Autor Wątek: Mangioka  (Przeczytany 4563 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kvothe

Mangioka
« dnia: So, 08 Luty 2025, 11:27:45 »
Wydawnictwo Mandioca uruchamia nowy brand "Mangioka", który będzie się skupiał na wydawaniu mang.

... Mandioca poinformowała w social mediach, że na początek wyjdą mangi: Nonnonba, Bibliomania, Satsuma gishiden. Wszystkie są już w tłumaczeniu, redakcji bądź literkowaniu. Zostaną dodane do preorderów na II kwartał.

https://blogokomiksach.pl/mangioka-mandioca-manga/

Offline Geekoholic

Odp: Mangioka
« Odpowiedź #1 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 10:24:11 »
Tutaj dorzucę wywiad w formie podcastu z Bartkiem z Mandioca'i (Mangioca'i xD) na temat ich wejścia na rynek mangowy

https://open.spotify.com/episode/4O1f7PvIPd1OhN56HAQlJu?si=KwLQty_3RcmQOs4y-7sA1w

Offline LukCook

« Odpowiedź #2 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 10:39:45 »
Fajny ruch. Mam nadzieję, że będą wydawać w oryginalnym układzie stron.

Offline eyesore

« Odpowiedź #3 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 11:36:34 »
nonono, obrodziło mang i wydawnictw mangowych w PL, ciekawe tylko czy nie będzie to szrot jak 90% tego co wychodzi obecnie

Offline LukCook

« Odpowiedź #4 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 12:00:49 »
nonono, obrodziło mang i wydawnictw mangowych w PL, ciekawe tylko czy nie będzie to szrot jak 90% tego co wychodzi obecnie

Trzymam kciuki, że będzie raczej wysoka jakość tytułów. Przynajmniej zapowiedzi wyglądają bardzo dobrze: Nonnonba, Bibliomania, Satsuma Gishiden.

Offline Szekak

« Odpowiedź #5 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 12:23:23 »
Tutaj dorzucę wywiad w formie podcastu z Bartkiem z Mandioca'i (Mangioca'i xD) na temat ich wejścia na rynek mangowy
Ktoś kiedyś mnie nauczał, że odmienia się w takich przypadkach zamieniając "c" na "k", czyli "z Bartkiem z Mandioki i Mangioki". ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #6 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 13:34:18 »
Ktoś kiedyś mnie nauczał, że odmienia się w takich przypadkach zamieniając "c" na "k", czyli "z Bartkiem z Mandioki i Mangioki". ;)

Dzięki wielkie za uwagę, zawsze mam dylemat na tym polu, czy zmienić, czy rzucać apostrof.