Autor Wątek: Thorgal  (Przeczytany 533861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PabloWu

Odp: Thorgal
« Odpowiedź #1965 dnia: Wt, 05 Październik 2021, 22:07:38 »
W Łodzi na prelekcji powiedział, że już nie będzie tworzył nowego komiksu bo jest świadomy swojego wieku i nie chciałby zostawić niedokończonego albumu... Chyba że coś źle usłyszałem .

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1966 dnia: Śr, 06 Październik 2021, 08:51:33 »
Na pewno mówił, że nie chce wydawać, żadnej nowej serii. Z tego co zrozumiałem dopuszcza możliwość tworzenia one-shotów.

Offline Death

« Odpowiedź #1967 dnia: Śr, 06 Październik 2021, 14:28:32 »
Właśnie to było takie niejasne. Z rozmowy trochę wynikało, że on też może jakiś album namalować, ale bardziej chodziło o to, że dopuszcza one-shoty innych twórców.
Ponadto:
- Rosiński nie przepada za mangą, ale chwali Monstera Urasawy
- mega chwalił książki Tokarczuk, jej styl pisania, uwielbia ją
- twierdził że Surżenko jest zbyt perfekcyjny. Za to podobało mu się szaleństwo kreski i poszukiwanie ciągle czegoś nowego u Vignauxa. Totalnie się zgadzam, stawiam Vignauxa nad Surżenkę i to zdecydowanie.
- Rosiński nie przyjmuje zamówień na okładki do albumów, płyt itd., bo padło takie pytanie z sali
- prowadząca chyba najbardziej była podjarana nienamalowanymi "scenami" w Skarbku. One od początku były w scenariuszu i to Rosiński je wywalił jako niepotrzebne choć przecież na etapie storyboardu je rozrysował.
« Ostatnia zmiana: Śr, 06 Październik 2021, 14:30:16 wysłana przez Death »

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1968 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 09:10:45 »
Żadnego oficjalnego potwierdzenia nie było, wręcz dementowano poprzednią wizytę Piotra Rosińskiego w taki sposób.
Przecież Piotr Rosiński powiedział, że będzie gra.

Online JanJ

« Odpowiedź #1969 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 09:54:45 »
Mogę to oglądać bez końca :)

https://www.youtube.com/watch?v=j_ytpdFxRbg

Zawsze byłem pod wrażeniem lekkości jego kreski. Zawsze też, oglądając wrysy na eBayu, miałem dziwne wrażenie, że u nas mniej się stara niż za granicą :)

Online Szekak

« Odpowiedź #1970 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 10:09:18 »
U nas minutowki trzaska, na filmiku kilka razy dluzej rysuje... ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Death

« Odpowiedź #1971 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 10:26:32 »
Przecież Piotr Rosiński powiedział, że będzie gra.
Serio???? :O

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1972 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 10:31:20 »
Ja kojarzę jak w rozmowie ze Śmiałkowskim sprzed paru miesięcy odebrałem jakby dawał do zrozumienia, że będzie coś dużego i że temat gry nie jest zamknięty, ale nie pamiętam teraz dokładnych sformułowań, nie chcę też rozsiewać farmazonów.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1973 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 12:51:10 »
Ja kojarzę jak w rozmowie ze Śmiałkowskim sprzed paru miesięcy odebrałem jakby dawał do zrozumienia, że będzie coś dużego i że temat gry nie jest zamknięty, ale nie pamiętam teraz dokładnych sformułowań, nie chcę też rozsiewać farmazonów.
Piotr Rosiński w rozmowie z Kamilem Śmiałkowskim:

Kamil Śmiałkowski: „Co najbliższego dużego nas czeka (z twojej perspektywy)?”.
Piotr Rosiński: „No mam nadzieję, że gra. Gra wideo”.
Kamil Śmiałkowski: „Okej. I jakie są na to ten... mniej więcej kiedy? Jak myślisz?”.
Piotr Rosiński: „No dajmy sobie 2-3 lata, na pewno. To szybko będzie”.

Online Szekak

« Odpowiedź #1974 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 18:48:14 »
Dla mnie to wygląda na marketing, Rosiński odwiedza siedzibę, robi fajny obraz z Wiedźminem, to wszystko krąży po sieci, robi się pozytywny buzz, a oficjalkę puszczą na rok przed premierą czy coś, na to liczę. Po udanej grze Thorgala od CDP wszystko z nim związane skoczy w Polsce o 200% do góry.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1975 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 19:46:33 »
Wydaje się że ten obraz to jednak grubsza sprawa, a nie jakiś zwykły comission na zlecenie, ale że PR wyobraża sobie że gra wyjdzie w ciągu 2-3 lat to w to nie wierzę. Jeśli gra w rozmachu ma dorównywać W3 czy nawet CP (który mimo że nieudany to jednak rozmach miał) to znaczy że
a) albo dopiero jest w dość początkowej fazie i nie ma opcji żeby szybko to skończyli
b) jest już w developmencie jakiś czas, ale fakt żeby nie było żadnych przecieków wcześniej działa na niekorzyść tego domysłu.

Dlatego jeśli faktycznie nad czymś pracują to skłaniam się do opcji "a" i na grę "ciutkę" jeszcze poczekamy.

Offline Death

« Odpowiedź #1976 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 19:55:51 »
Ależ bym pojeździł konno do warsztatu Drewnianej Stopy, żeby ekspić broń, pojeździł konno z Kriss, żeby polować na zwierzęta w lesie jak w Red Dead Redemption 2 i tak dalej, i tak dalej. Najlepiej to w ogóle przygody Thorgala po Klatce. Lub mniej więcej w czasach Władcy gór. Thorgal wraca do rodziny po podróży, czyli pozbywamy się niepotrzebnych przydupasów, w głównym wątku robimy misje z Władcy gór plus 27 nowych przygód i kończymy grę Wilczycą. Czasem jakieś retrospekcje, żeby gracz wiedział o co chodzi w fabule i czemu Thorgal samotnie podróżuje i bajlando.

Online JanJ

« Odpowiedź #1977 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 20:39:20 »
A ja obstawiam że Piotr Rosiński ma tam jakiś znajomych/kolegów ze studiów, którzy też są fanami komiksów i stać ich na taki comission z Wiedźminem.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1978 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 22:52:56 »
Ależ bym pojeździł konno do warsztatu Drewnianej Stopy, żeby ekspić broń, pojeździł konno z Kriss, żeby polować na zwierzęta w lesie jak w Red Dead Redemption 2 i tak dalej, i tak dalej. Najlepiej to w ogóle przygody Thorgala po Klatce. Lub mniej więcej w czasach Władcy gór. Thorgal wraca do rodziny po podróży, czyli pozbywamy się niepotrzebnych przydupasów, w głównym wątku robimy misje z Władcy gór plus 27 nowych przygód i kończymy grę Wilczycą. Czasem jakieś retrospekcje, żeby gracz wiedział o co chodzi w fabule i czemu Thorgal samotnie podróżuje i bajlando.
Dokładnie tak! Nic dodać, nic ująć! I misje z Solveig, konicznie ;)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1979 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 22:56:05 »
I zawody łucznicze for all  ;)