Autor Wątek: Pytania dotyczące komiksu japońskiego  (Przeczytany 23943 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alexandrus888

Odp: Pytania dotyczące komiksu japońskiego
« Odpowiedź #120 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 17:37:23 »
Można też na forum.waneko.pl w temacie targowym

Offline LukCook

« Odpowiedź #121 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 17:58:17 »
Ostatnio sprzedałem większą ilość mang na olx. Blame, Alita, Samotny Wilk, Death Note etc

Offline PabloWu

« Odpowiedź #122 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 22:20:48 »
Ktoś się orientuje czy jakieś wydawnictwo w Polsce ma w planach wydać mangi Hiroshiego Hiraty?

Offline wagner

« Odpowiedź #123 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 17:51:20 »
A co, marzy Ci się "Zatoichi" :D ?

Offline PabloWu

« Odpowiedź #124 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 18:41:57 »
Nie znam człowieka  :)
W którymś numerze Komiks i My jeden z artystów o nim wspominał, przejrzałem przykładowe plansze i wygląda to na tyle zacnie że czytałbym i oglądał bym , samurajskiej młócki nigdy dość :)

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #125 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 11:10:22 »
Jakiś czas temu przeczytałem swoją pierwszą mangę od nie pamiętam kiedy ;) Nigdy nie byłem fanem, jednak po lekturze Hideout (kreska jest dla mnie niesamowita) zapragnąłem więcej :) Wszedłem w serię Gannibal (dodatkowo obejrzałem serial na disney+, widzę że wskoczył drugi sezon, trzeba będzie się za niego zabrać :P), Kwiaty Zła (jestem na 4 tomie), Death Sweeper oraz Krew na szlaku. Dodatkowo czytam manga DC Batman oraz Joker z Egmontu, Supermana mimo iż to mój ulubiony bohater z DC odpuściłem - klimat żarcia do mnie nie przemawia ;) Oprócz tego kupiłem również Leviathana - lubię klimaty SF - jestem zadowolony z lektury tej pozycji. Zapatruję się na pierwszy tom Dragon Head który ma wyjść w kwietniu. Czy może ktoś polecić mi jakieś serie w podobnych klimatach jak te wyżej przedstawione oczywiście w PL ? :)

Offline pMk_91

« Odpowiedź #126 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 11:31:42 »
Jakiś czas temu przeczytałem swoją pierwszą mangę od nie pamiętam kiedy ;) Nigdy nie byłem fanem, jednak po lekturze Hideout (kreska jest dla mnie niesamowita) zapragnąłem więcej :) Wszedłem w serię Gannibal (dodatkowo obejrzałem serial na disney+, widzę że wskoczył drugi sezon, trzeba będzie się za niego zabrać :P), Kwiaty Zła (jestem na 4 tomie), Death Sweeper oraz Krew na szlaku. Dodatkowo czytam manga DC Batman oraz Joker z Egmontu, Supermana mimo iż to mój ulubiony bohater z DC odpuściłem - klimat żarcia do mnie nie przemawia ;) Oprócz tego kupiłem również Leviathana - lubię klimaty SF - jestem zadowolony z lektury tej pozycji. Zapatruję się na pierwszy tom Dragon Head który ma wyjść w kwietniu. Czy może ktoś polecić mi jakieś serie w podobnych klimatach jak te wyżej przedstawione oczywiście w PL ? :)
U mnie to samo też całkiem niedawno zacząłem czytać mangi i widzę nawet podobne serie kupujemy. Cały czas odkrywam kolejne tytuły, ale pod uwagę polecam Ci zainteresowanie się Green Blood (ten sam twórca co Hideout), Berserk oczywiście jak pojawi się tylko dodruk 1-20, świetne jest też Alice in Borderland, od Kotori polecam Eden, Miecz nieśmiertelnego, a już za chwile GANTZ. Z JG oczywiście Kolekcja Lovecrafta wydane jak Leviathan którego masz. Osobiście zbieram też FMA, JoJo od JPF, dwa tomiki All you neeed is kill, serie BLAME i ALITA. Generalnie jest tego zatrzęsienie. :)

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #127 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 12:13:20 »
Dzieki na bank sprawdzę polecane tytuły  8) Green Blood mialem, przeczytałem i sprzedałem, rysunki fajne ale ogólnie słabo mi weszło, z tomu na tom coraz gorzej 😉

Offline Saruman

« Odpowiedź #128 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 13:45:23 »
Bierz na pewno Death Note i Dorohedoro