Autor Wątek: Hanami  (Przeczytany 88432 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online roble

Odp: Hanami
« Odpowiedź #360 dnia: Nd, 19 Maj 2024, 12:35:39 »
28 maja, następny wtorek..  :)

Offline Nephilim

« Odpowiedź #361 dnia: Pn, 20 Maj 2024, 10:21:43 »
Ależ te klasyczne okładki "Samotnego Wilka" robią robotę! Dobrze, że zrezygnowali z tych Millerów ;)

Offline Midar

« Odpowiedź #362 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 22:43:42 »
I tak oto zakończyliśmy serię "Poranek ściętych głów". Jak się podobało? Chcielibyście kiedyś spin-off tego cyklu?

Ja bym chciał.
« Ostatnia zmiana: Wt, 18 Czerwiec 2024, 23:17:19 wysłana przez Midar »

Offline stempel

« Odpowiedź #363 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 23:57:53 »

Offline cinemaman

« Odpowiedź #364 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2024, 23:05:45 »
Oczywiście

Offline Itachi

« Odpowiedź #365 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 16:03:49 »
Oto czas na naszą zapowiedź! Nadchodzi “Issak”!

To coś dla fanów “Sagi winlandzkiej”! Kolejna wielka epopeja, która przenosi nas w czasy Wojny Trzynastoletniej do Świętego Cesarstwa Rzymskiego, gdzie toczą się walki między protestantami i katolikami. W wir potyczek wpada Issak, niezrównany strzelec z wyjątkową bronią, który przybył do Europy z daleka.
Komiks zdobył w 2019 roku Saito Takao Award (prestiżowa nagroda dla wyjątkowych tytułów, które muszą spełniać określone wymagania między innymi być skierowane do osób dorosłych i posiadać oryginalny scenariusz, który nie jest adaptacją).

Issak

Rysunki: DOUBLE-S
Scenariusz: Shinji Makari
Tłumaczenie: Paweł Olejniczak
Liczba tomów 8+ (w Japonii obecnie jest 17 tomów, nasza edycja będzie 2 w 1)
Start serii: lipiec lub wrzesień (w zależności od momentu akceptacji)
Cykl wydawniczy: co 3 miesiące
Cena okładkowa: 69,99 zł

Przejrzałem jak to wygląda graficznie, decyzja. Must Have jak nic! Tylko szkoda błędu w opisie...
« Ostatnia zmiana: So, 22 Czerwiec 2024, 16:06:49 wysłana przez Itachi »
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #366 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 16:10:31 »
Nie dla mnie. Uff...

Offline 79ers

« Odpowiedź #367 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 18:53:59 »
Jak blisko historycznych wydarzeń jest Issak? Byle nie "historyczne arcydzieło" w stylu Sagi winlandzkiej to tematyka ciekawa.

Offline Midar

« Odpowiedź #368 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 12:45:00 »
Co zaś się tyczy najbliższych premier i tytułów.
20th Century Boys – Chłopaki z XX wieku, tom 11 – czyli ostatni tom, ale nie zamknięcie historii, bo czekają nas jeszcze jednotomowe Chłopaki z XXI wieku, to zgodnie z obietnicą będą w tym miesiącu, dokładnie na sam koniec. Ze względu na okres urlopowy, w niektórych miejscach mogą pojawić się na początku sierpnia.
Samotny Wilk i Szczenię 8 (z 20) – sierpień
Issak 1 – wrzesień (premiera na MFKiG!)
Oldboy 1 – październik
Saga winlandzka 14 – tutaj nas nieco japoński wydawca zaskoczył, bo dostaliśmy zapewnienie, że kolejny tom miał być w sierpniu, a jak się okazało ukazała się pod koniec sierpnia, już mamy kontrakt, faktury, jeden tom z dwóch i ruszamy z pracą jak najszybciej.
Billy Bat 1 - mamy akceptację, pracujemy nad tym i podamy termin, jak tylko go ustalimy.
Dodruki:
Samotny wilk i szczenię 1 oraz Balsamista (brakujące tomy) są teraz najwyżej na liście.

Online roble

« Odpowiedź #369 dnia: Wt, 30 Lipiec 2024, 21:33:29 »

No to lecimy..  :)
12 sierpnia na gildii..

Online roble

« Odpowiedź #370 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 18:28:37 »

Już dostępne, można zamawiać na gildii..  :)

Offline Midar

« Odpowiedź #371 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 21:12:29 »
Raport po długiej przerwie…
Tęskniliście? My – tak!
Trochę odpoczywaliśmy, ale też trochę podróży zawodowych było.
To lecimy z informacjami, bo nie ma co czekać…
Już są, a raczej wreszcie są, gdyż liczyliśmy, że pojawią się w poprzednim tygodniu, ale nie dojechali…
Billy Bat 1 (z 10)
Samotny Wilk i Szczenię 8 (z 20)
Prezentują się na żywo świetnie. Pewnie chwilę potrwa zanim trafią do wszystkich sklepów, ale do końca tygodnia, najpóźniej w poniedziałek, będzie można kupić w większości miejsc.
A już w przyszłym tygodniu kolejna premiera serii. Podczas Międzynarodowego Festiwalu Komiksu i Gier w Łodzi na naszym stoisku numer 7 pojawi się “Issak”!
Na ten miesiąc to już wszystko. W przyszłym planujemy start “Old Boya” (niestety paczka nadana z Japonii kurierem dwa miesiące temu jeszcze do nas nie dotarła…) oraz kolejny tom “Sagi winlandzkiej”.
Niestety, trochę nam się znów wyprzedało i przyjdzie chwilę poczekać na dodruki, ale wszystkie obecnie dostępne serie będa sukcesywnie uzupełniane (łącznie z “Balstamistą” – tak wiemy, cały czas czekacie…).

« Ostatnia zmiana: Wt, 03 Wrzesień 2024, 21:17:09 wysłana przez Midar »

Offline eyesore

« Odpowiedź #372 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 09:28:50 »
Czy wie ktoś może o czym jest ten Billy Bat?
Przescrolowałem profil na FB Hanami i nie widziałem żadnej grafiki po za to powyżej co uważam za bardzo dziwne (chyba uważają że nazwisko twórcy jest wystarczającą reklamą).

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #373 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 09:52:23 »
Czy wie ktoś może o czym jest ten Billy Bat?
Przescrolowałem profil na FB Hanami i nie widziałem żadnej grafiki po za to powyżej co uważam za bardzo dziwne (chyba uważają że nazwisko twórcy jest wystarczającą reklamą).
Historia dzieje się po II wojnie światowej (z tego co pamiętam to 1949 albo 1950). Autor komiksów mieszkający na codzień  Stanach Zjednoczonych wraca do Japonii w celu uzyskania zgody na wykorzystanie wizerunku postaci, którą tworzy. No i jak to u Urasawy, na miejscu pojawiają się spiski, morderstwa i przepowiednie.
Dla mnie to najlepsza manga tego autora (czytałem tego autora wszystko w wyjątkiem Happy!) , nie jest niepotrzebnie rozwleczona, a fabuła nie rozłazi się na masę wątków pobocznych. Widać, że autor miał od początku pomysł jak mange napisać i jak ma ona się skończyć.

Offline eyesore

« Odpowiedź #374 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 10:12:40 »
Dzięki, jeszcze pomyślę, skoczył się Poranek wiec jest slot na kolejną serię (ale te 10 tomów trochę mnie męczy wiem że w mangach to nic nadzwyczajnego ale wolałbym jakaś krótsza serię).