Ja albumu nie mam, ale z tym obrazkiem luzem to już nie przesadzajmy. (...)
Wierz mi - daleki jestem od przesady. Nawet w swojej "przedmowie" autor zręcznie manipuluje faktami sugerując, że album jest podpisany: "(...) wspaniały album, który składam na Państwa ręce. W wydaniu ekskluzywnym, w powiększonym formacie, numerowany i limitowany, z podpisem Grzegorza Rosińskiego. (...)"
1. Ekskluzywnym - cena zdecydowanie to sugeruje, wydanie mniej;
2. powiększonym formacie - prawda;
3. numerowany - ołówkiem wprawdzie, ale jest;
4. limitowany - niby tak, ale nakład już zwiększyli raz;
5. z podpisem - dołączona luzem grafika TAK, album NIE.
To są tylko fakty. Staram się pisać o tym co jest. Unikam przesady na co dzień.
Moim zdaniem (podkreślam), oczekiwania nie były przesadzone tylko cena przerosła zaoferowaną jakość. Przynajmniej dwukrotnie. Na etapie zamówień rozważałem potencjalny zakup, ale za połowę tej kwoty. Nie że mnie nie stać - ot, to co zaproponowano w tej cenie uznałem za nie warte tej kwoty. I nie mam z tym problemu. Jak już pisałem wcześniej - trochę mi niezręcznie krytykować to wydawnictwo, ale nabywcom frajdy przecież nie odbieram (ba, gratuluję - album ma przecież zalety - dla mnie tylko te duże grafiki wprawdzie), a wyrazić swoje zdanie chyba wolno?
Trochę przesadzone te narzekania. Wydanie ma swoje wady (przedmowa, grzbiet, numer wpisany ołówkiem) ale to i tak najlepiej wydany w Polsce komiks ever
Oprócz większego formatu znalazłbym kilka pozycji wydanych mistrzowsko. Sięgając tylko po posiadane krajowe wydania - Druuna, Angel Wings, Sprawiedliwość, Ghost Money... Bardzo dobra jakość, dbałość o detale i normalna rozsądna cena.
Grzbiet da się jeszcze odratować obwolutą czy slipcasem, przedmowa jest jaka jest, trudno, a numer ołówkiem to drobnostka. Jest jeszcze problem ze zwiększonym po cichaczu nakładem wbrew temu jaki był zapowiedziany, ale może dzięki temu wszystkie numerki trafiły do sprzedaży detalicznej, choć nikt się nie chwalił do tej pory bardzo niskim numerkiem...
I to słowa o "najlepiej wydanym w Polsce komiksie ever"
Coś takiego w tej cenie nie powinno w ogóle zaistnieć... Ale to tylko moje zdanie.