Autor Wątek: Thorgal od Hachette (edycja 2024)  (Przeczytany 157899 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Voitas

Odp: Thorgal od Hachette (edycja 2024)
« Odpowiedź #540 dnia: Pn, 05 Sierpień 2024, 23:20:10 »
Ja w weekend dopiero dostałem 14-15

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #541 dnia: Nd, 11 Sierpień 2024, 16:38:04 »
Dzięki za zdjęcia grafik, bo to jedyna niewiadoma kolejnych tomów.

W dodatkach do Władcy Gór rozbawił mnie tekst, że recenzenci francuscy uznali motyw pętli czasowych, za zbyt skomplikowany i niezrozumiały. Heh - może w 1990 roku mieli za mało doświadczenia z tym tematem, ale przecież film "Powrót do Przyszłości" to rok 1985, więc jak ktoś chciał, to mógł zgłębiać temat. Ja się zgadzam z Rosińskim - to jest bardzo dobry tom i bardzo fajny motyw. Van Hamme był świetnym scenarzystą, lubię jego pomysły i humor.

Offline michał81

« Odpowiedź #542 dnia: Nd, 11 Sierpień 2024, 17:23:55 »
Ty to jak cos bazyl napiszesz to zero sprawdzania infomacji, normalnie jak Stonoga. Jean Van Hamme jest, a nie był świetnym scenarzystą, cały czas żyje i tworzy komiksy (w tym roku ukazał się 14 album z serii Wayne Shelton).

Offline rapr

« Odpowiedź #543 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 08:58:19 »
(w tym roku ukazał się 14 album z serii Wayne Shelton).

Offtop: chętnie bym się zapoznał z tym tytułem. Wygląda trochę jak inny Largo Winch :)

Offline Midar

« Odpowiedź #544 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 13:58:06 »
Egmont kiedyś (21 lat temu) wydał dwa albumy. Sprzedaż była słaba, mnie wynudziły i chyba kolejnych bym nie kupował. Te dwa u nas wydane latami można było kupować w namiotach z makulaturą, po 5-10 złotych.
« Ostatnia zmiana: Pn, 12 Sierpień 2024, 13:59:59 wysłana przez Midar »

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #545 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 15:00:02 »
Michał81: "Ty to jak cos bazyl napiszesz to zero sprawdzania infomacji (...)"

Czy naprawdę nie masz innego pomysłu na siebie jako użytkownika tego forum, jak tylko bezsensowne czepialstwo w kontekście innego użytkownika? Z łaski swojej ogarnij się w końcu, bo to już dawno przekroczyło granice małpiej złośliwości.

Offline Teli

« Odpowiedź #546 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 15:11:25 »
Akurat tu się zgodzę z Nawimarem i stanę w obronie Bazyla (!)

Jesteśmy w temacie Thorgala i w kontekście tematu oraz serii "Van Hamme był świetnym scenarzystą". Nowych tomów nie pisze więc jego udział w sadze logicznie jest rozpatrywać w czasie przeszłym :)

Podejrzewam że gdyby ktoś inny był autorem tej wypowiedzi pozostała by ona w tym aspekcie bez reakcji.

Offline michał81

« Odpowiedź #547 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 15:14:49 »

Czy naprawdę nie masz innego pomysłu na siebie jako użytkownika tego forum, jak tylko bezsensowne czepialstwo w kontekście innego użytkownika? Z łaski swojej ogarnij się w końcu, bo to już dawno przekroczyło granice małpiej złośliwości.
Jakoś nigdy nie widziałem abyś prawił takie morały kiedy ten zaczyna swoje końskie zaloty w stosunku do mojej osoby. Powtorze się Bazyl całkowicie zasłużył sobie na traktowanie jakie od mnie dostaje.
« Ostatnia zmiana: Pn, 12 Sierpień 2024, 15:22:04 wysłana przez michał81 »

Offline rapr

« Odpowiedź #548 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 15:19:31 »
Egmont kiedyś (21 lat temu) wydał dwa albumy. Sprzedaż była słaba, mnie wynudziły i chyba kolejnych bym nie kupował. Te dwa u nas wydane latami można było kupować w namiotach z makulaturą, po 5-10 złotych.

O widzisz! Nie przyszło mi do głowy tego sprawdzić! Dzięki!
Może muszę się przejść w takim razie do jakiegoś w Krakowie i rzucić okiem, bo na allegro i olx nie ma :(

Offline Midar

« Odpowiedź #549 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 01:35:24 »
Jak gdzieś odkopię swoje, a Ty nie kupisz, to mogę Ci po po „ludzkiej” cenie odstąpić.

Offline Midar

« Odpowiedź #550 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 01:48:24 »

Dla mnie to już pewniak, że jak Bazyl coś napisze, to następny post będzie od Michał81. To już jest lekko żenujące. Jaki Bazyl jest, każdy wie i czasem trzeba traktować go z przymrużeniem oka, a czasem „naprostować”, ale to, co uprawia Michał81, to jakaś obsesja. Bazyl mógłby spokojnie pisać do admina, że pewien  gość ma obsesję na jego punkcie i go prześladuje.
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Sierpień 2024, 02:08:00 wysłana przez Midar »

Online misiokles

« Odpowiedź #551 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 06:43:48 »
Nie, fantazje Bazyla trzeba prostować, bo rozrosną się niczym rak. Na forum zaglądają ludzie też niezalogowani, szukający informacji, więc michalowe sprostowania są konieczne. To zwykla przyzwoitość, obsesję ma Bazyliszek

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #552 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 15:08:53 »
Tak na marginesie mam drobną refleksję - ekskluzywne egmontowskie wydania Sagi faktycznie wyglądają przy hachettoweskiej serii regularnej jak ubogi krewny. :)

Online misiokles

« Odpowiedź #553 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 16:42:12 »
Egmont nie wydaje Sagi eksluzywnie. Wręcz przeciwnie - pomniejszył format Sagi, by pasowała do regularnych albumów.

Offline michał81

« Odpowiedź #554 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 20:03:02 »
to jakaś obsesja
To nie jest obsesja to jest po prostu zwykła niechęć do #@%^ jakim jest bazyl, jakoś Midarku nie przeszkadza ci jak poprawiam kogoś innego. Nie zwróciłeś mi uwagi jak poprawiłem Takeshiego donośnie tego co napisał w przypadku Savage Dragona.

Ja rozumiem, że bardziej męczy ciebie i innych użytkowników mój styl w jakim odpowiadam temu #&%@, więc na twoją jakże grzeczną prośbę i dla spokoju innych po prostu odpuszczę sobie odpowiadanie na posty $%@, nawet jak będzie czynił jakieś aluzje do mojej osoby, a jestem przekonany, że się nie powstrzyma.