Autor Wątek: Hanami  (Przeczytany 111245 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arczi_ancymon

Odp: Hanami
« Odpowiedź #435 dnia: Pn, 17 Listopad 2025, 11:45:38 »
Czy to coś nowego w przypadku tego wydawnictwa?

Offline szulig

« Odpowiedź #436 dnia: Wt, 09 Grudzień 2025, 13:59:33 »
czy dobrze rozumiem, że Old boy to 4 tomy w polskim wydaniu i historia zakończona?

Offline srogin

« Odpowiedź #437 dnia: Wt, 09 Grudzień 2025, 14:19:25 »
czy dobrze rozumiem, że Old boy to 4 tomy w polskim wydaniu i historia zakończona?

dobrze rozumiesz

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #438 dnia: Cz, 08 Styczeń 2026, 16:12:39 »
Proszę państwa, piekło zamarzło, ale jestem to wydawcy winien po tym jak już parę razy ich tu skrytykowałem.

Przyszedł do mnie 1 tom wydania „deluxe” Samotnego Wilka od Dark Horse i niestety duże rozczarowanie. Pierwsza historia ma zjebane skany i w rezultacie rysunki są rozmazane (!), onomatopeje są tragicznie zrobione, papier też nie jest najlepszy, biorąc pod uwagę cenę wydania. Wszystkie wymienione nie są problemem w wydaniu Hanami, no może poza papierem (wg mnie do tej mangi powinien być kremowy). Porównywałem też tłumaczenie i to jest w Samotnym wilku wyraźnie lepszej jakości niż w Poranku. Ergo, wg mnie wydanie Dark Horse mimo pięknej okładki nie jest warte zachodu i ja po pierwszym tomie ze smutkiem odpuszczam, gdyż wolę już nieskopane wydanie Hanami.

Offline indyk1983

« Odpowiedź #439 dnia: Cz, 15 Styczeń 2026, 12:04:35 »
Proszę państwa, piekło zamarzło, ale jestem to wydawcy winien po tym jak już parę razy ich tu skrytykowałem.

Przyszedł do mnie 1 tom wydania „deluxe” Samotnego Wilka od Dark Horse i niestety duże rozczarowanie. Pierwsza historia ma zjebane skany i w rezultacie rysunki są rozmazane (!), onomatopeje są tragicznie zrobione, papier też nie jest najlepszy, biorąc pod uwagę cenę wydania. Wszystkie wymienione nie są problemem w wydaniu Hanami, no może poza papierem (wg mnie do tej mangi powinien być kremowy). Porównywałem też tłumaczenie i to jest w Samotnym wilku wyraźnie lepszej jakości niż w Poranku. Ergo, wg mnie wydanie Dark Horse mimo pięknej okładki nie jest warte zachodu i ja po pierwszym tomie ze smutkiem odpuszczam, gdyż wolę już nieskopane wydanie Hanami.

była by opcja na jakieś fotki w porównaniu do naszego wydania?

Offline Midar

« Odpowiedź #440 dnia: Cz, 15 Styczeń 2026, 22:48:02 »
Raport, bo pogoda niestabilna.
W poprzednim roku zakończyliśmy Sagę winlandzką tomem o numerze 15 (nieco cieńszym niż standardowe 2 w 1, ale też nie aż tak cienkim jak pojedyncze tomy).
Do druku obecnie poszedł dodruk 12 tomu i powinien być jeszcze w tym miesiącu (i jest szansa, że przez chwilę będą wszystkie tomy, ale kończą nam się już znów 7-9 oraz niedługo zacznie się kończyć 13). Liczymy, że również w tym miesiącu trafi do nas MONSTER 7, tutaj już się nam w magazynie skończył 9, a niedługo skończy się 8...
Co dalej? Trochę musieliśmy przearanżować nasze plany, bo oczywiście nie dostaliśmy na czas wszystkich materiałów, ale też coś wpadło.
Tak to wygląda obecnie plan, który oczywiście może ulec zmianie.
Styczeń: dodruki: Saga winlandzka 12 / MONSTER 7
nowość: Issak 5 (tak, dostaliśmy materiały i pognaliśmy z pracą)
Luty: dodruki: Balsamista 5 / 20th Century Boys - Chłopaki z XX wieku 2 i 7
nowości: Przypadek Darwina 2 (ponieważ odcinki anime wychodzą w odstępach, zdecydowaliśmy się przerzucić drugi tom na później, żeby więcej osób zdążyło kupić pierwszy tom)
Samotny Wilk i Szczenię 14
Marzec: dodruki: Poranek ściętych głów 1 i 3
nowości: Billy Bat 5 / Promienie Gwiazd
Kwiecień: dodruki (decyzja powinna zapaść do końca miesiąca)
nowości: Issak 6 / Mujirushi (jednotomówka Urasawy, niestety, nadal nie mamy materiałów... i ten termin stoi pod znakiem zapytania)
Maj: to czas Komiksowej Warszawy, więc z pewnością będą dodruki (chcemy wrzucić coś mistrza Taniguchiego), Samotny Wilk i Szczenię 15 i może coś jeszcze 😉
Uważajcie na siebie, bo ślisko!