Autor Wątek: Thorgal od Hachette (edycja 2024)  (Przeczytany 127747 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pinto

Odp: Thorgal od Hachette (edycja 2024)
« Odpowiedź #690 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 15:48:45 »
Poczta Polska znów się popisała. Dopiero wczoraj dotarło awizo dla Thorgala 32-33.  Pojechałem zaraz odebrać, bo pokreślona data wyglądała mi podejrzanie, i miałem rację bo na paczce był dopisek długopisem "awizowane 2.04.2025". A ja od 2 tygodni codziennie sprawdzałem skrzynkę na listy.
Na fakturze jest termin płatności 9.04.... Mam nadzieję że nie anulują mi prenumeraty.
Dopiero po dwóch niezapłaconych fakturach przyślą przypominający list, więc możesz odstawić nervosol.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #691 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 17:41:31 »
Poczta Polska znów się popisała. Dopiero wczoraj dotarło awizo dla Thorgala 32-33.  Pojechałem zaraz odebrać, bo pokreślona data wyglądała mi podejrzanie, i miałem rację bo na paczce był dopisek długopisem "awizowane 2.04.2025". A ja od 2 tygodni codziennie sprawdzałem skrzynkę na listy.
Na fakturze jest termin płatności 9.04.... Mam nadzieję że nie anulują mi prenumeraty.

Jak kupowałem Mitologię Nordycką, to zapomniałem raz w ogóle zapłacić. Przysyłali mi cały czas, a płatność szła na pokrycie zaległości, a zadłużenie generowało się na obecnej fakturze. Kapnąłem się chyba po 10 numerach - także nie bój nic - na pewno Ci nie anulują :)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #692 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 22:15:23 »
Potwierdzam. Też prenumeruję Mitologię Nordycką i już ze 3 razy dostałem paczki po terminie płatności faktury (a później Poczta Polska pyta się: co możemy robić lepiej? Nie wiem, może zacznijcie dostarczać paczki w terminie XD). Opłacałem od razu po odbiorze i nie przerwali mi prenumeraty. Za pierwszym razem dzwoniłem też do centrum obsługi klienta Hachette i Pani na infolinii powiedziała mi, żebym się nie przejmował i opłacił po prostu fakturę. Powiedziała też to, o czym pisał Pinto: przypomnienie listowne wysyłają dopiero po 2 nieopłaconych paczkach.

Offline roble

« Odpowiedź #693 dnia: Cz, 17 Kwiecień 2025, 07:21:05 »

Wczoraj diler dowiózł towar..  ;)
t34 Kah-Aniel i t35 szkarłaty ogień, nieuchronnie zbliżamy się do końca regularnej serii.. Jak ten czas leci..  :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #694 dnia: Cz, 17 Kwiecień 2025, 08:10:54 »
Mmmmm - sysunie :)
Ale która grafika jest w którym tomie, bo planowałem już nie kupować Szkarłatnego Ognia, bo go kupiłem w 2016 roku od Egmontu.

Offline michał81

« Odpowiedź #695 dnia: Cz, 17 Kwiecień 2025, 10:09:20 »
I ty pierdolisz o dublach od Egmontu w każdym możliwym temacie a teraz będziesz kupował dla jakieś jednej grafiki Thorgala, którego masz i to jeszcze w wyższej cenie? Naprawdę jesteś półdubel.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #696 dnia: Cz, 17 Kwiecień 2025, 11:36:38 »
@UP
A ty chyba nie umiesz czytać, bo napisałem, że miałem nie kupować "Szkarłatnego Ognia". Jeśli ta czarno-biała grafika jest w tomie 34 to nie będzie sprawy. Jak poznam odpowiedź, to zdecyduję co zrobię.

I tak. Wydawanie 30 zł na bilet do muzeum, żeby tylko pooglądać grafiki i prace Grzegorza Rosińskiego - GOOD
Kupowanie kolejnych tomów Kolekcji Thorgala tylko dla grafik Grzegorza Rosińskiego, na zawsze, na własność - BAD
Oczywiście tylko dlatego, że Hachette daje grafiki, więc hejtujemy. Egmont nawet grafik w nowych Asterixach nie chciał wypuścić.

Offline michał81

« Odpowiedź #697 dnia: Cz, 17 Kwiecień 2025, 17:37:19 »
Czytam uważnie a wiedząc gdzie jest grafika napisałem prawdę. Przy jednych komiksach jojczysz o tych półdublach a przy drugich piszesz, że je kupisz dla jakieś grafiki. Naprawdę jesteś półdubel.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #698 dnia: Wt, 22 Kwiecień 2025, 16:26:22 »
Eeeee. Przez te święta dziś nie było Thorgala w Empiku. MO też. Trzeba czekać jeden dzień dłużej, bo pewnie przyjdzie w środę, razem z BiZDC.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #699 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 17:54:44 »
No i był dziś w Empiku na półeczce ten "Kah-Aniel". A w środku...

Od końca Czerwonej Kolekcji kupowałem każdy kolejny tom Thorgala. I cyk - minęło 8 lat.

« Ostatnia zmiana: Śr, 23 Kwiecień 2025, 18:45:09 wysłana przez Bazyliszek »