Autor Wątek: Tintin  (Przeczytany 1293 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline greg0

Tintin
« dnia: Cz, 05 Październik 2023, 20:58:18 »
Tak będą wyglądać okładki dwóch pierwszych tomów Przygód Tintina:

Ważne żeby narzekać...

Online freshmaker

Odp: Tintin
« Odpowiedź #1 dnia: Pt, 06 Październik 2023, 08:27:24 »
średnie. może chociaż płócienny grzbiet będzie.

Offline Grzesko

« Odpowiedź #2 dnia: Pt, 06 Październik 2023, 09:39:14 »
A czemu srednie? Czego sie spodziewales? Dla mnie eleganckie.

Online freshmaker

« Odpowiedź #3 dnia: Pt, 06 Październik 2023, 09:56:42 »
https://www.bdaddik.com/en/comic-albums/4420-album-the-adventures-of-tintin-t3-tintin-en-amerique-color-version-fr-v2-2020-9782874244865.html

powyższy link dla inspiracji - są fajne okładki np dla tintin en amerique. te egmontowe wyglądają jak większa wersja mini-wydania w boxsecie. tam ten kadr z komiksu jeszcze jakoś wyglądał, tutaj wg mnie średniawa.

Offline radef

« Odpowiedź #4 dnia: Pt, 06 Październik 2023, 10:49:37 »
powyższy link dla inspiracji - są fajne okładki np dla tintin en amerique.
Tylko to jest okładka pojedynczego tomu, a dokładnie pokolorowanej czarno-białej wersji "Tintina w Ameryce".
Tak jak pisałem w innym temacie - widziałem wiele integrali Tintina na świecie i wszystkie były z tego samego szablonu, czyli losowy obrazek Tintina na kolorowym tle.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Spiff

« Odpowiedź #5 dnia: Pt, 06 Październik 2023, 20:38:28 »
Fajne te okładki.
Podobne do małych zbiorczaków.

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Kadet

« Odpowiedź #6 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 16:47:30 »
Szkoda tylko, że grafika na pierwszym tomie pochodzi z albumu z drugiego tomu ("Urwane ucho"), ale z drugiej strony stosunkowo trudno jest znaleźć w tych pierwszych trzech albumach dobrą pozę Tintina i Milusia na okładkę, bo Herge dopiero rozwija swój warsztat... Być może zresztą to wymóg licencyjny.
Proszę o wsparcie i/lub udostępnienie zbiórki dla dziewczynki z guzem mózgu: https://www.siepomaga.pl/lenka-wojnar - PILNE!

Dzięki!