Autor Wątek: Studio JG  (Przeczytany 46680 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 79ers

Odp: Studio JG
« Odpowiedź #240 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 19:38:17 »
Pojawiła się wreszcie 14 Opowieść panny młodej - z rozpędu zapomniałem dobrać do zamówienia Leviatana  :'(

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #241 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 19:31:09 »
Leviathan WYDANIE EXCLUSIVE PREMIUM - koszt 149.99

Mój pierwszy egzemplarz (wyklejka praktycznie wystawała z komiksu)

Egzemplarz z reklamacji (blok krzywo sklejony z okładką, pęknięta okleina w jednym rogu, przesunięcia warstwy lakieru soft touch)

Oddałem dzisiaj do swojej Yatty i czekam na zwrot kasy. Przy drugiej skardze dział reklamacji Yatta dał mi do zrozumienia, że za bardzo się czepiam. Płacąc 150 zeta chciałbym zwyczajnie dostać prosto sklejony komiks ;D.
W sumie to jestem zaskoczony. Nie spodziewałem się takiej fuszerki. Kolekcja Lovecrafta była zrobiona ok.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #242 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 19:46:05 »
Komiks jest foliowany? Chyba nie... Ja jeszcze nie kupiłem i teraz wiem, że pójdę do stacjonarnej Yatty i wybiorę jakiś ładny egzemplarz :D

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #243 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 19:54:54 »
Jest foliowany (ja swoje tomiki naiwnie odfoliowałem, bo za pierwszym razem chciałem sobie poczytać, a za drugim nie wierzyłem, że coś może być nie tak). Musisz przeprowadzić test "krzywej wieży w Pizie" w różnych płaszczyznach i wybrać ten egzemplarz, który ma najmniejsze odchyły.
« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Październik 2024, 19:56:45 wysłana przez Rodrigues »

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #244 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 20:02:06 »
Jak przyjdę z kątownikiem nastawnym to dopiero będzie cyrk XD

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #245 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 20:03:47 »
Widzę, że cena na stronie Yatty spadła do 127.49 zł. Może faktycznie mają już same krzywusy.

Offline Death

« Odpowiedź #246 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 20:05:58 »

WYDANIE EXCLUSIVE PREMIUM  ;D

Następni amatorzy. Nominacja do statuetki psa szczekającego dupą dla najgorszego wydawcy z automatu.

Death dodawał zdjęcia swojego egzemplarza. Wygląda na całkiem dobrze wykonany.
Także jakaś część nakładu była ok. Ja swój tomik oddałem dzisiaj i poprosiłem o zwrot kasy.
https://forum.komikspec.pl/komiksy-japonskie/studio-jg/msg284592/#msg284592
Tak, mój jest ok. Nie zauważyłem, żeby coś było nie tak.

« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Październik 2024, 20:58:14 wysłana przez Death »

Offline starcek

« Odpowiedź #247 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 10:10:57 »
Ten powyższy obrazek to sobie zaraz większość wydawców wklei.    ;D
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline burberry

« Odpowiedź #248 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 10:22:42 »
Jako że nie zaglądam do działu komiksy japońskie, to gdyby nie to, że ktoś poruszył dramę z wydaniem Leviathana w innym temacie, nigdy pewnie bym się o tym komiksie nie dowiedział. Czy jest wydanie regular dla takich amatorów jak ja, żeby zapoznać się z tą mangą za mniej niż 130 pln? Nie jestem amatorem wydań exlusive premium  :( a rysunki wyglądają kozacko i chętnie bym przeczytał Leviathana  ;)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #249 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 10:24:07 »
Exclusive premium z wadami drukarski w cenie ;D ;D

Offline amsterdream

« Odpowiedź #250 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 10:29:09 »
@burberry standardowego wydania nie ma. Tylko ten pseudo exclusive. Ale moim zdaniem i tak warto. Świetna pozycja.

@death skąd ten cytat?
Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #251 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 11:18:25 »
Cytat z odpowiedzi od działu reklamacji Yatta. Dostałem taką odpowiedź i omawiałem ją z Deathem. Obydwaj mamy wypaczenie zawodowe, ponieważ zajmujemy się reklamacjami na co dzień  8) :P.

Offline eyesore

« Odpowiedź #252 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 11:24:13 »
@burberry standardowego wydania nie ma. Tylko ten pseudo exclusive. Ale moim zdaniem i tak warto. Świetna pozycja.

no właśnie nie wiem czy warto, przeczytałem pierwszy tom, jakieś 120 stron, nic ciekawego...
rysunki też nie do końca takie urywające

Offline Murazor

« Odpowiedź #253 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 12:18:41 »
Poczatek ciekawy, stary rozbity statek, jakas tajemnica, a pozniej w sumie taka rozwalka bez ladu i skladu. Moze gdybym mial te nascie lat to bym sie ekscytowal. W napieciu mnie nie trzymal. Koncowka raczej do przewidzenia, chociaz jest jakis twist, ale wg mnie naciagany.

Rysunki poza kilkoma (kilkunastoma?) kadrami raczej standard mangowy, napewno nie jest calosc tak pieknie narysowana jak tutaj: