Autor Wątek: Tadeusz Baranowski  (Przeczytany 83136 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline freshmaker

Odp: Tadeusz Baranowski
« Odpowiedź #285 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 18:15:16 »
wrzuciłem w komcie na fb, pewnie to przepadnie. widziałem jednak że ktoś przekleil do topiku ongrys, oni tam chyba czasami zaglądają.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #286 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 23:38:54 »
Nasz forumowy kolega @Dalthon się tym zajmie. :)

Kolega zbiera informacje jakie przekazują wydawcy a nie przekazuje wydawcom ;) Nie ten kierunek :P

Offline Dalthon

« Odpowiedź #287 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 15:14:33 »
Poszło szybciej niż było planowane - Tadziu już ma! ;)

…doszły do mnie z drukarni.
Jeszcze nie czytałem. Ale od dzisiaj będę podpisywał egzemplarze przeznaczone dla gości restauracji. 🍽️
Może zdążę do soboty…

Offline PJP

« Odpowiedź #288 dnia: Cz, 21 Listopad 2024, 17:50:36 »
I będzie na imprezce:
16.00 – premiera albumu „Najlepsze kawałki z Baranowskiego”, spotkanie z zaproszonymi gośćmi
Czy ktoś z forumowiczów się wybiera? Mam interes ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 21 Listopad 2024, 17:52:42 wysłana przez PJP »

Offline freshmaker

« Odpowiedź #289 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 21:50:45 »
nowe wydanie diplodoka - fajny format i nowa okładka ale… w środku kilkanaście stron na temat filmu diplodok, co samo w sobie jeszcze rozumiem, niestety tych samych co w wydaniu nowym antresolki.

Offline PJP

Offline PJP

Offline Pinto

« Odpowiedź #292 dnia: So, 21 Grudzień 2024, 11:11:51 »
Na Netflixie można już oglądać "Smoka Diplodoka".

Offline freshmaker

« Odpowiedź #293 dnia: Śr, 25 Grudzień 2024, 19:13:30 »
obejrzałem z młodym diplodoka. niestety średni ten film. młodszy powiedział że długo się zaczyna, krótkie rozwinięcie i długie, nudne zakończenie. w sumie się z nim zgadzam. do tego końcówka, która nie była robiona „na motywach” słaba. koniec końców dzieciak powiedział że film ok, ale raczej obejrzał do końca żeby mi zrobić przyjemność. nie śmiał się na tym filmie wogole - co jest jednak jakimś wyznacznikiem - powiedział że nie rozumie dlaczego co chwilę przeskakują do innych światów. mocno to chaotyczne było.

podobał mi się dubbing tb do mola i małe cameo. ogólnie jest to dla autora na pewno duży sukces i pewien rodzaj zwieńczenia kariery. animacja była zrobiona nieźle ale np widownia na występie końcowym lorda hp jak z gry z 1995 roku więc jednak było nierówno.

i co z tym brnem? rozumiem że dali kasę ale nie można było dać jakiegoś bliżej nieokreślonego miasta? do tego pocztówka i love brno na tablicy nerwosolka to już polish style product placement. słabe.

Offline rzodkiew

« Odpowiedź #294 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 14:27:34 »
Seans już za mną - rzuciłem się na to, bo niestety nie mogłem iść na seans do kina.
Obejrzałem z zaciekawieniem, reszta rodziny chyba tylko, żeby dotrzymać mi towarzystwa - nawet syn, który swego czasu przeczytał komiksy i stwierdził, że dobre.
Ogólnie wnioski mam takie, że jak dla kogoś, kto czytał i polubił komiksy pana Tadeusza, to ten film średnio oddaje ich klimat. Dla kogoś kto nie znał - jest mocno poplątany (a zwłaszcza dla dzieci patrząc na reakcję mojej córki).
Czuje pewien niedosyt, ale być może miałem zbyt wysokie oczekiwania. Bo dla mnie Taduesz Baranowski to postać pomnikowa. Jego komiksy to były jedne z niewielu pozytywnych, kolorowych rzeczy w moim szaroburym dzieciństwie.

Offline Takesh

« Odpowiedź #295 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 14:33:38 »
Też mam mieszane uczucia. Najbardziej cieszyły mnie różne smaczki, jak wypatrywanie kadrów w tunelu podczas teleportacji (?). Albo występ Autora, tego prawdziwego. Z Brnem to trochę przesadzili, nawet mimo sponsoringu.

Aha. Na widowni był i Orinet Men i Wielki Wódz.

W sumie nie wiem dla kogo był ten film...

Offline freshmaker

« Odpowiedź #296 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 17:22:01 »
jeszcze komiksy do podpisu to były jakieś fejkowe wariacje, mogli dać po prostu album diplodoka to by było spójne z tymi kadrami w tunelu. Ale oczywiście 99,9% widowni to normalsi, którzy nie wiedzą nawet że taki komiks istnieje.

wiadomo że stare zgredy z forum nie są targetem tego filmu ale jako film dla dzieci też się średnio broni.

« Odpowiedź #297 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 18:02:44 »
  Poważnie ktokolwiek w to wierzył? Najpierw Tytus, później ten kwaśny Kajko i Kokosz Śledzińskiego a teraz to. Odkąd zdechła komuna to w naszym kraju nie powstają ani dobre animacje, ani dobre filmy dla dzieci czy tam młodzieży. Jakieś tam wyjątki zdarzą się raz na dekadę pewnie tylko po to, aby podkreślić obraz mizerii.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #298 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 18:09:58 »
ja nie miałem żadnych oczekiwań w stosunku do tego filmu dlatego nie jestem rozczarowany. po prostu dzielę się spostrzeżeniami. szczególnie że w komiksowe był mocno promowany ten film. był też motywem przewodnim wystawy w ec1 i ostatniej emefki.

« Odpowiedź #299 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 18:19:02 »
 No tak, zapomniałem o podstawowej zasadzie obowiązującej przy kontakcie z wykwitami polskiej kultury "nie miej żadnych oczekiwań, to się może nie rozczarujesz".