Autor Wątek: Thorgal  (Przeczytany 419384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misiokles

Odp: Thorgal
« Odpowiedź #2685 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 10:08:24 »
Nawet nie ma startu do wersji Rosińskiego.

Jest lepsza, Rosiński ma problem z kadrowaniem.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2686 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 10:14:33 »
Tantis coś takiego mi dostarczył. Dziwne że przy pakowaniu nikt nie zwrócił uwagi, że brak tytułu na okładce.

Tantis jest dla mnie w czołówce księgarni internetowych. Dobre ceny mają.

Egmont najpierw usunął rękę Krzyżowca w 10 tomie Rosy, teraz mu się napisy zgubiły. Zobaczymy czy będzie to dalej kontynuował.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2687 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 10:21:35 »
To zwykły błąd w druku pojedynczego egzemplarza na taśmie produkcyjnej. Wszystkim się zdarza. Czasami nawet celebryci przez błąd napiszą wartościowy komentarz.

Offline Klint

« Odpowiedź #2688 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 10:32:03 »
Powinieneś być przyzwyczajony, nawet w rysowanych przez Rosińskiego komiksach wyglądał co chwilę inaczej ;)

Niemniej na okładkach malowanych przez Rosińskiego zawsze można poznać Thorgala.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2689 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 11:27:08 »
@UP
True. Thorgal Rosińskiego jest zawsze rozpoznawalny.

Zgadzam się natomiast, że minimalistyczne napisy i jak największa ekspozycja grafik, to droga którą powinny iść komiksy. Popatrzmy np. na "Sprawiedliwość" Muchy, gdzie po zdjęciu obwoluty mamy piękną panoramę Ross'a na obu okładkach. Szkoda, że nie ma takiego rozwiązania w DC Deluxe.

Kiedyś CD Action i Bauer stosowali takie duże napisy, która brzydziły okładkę pisma. Dopiero jak zmienił się właściciel, można było z tego zrezygnować i uwypuklić grafiki.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #2690 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 11:42:15 »
Kwestia dyskusjna. Natomiast nie mam problemu z rozpoznaniem postaci na okładce Le lombard. A na pewno nie większych niż na okładce pokazanej przez JanaJ

Offline death_bird

« Odpowiedź #2691 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 15:03:17 »
Powinieneś być przyzwyczajony, nawet w rysowanych przez Rosińskiego komiksach wyglądał co chwilę inaczej ;)

Ale zawsze przypominał samego siebie. Dzisiaj przypomina mi kogoś innego, ale za cholerę nie potrafię teraz skojarzyć kogo.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Bender

• Gość
« Odpowiedź #2692 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 16:29:34 »
Powtórzę, kwestia dyskusyjna. Rosiński moim zdaniem zawsz emiał problem, z rysowaniem twarzy a zwłąszcza z zachowaniem podobnieństwa w przypadku postaci "niecharakterystycznych".  W przypadku tych ostatnich to zawsze mniejszy problem.

Offline JanJ

« Odpowiedź #2693 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 16:45:25 »
Z FB Marszanda:

Marszand to wszędzie musi wcisnąć swoje logo nawet jak nie ma go na oficjalnym plakacie :)

No ale swoją drogą to wystawa zapowiada się przednio ale promocja coś szwankuje... Żadnych niusów od dawna, nic. Wiadomo w ogóle kiedy będzie otwarcie (data, godzina)?

Offline 79ers

« Odpowiedź #2694 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 17:47:08 »
Pewnie przewidują wizytę innych marszandów z wypchanymi portfelami, więc po co mieliby informować plebs.

Offline celtic

« Odpowiedź #2695 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 19:21:18 »
Puzzle takie by się przydały.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Gazza

« Odpowiedź #2696 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 10:06:40 »
Thorgal tradycyjnie z jedną z tysiąca twarzy. Z resztą pozostali w większości również.  ::)

Offline bosssu

« Odpowiedź #2697 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 11:03:06 »
Jakoś tak z opóźnieniem przeczytałem Żegnaj Arricio. Bardzo ciekawe ujęcie z zaskakującym zakończeniem, jak dla mnie sentymentalny powrót do czasów Władcy Gór- który był dla mnie idealnym one-shotem. Jedynym minusem to wiecznie ględzący Thorgal jaki on już jest stary i wiecznie zmęczony...Oglądając plansze nie da się uniknąć porównania do pierwszego tomu z serii: Zdradzonej Czarodziejki, gdzie występuje Thorgal jako ...całkiem żwawy i przystojny staruszek he he.

https://zapodaj.net/plik-S5384XfXBd

Online michał81

« Odpowiedź #2699 dnia: Śr, 20 Wrzesień 2023, 09:45:07 »
Naprawdę Hachette w dodatkach dają streszczenie komiksu?  :o