Autor Wątek: Kotori  (Przeczytany 49760 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wagner

Odp: Kotori
« Odpowiedź #180 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 07:05:26 »
No tak, ale ich było 37, a nie 18, więc dostaniemy takie, na jakie Kotori ma licencję.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #181 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 09:35:27 »
Wiadomix  ;)

Ogólnie trzeba szykować dużo miejsca :P

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline amsterdream

« Odpowiedź #182 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 14:50:52 »
Ogólnie trzeba szykować dużo miejsca :P

Dlatego ja biorę już większość mang na miękko. Oszczędność miejsca i taniej.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline LukCook

« Odpowiedź #183 dnia: Pt, 21 Marzec 2025, 17:34:21 »
Jeśli lubicie samurajskie klimaty i widowiskowe walki, na pewno przypadnie Wam do gustu nasza dzisiejsza zapowiedź 😉 Przed Wami „Shinobi no Kuni”, czterotomowa opowieść o honorze, zdradzie i poszukiwaniu sprawiedliwości – stworzona przez Ryo Wadę i okraszona niezwykłymi grafikami Mutsumi Banno.
Preordery znajdziecie w naszym sklepie mangastore.pl.
👉 mangastore.pl/kraina-skrytobojcow-1-preorder-p-6911.html
 --------------
• autorzy: Ryo Wada, Mutsumi Banno
• tytuł roboczy: Kraina skrytobójców
• liczba tomów: 4
• format: 145 x 205 mm (powiększony)
• okładka: miękka z obwolutą
• gatunek: shonen, historyczny, akcja
• liczba stron: ok. 200
• cena okładkowa: 29,90 zł
• premiera: Pyrkon, czerwiec 2025
Schyłek okresu Sengoku. Morze krwi od lat zalewa Japonię. Władający prowincjami feudałowie ścierają się między sobą w walce o wpływy i nowe tereny. W samym środku tej zawieruchy znajduje się Iga – prowincja zamieszkana przez najznamienitszych skrytobójców – gdzie liczą się umiejętności i spryt, a ludzkie życie niewiele jest warte.

Offline wagner

« Odpowiedź #184 dnia: Pt, 21 Marzec 2025, 17:47:07 »
No i git, krótkich samurajskich serii nigdy dość.

Offline Takesh

« Odpowiedź #185 dnia: Pt, 21 Marzec 2025, 18:47:46 »
Zapowiada się ciekawie. Ktoś czytał?

Offline LukCook

« Odpowiedź #186 dnia: So, 22 Marzec 2025, 09:45:26 »
Niedawno ruszała przedsprzedaż, już 12 tom Miecza w moich rękach. Lektura obowiązkowa.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #187 dnia: So, 22 Marzec 2025, 20:24:28 »
Niedawno ruszała przedsprzedaż, już 12 tom Miecza w moich rękach. Lektura obowiązkowa.
Absolutnie wspaniała manga i pieknie wydana. Aż żal. że nie sprzedaje się tak dobrze jak powinna :///

Offline LukCook

« Odpowiedź #188 dnia: Pt, 28 Marzec 2025, 15:53:47 »
Mamy dziś ogromną przyjemność przedstawić Wam mangę spod ręki Satoshiego Kona, autora o niezwykłej wyobraźni i wielkiej wrażliwości 😊 Przed Wami „Kaikisen”, jednotomowa opowieść o zmaganiach współczesności z tradycją, zabarwiona szczyptą magii.
✨ mangastore.pl/pakt-z-morzem-preorder-p-6912.html
 --------------
• autor: Satoshi Kon
• tytuł roboczy: Pakt z morzem
• liczba tomów: 1
• format: 145 x 205 mm (powiększony)
• gatunek: seinen, fantasy, dramat, tajemnica
• liczba stron: ok. 220
• cena okładkowa: 29,90 zł
• przekład: Sylwia Wadas
Legenda głosi, że w zamierzchłych czasach rybacy zawarli pakt z syreną: w zamian za troskliwą opiekę nad jej jajem morze obdarzy ich obfitymi połowami.
Jak potoczą się losy cichego, sennego miasteczka, kiedy komercja stanie na drodze tradycji, a chęć wzbogacenia się uczyni z syreniego jaja lokalną atrakcję turystyczną?

Offline LukCook

« Odpowiedź #189 dnia: Śr, 02 Kwiecień 2025, 17:38:58 »
Kotori się rozkręca!

Na ten tytuł czekaliśmy z ogromnym podekscytowaniem, tym bardziej że załatwianie licencji trwało półtora roku i wymagało od nas wzniesienia się na wyżyny cierpliwości 😉
Z wielką radością przedstawiamy Wam zatem „Golden Kamuy”, niezwykłą historię o tajemniczym skarbie, ludzkiej bezwzględności i o determinacji, która czyni człowieka niezniszczalnym. A wszystko okraszone mnóstwem ciekawostek pochodzących z kultury ludu Ajnu.
🐻 mangastore.pl/golden-kamuy-01-preorder-p-6915.html
 --------------
• autor: Satoru Noda
• liczba tomów: 16
• format: 2w1, 145 x 205 mm (powiększony)
• gatunek: seinen, dramat, przygodowy, historyczny
• liczba stron: ok. 400
• cena okładkowa: 64,90 zł
• przekład: Tomasz Molski
Jest początek XX wieku. Saichi Sugimoto, weteran wojny rosyjsko-japońskiej zwany Nieśmiertelnym, walczy o przetrwanie w dzikich rejonach Hokkaido podczas powojennej gorączki złota. Kiedy przypadkiem dowiaduje się o tajemniczym skarbie Ajnów, niewiele myśląc, wyrusza na niebezpieczną wyprawę. Lecz nie tylko on pragnie tego złota. Podczas poszukiwań będzie musiał zmierzyć się ze zbiegłymi z więzienia przestępcami, bezwzględnymi żołnierzami i nieprzychylnymi warunkami północnej dziczy. Czy wiara we własne szczęście oraz pomoc ajnuskiej dziewczyny Asirpy pomogą mu przeżyć?

Offline wagner

« Odpowiedź #190 dnia: Śr, 02 Kwiecień 2025, 17:52:11 »
O, dobry tytuł. Będzie zbierane.

« Odpowiedź #191 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:24:13 »
Dzisiaj ostatni dzień na składanie pre-orderów na "Gantza" w twardej oprawie, a ja cały czas zastanawiam się czy w to wejść? :/ To będzie prawie 5 lat zbierania. Jakoś mnie nie ciągnie szczerze mówiąc :/
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline wagner

« Odpowiedź #192 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:53:07 »
Długa seria, to i długie zbieranie.
Przekalkuluj sobie, czy masz miejsce na półce, czy półka wytrzyma twardą oprawę i czy to seria, która według Ciebie jest warta wersji kolekcjonerskiej. To limitka, więc za kilka lat można za nią zawołać więcej, niż kosztowała pierwotnie.

« Odpowiedź #193 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 21:51:21 »
Ja aktualnie pozbywam się z kolekcji większości mang w twardej oprawie i chociaż na niektórych zyskuję, to głównie tracę. No ale raz plus, raz minus i pewnie wszystko się wyrówna. Ja chyba zwyczajnie wolę przeznaczyć kasę na coś innego, np. na "Spawna". Mangi chyba mi się zwyczajnie przejadły. Chociaż może pierwszy tom wezmę i zobaczę co i jak. Pamiętam, że gdy JPF chciało wydawać "Gantza", to była masa próśb, żeby odpuścili ten tytuł, bo niby dobrze się zaczynał, ale beznadziejnie kończył. Ja widziałem tylko anime na Netflixie, więc nie wiem czy to prawda, czy nie :)
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Midar

« Odpowiedź #194 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 18:06:18 »
Kolejny tom w zapowiedzi.

« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Czerwiec 2025, 18:08:07 wysłana przez Midar »