Autor Wątek: Thorgal  (Przeczytany 666923 razy)

Offline martinus100

Odp: Thorgal
« Odpowiedź #2700 dnia: Śr, 20 Wrzesień 2023, 10:20:00 »
Tak  :)

Offline GoNzO

« Odpowiedź #2701 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 10:18:41 »
Na gildii pojawiły się już trzecie puzzle z Thorgala od Good Loot. Tym razem z mojej ulubionej części: Alinoe.

Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline plast

« Odpowiedź #2702 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 14:22:53 »
Nowa kolekcja Hachette Thorgal

https://dodatkiwkiosku4.blogspot.com/2023/09/thorgal-tom-1-zdradzona-czarodziejka.html?m=1

https://dodatkiwkiosku4.blogspot.com/2023/09/thorgal-tom2-wyspa-lodowych-morz-2999-z.html?m=1

To jeszcze niech ktoś napisze jak to kupić, bo poza paroma kioskami w Polsce nigdzie nie ma, na stronie Hachette też cisza, trzeba zacząć lubić posty Bazyliszka czy co? :)

Offline michał81

« Odpowiedź #2703 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 14:58:03 »
To jeszcze niech ktoś napisze jak to kupić, bo poza paroma kioskami w Polsce nigdzie nie ma, na stronie Hachette też cisza, trzeba zacząć lubić posty Bazyliszka czy co? :)
To jest rzut testowy, tylko 4 numery. Jeśli wyjdzie pozytywnie to będzie kolekcja do kupienia w całej Polsce (od pierwszego numeru) z możliwością prenumeraty. Na obecną chwilę jest dostępna tylko w kilku województwach i nawet jak będziesz dzwonił do Hachette to nie potwierdzą, że to jest test. Za każdym razem tak jest. Jeśli chcesz kupić to zostaje ci allegro lub może ktoś ci kupi i wyśle z województwa w którym jest dostępny. Zawsze można się dogadać (ja np. nieraz proszę o to rodzinę, która ma możliwość kupienia).

Offline misiokles

« Odpowiedź #2704 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 16:39:28 »
Nawet jeśli zamówisz prenumeratę i w BOK Hachette usłyszysz, że te cztery numery wyślą teraz to i tak wyślą dopiero jak kolekcja ruszy w całej Polsce. Zawsze tak jest.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2705 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 22:34:51 »
@GoNzO, celtic
Na WTK w maju widziałem na jednym stoisku jedne puzzle Thorgala, które już wyszły wtedy. Ładne, ale cena trochę zbyt wysoka jak dla mnie była. Poza tym mam masę zwykłych, niezłożonych puzzli do przerobienia. Ale grafiki naprawdę ładne.

@plast
Tak. :)
A serio. Musisz mieć znajomego w województwie lubelskim, albo pomorskim. I ten znajomy albo rodzina musi iść do saloniku prasowego Trafiki, Świata Prasy, Inmedio, Relaya albo Kolportera. Ale słuchaj uważnie - dokładnie do tych firm. W Ruchu/na Orlenie tego nie kupisz, w Garmin nie kupisz, w Empiku tego nie kupisz. Jak ci ktoś pójdzie do tych partnerów, to tam będą i może ci wysłać. Jak nie lubię Gdańska, tak mieli tam bardzo dobrą sieć Relayów. Polecam np. ten na PKP Wrzeszcz, albo Świat Prasy w Galerii Metropolia. Tam testy w 2019 roku były. W Lublinie jest dobry Kolporter w Felicity, albo na samym końcu Lubartowskiej jest salonik w którym testy Conana kupowałem. Zawsze też Relay na PKP Lublin Główny wszystkie testy miał. Jestem w Warszawie i pomóc ci inaczej nie mogę.

Offline plast

« Odpowiedź #2706 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 15:33:26 »
Z tym Hatchette(m) to niezłe podchody w takim razie, że też im się to sprawdza w 2023 roku gdzie nie ma czegoś takiego jak 'tajemnica', przecież jak coś się pojawi w kioskach w lubelskim to w lubuskim będą o tym wiedzieć tego samego dnia... tylko ludzi wkurzają :E

Offline Dracos

« Odpowiedź #2707 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 15:46:54 »
Z tym Hatchette(m) to niezłe podchody w takim razie, że też im się to sprawdza w 2023 roku

Czuje że to korpo z kadrą zarządzającą której głównym motto jest "if it ain't broke, don't fix it". Jak im takie testy działają, mają zarobek to nie kombinują.

Offline SawiK

« Odpowiedź #2708 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 15:49:24 »
U mnie w Lubuskim( okolice: Świebodzin i Zielona Góra)kupiłem pierwszy numer w odido tak samo było z testowym Terminatorem.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2709 dnia: Nd, 24 Wrzesień 2023, 17:47:22 »
Wiadomo jaki byłby koszt regularnego tomu Thorgala w nowej kolekcji Hachette? Pytam bo jeśli taniej by wyszło (pomijając kwestię aktualnej dostępności poszczególnych tomów) kupić w twardych wydaniach Egmontu (po zniżkach) to nie byłoby (dla mnie osobiście) sensu brnąć w kolekcjonowanie tego. Nawet miałbym bodziec żeby się na porządnie wziąć za kompletowanie egmontowego Thorgala :-)
« Ostatnia zmiana: Nd, 24 Wrzesień 2023, 17:50:53 wysłana przez Kandor »

Offline Death

« Odpowiedź #2710 dnia: Nd, 24 Wrzesień 2023, 19:07:24 »
Chyba 5 dych.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2711 dnia: Nd, 24 Wrzesień 2023, 19:18:17 »
Wiadomo jaki byłby koszt regularnego tomu Thorgala w nowej kolekcji Hachette? Pytam bo jeśli taniej by wyszło (pomijając kwestię aktualnej dostępności poszczególnych tomów) kupić w twardych wydaniach Egmontu (po zniżkach) to nie byłoby (dla mnie osobiście) sensu brnąć w kolekcjonowanie tego. Nawet miałbym bodziec żeby się na porządnie wziąć za kompletowanie egmontowego Thorgala :-)

46,99 w prenumeracie
49,99 w kiosku
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Kandor

« Odpowiedź #2712 dnia: Nd, 24 Wrzesień 2023, 20:15:42 »
Death, Rodrigues - dzięki za info. Czyli  postanowione: Egmont (i księgarnie wysyłkowe) dostaną moje pieniądze, H. tym razem podziękujemy :-)

Offline Death

« Odpowiedź #2713 dnia: Nd, 24 Wrzesień 2023, 20:37:27 »
Z pewnością kolekcja ma swoje plusy. Nawet fajna ta okładka, większy format, papier offsetowy i dobra jakość druku. Do tego jakieś dodatki, pewnie będą graficzki do każdego numeru. Kto wie, może warto.

https://comixxy.com/2023/09/23/thorgal-test-kolejnej-kolekcji-hachette/

Online Castiglione

« Odpowiedź #2714 dnia: Nd, 24 Wrzesień 2023, 21:27:48 »
Chyba najpoważniejszy problem tej kolekcji jest taki, że w pewnym momencie się skończy i kolejnych tomów już nie będzie szans dostać w tej samej edycji. No chyba, że ktoś chce dozbierać serię do jakiegoś konkretnego momentu, ale wtedy znowu zostaje z kawałkiem panoramy.