Autor Wątek: Tytus  (Przeczytany 206919 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline parsom

Odp: Tytus
« Odpowiedź #930 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 17:15:54 »

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #931 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 19:06:55 »
Czytam właśnie te nowe książeczki ze starymi Tytusami i mam taką refleksję, że o ile dla dorosłych fanów Tytusa  i komiksowych zajawkowiczów to jest fajna rzecz, to jako masówka do szerokiej dystrybucji jest to produkt mocno wątpliwy. Malutki format, trzy rzędy kadrów, dosyć awangardowe kolorowanie i Papcio umieszczający niemal w każdym kadrze jakieś żarty i gry słowne. O ile regularne księgi mogą być atrakcyjne nawet dla dzisiejszych dzieciaków, tak te książeczki to jest raczej zbyt ciężkostrawna akcja. Sprzedać się pewnie sprzeda, bo rodzice będą kupowali za te 15 zeta, ale mam poważne wątpliwości czy to będzie potem  z przyjemnością czytane.

Offline Pinto

« Odpowiedź #932 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 19:54:52 »
Malutki format? Te kadry są większe niż w Tytusopedii!

« Odpowiedź #933 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 19:59:25 »
  Nie śledziłem sprawy od początku, komiksy z tych książeczek nowych są w Tytusopedii czy nie?

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #934 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 20:12:37 »
Malutki format? Te kadry są większe niż w Tytusopedii!

Ale ja tego nie porównuję z Tytusopedią, tylko standardowymi książeczkami, gdzie są zwykle dwa rzędy kadrów:

Offline michał81

« Odpowiedź #935 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 20:16:58 »
  Nie śledziłem sprawy od początku, komiksy z tych książeczek nowych są w Tytusopedii czy nie?
Tak, ale pokolorowane, z pewnymi zmianami, aby dostosować do wydania zeszytowego.