2021, 18:16:29 »
W sklepie Muzy pojawił się zbiorczy Klossa.... To jakaś podpucha czy "cudem" odnalezione sztuki?  8)
Na stronie pojawiła się data wysyłki - po 26 maja. Może to ten legendarny dodruk?  ;)

Offline Mruk

« Odpowiedź #292 dnia: So, 22 Maj 2021, 21:01:17 »
A na taką okoliczność spodziewałem się wypasionego wydania, do jakich przyzwyczaili nas inni wydawcy (choćby Ongrys z komiksami Baranowskiego)

Właśnie o to mi chodzi. Że wyrobiłeś sobie jakiś obraz tego albumu nie na podstawie konkretów (to co zapowiedział wydawca lub to co wynika z dotychczasowych doświadczeń), tylko na podstawie fantasmagorii (nie bójmy się użyć tego słowa).

Teraz na przykład na tapetę wrócił temat ustawy o jednolitej cenie książki. Jestem przekonany, że 90% miłośników książek zrobiło podobnie - coś przeczytało, coś sobie dopowiedziało i już chcą ratować książki, więc ustawę popierają. A jak już zobaczą co wsparli i co dostali naprawdę, będzie już za późno.

Przepraszam, że twoją konkretną sytuację tak uogólniłem. Chodzi mi o zwrócenie uwagi na mechanizm.

Offline misiokles

« Odpowiedź #293 dnia: So, 22 Maj 2021, 21:24:41 »
Teraz na przykład na tapetę

Na tapet!

Offline andrewk21

« Odpowiedź #294 dnia: So, 22 Maj 2021, 22:34:34 »
Zamówiłem dzisiaj na Muzie. Przyjęło zamówienie. Zobaczymy!

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
« Odpowiedź #295 dnia: Pn, 24 Maj 2021, 16:37:39 »
Mnie bardziej cieszyłby fanowski film art od DarT ze Stawkologii na bazie serialu "Życie na gorąco", bo jestem egzotyczny.
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml

Offline Szekak

« Odpowiedź #296 dnia: Cz, 27 Maj 2021, 12:57:53 »
Muza zrobiła dodruk! Było niby lmitowane wydanie i numerowali x z 1000, a teraz zrobili dodruk i numerują w górę, czyli mamy egzemplarz np. 1333. :o
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline turucorp

« Odpowiedź #297 dnia: Cz, 27 Maj 2021, 13:01:24 »
Zawodowcy, nie ma to tamto :D
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Online GoNzO

« Odpowiedź #298 dnia: Cz, 27 Maj 2021, 13:02:28 »
Szkoda tylko tych, którzy na allegro kupili za 300+zł
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline raj666

« Odpowiedź #299 dnia: Cz, 27 Maj 2021, 14:04:50 »
Że będzie dodruk to było pewne po tym jak się poprzedni nakład sprzedał. Tylko szybkością mnie zaskoczyli.