@UP
A ja wolę te pełnokolorowe grafiki, niż te szkicowe z białym tłem. Ale zrozumiałe jest, że jeśli Hachette Polska chce uniknąć wszystkich grafik z czerwonej Kolekcji, to musi sięgać dalej, po wcześniej niepublikowane wzory. Mi się najbardziej podoba do tej pory, ta z Alinoe, jak Thorgal całuje Aaricię po dekolcie, kąpiącą się Kriss czy Silvię z Wilkiem.

Rozumiem, że wielu z was uważa, że Thorgal skończył się po "Klatce". I sam widzę, że teraz fabuła kolejnych tomów, to tylko sztuczne przedłużanie losów tej rodziny i celowe, ente ich rozdzielanie, by mieli cel by się połączyć i wrócić do Skandynawii, z której wyjechali. To jest naprawdę słabe. Ale ja się zżyłem z tymi postaciami i mimo wszystko chcę to czytać dalej. No i w środku się ciągle zdarzają się genialne czarne żarty i inne fajne sceny. 28 stycznia wyszła "Kriss de Valnor" a w środku
Aaricia znowu się wkurza gdy Jolan przypomina jej o porzuceniu przez Thorgala. Świetna scena. Jednocześnie sam się trochę wkurzam na Van Hamme'a, że tak jedzie po Aarici i ciągle, specjalnie zadaje jej cierpienia, lub upokarza. No bo żeby zmusić ją szantażem emocjonalnym, żeby wychowywała nieślubne dziecko swojego męża, to jest to kolejne draństwo scenarzysty.