Autor Wątek: Studio JG  (Przeczytany 53650 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Konrad

Odp: Studio JG
« Odpowiedź #270 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 18:56:45 »
Nie, komiks jest krzywo sklejony w drukarni. Posłużę się zdjęciem znajomego.

Jedna okładka jest dłuższa niż druga, grzbiet jest za szerowki (ewentualnie strony za cienkie, na jedno wychodzi) i ogólnie ten produkt to premium bubel.

Trochę odkopując dyskusję odnośnie Leviathana to miałem szczęście i mój egzemplarz jest praktycznie idealny. Jak wiecie kupuje dość dużo komiksów i z mojego doświadczenia wynika, że drukarnie coraz częściej odwalają jakieś krzywe akcje z jakąś częścią nakładu. Idą coraz częściej w ilość zamiast dopilnować jakości. To, że trafimy na bubel nie znaczy, że cały nakład taki jest

Niektóre przykłady z ostatniego czasu:

- Slaine: Pogromca smoków od Studia Lain

- Sława tom 2 od Timofa

- Skorpion tom 4 od Egmontu

Wszystkie 3 powyższe już powymieniałem na dobre egzemplarze. I to jest moja rada, reklamować do skutku. A jeśli sklep pisze, że ma u siebie tylko krzywe to zamówcie wtedy w innym miejscu (które korzysta np. z innej hurtowni).
Ja ogólnie w tym roku największe problemy miałem z Mglistym Wymiarem od Kultury Gniewu i Miastem od Lost In Time. Oba kilkukrotnie wymieniane/zamawiane w różnych sklepach, ale po 3/4 razach udało się zdobyć przyzwoity egzemplarz.

A jeszcze tak wyglądał obok siebie Slaine, Leviathan i Sława

Offline Kvothe

Odp: Studio JG
« Odpowiedź #271 dnia: Pt, 22 Listopad 2024, 17:10:40 »
Hohoho! Jak Wam się podoba Mikołajka Marin? W worku niesie wspaniały prezent - najnowszy tom mangi „Projekt: cosplay"! Ale to nie wszystko, bowiem będzie on dostępny także w edycji specjalnej z bookletem! W środku znajdziecie zbiór kolorowych ilustracji z serii, a także przewodnik po Ikebukuro, dzięki któremu będziecie mogli przyjrzeć się faktycznym miejscom, które odwiedzali nasi bohaterowie w mandze.

Jakby kogoś interesowało jak wygląda ten booklet, to poniżej link do skanu:

https://photos.google.com/share/AF1QipOTTgNrQKCmD0rx_HtBGA-_8-p2F3LynJ55wS8i5WvkGGErTnguNWnAUPRp_veSLg?key=dnZCQTBrdTJSakp1R2ZET2ZuOVFiMUlvd0w3MkNn