Autor Wątek: Sergio Toppi  (Przeczytany 41140 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline freshmaker

Odp: Sergio Toppi
« Odpowiedź #105 dnia: Nd, 07 Lipiec 2024, 15:17:50 »
odpowiem sobie sam na podstawie bestiariusza - tak potrzebny mi był do szczęścia. to jest zrobione jak integralną część kolekcji. zbiera dużo kolorowych ilustracji i szkiców których nie było jak wsadzić do tematycznych tomów kolekcji. toppi rządzi, wiadomo. wkurzają tylko komentarze obok ilustracji czcionką times new roman. coś jak na okładkach corto z egmontu. wali po ryju aż przykro.

mimo tego chyba warto. te albumy to coś a’la płyta z dodatkami do filmu na bluray.

Offline donT

« Odpowiedź #106 dnia: Pt, 13 Wrzesień 2024, 16:25:20 »
Mówisz, masz - będzie jeszcze przynajmniej tom 11. :) Według zapowiedzi będzie to "Collected Toppi vol. 11: War Stories"

No i teges. Z lekkim poslizgiem ale bedzie vol.11.
Tutaj mozna juz zamawiac
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #107 dnia: Pt, 18 Październik 2024, 13:44:11 »
Info od Lostów - kolejny Toppi jeszcze w tym roku.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #108 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 22:59:56 »
Jak tam Wasze siódme tomy Kolekcji Toppiego?
U mnie część stron jest w nim zdublowana (97-18), a części brakuje (81-96).
Domyślam się, że to raczej jednostkowy przypadek?

Offline Voitas

« Odpowiedź #109 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 23:34:41 »
Ja czekam aż do mnie dotrze. Dam znać.

Offline LukCook

« Odpowiedź #110 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 23:53:52 »
Sprawdziłem tom 7 - u mnie wszystko ok.

Offline kosmoski

« Odpowiedź #111 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 00:10:43 »
U mnie również ok

Online wujekmaciej

« Odpowiedź #112 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 10:19:23 »
U mnie wszystko dobrze

Offline donT

« Odpowiedź #113 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 12:30:34 »
Zeby nie bylo, ze fuck upy zdarzaja sie tylko naszym. Magnetic Press, czyli oryginalny wydawca kolekcji Toppiego na rynek anglojezyczny, zalozyl sobie, ze po 9 tomach wydanych na kredzie, "fajnie" bedzie tom 10 puscic na offsecie. I moze wyszloby to ok, gdyby nie pozalowali hajsu i dali to na grubym, dobrej jakosci papierze. Nie, poszlo po taniosci, na cienkim (nie jakims super, ale jednak), przebijajacym nieco, nie trzymajajcym czerni offie. Po niezlej gowno burzy i ogolnym konsumenckim kruwieniu, przy okazji najnowszego tomu, wrocil do kredy. Piekny przyklad jak to "lepsze" moze byc wrogiem "dobrego". Jednak co by nie gadac, mieli jaja i wzieli blad na klate, bez wciskania ludziom kitu, ze to dla tych wysublimowanych, co sie znaja i doceniaja, na kolekcjonerskim levelu 10/10.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Dracos

« Odpowiedź #114 dnia: Pt, 06 Grudzień 2024, 11:05:18 »
U mnie też wszystko w porządku.

Swoją drogą w poszukiwaniu tych zdublowanych bądź brakujących stron przekartkowałem album i zawsze jestem pod takim wrażeniem jaką on miał parę w łapie, jak on to rysował po prostu bajka, za same rysunki Toppi mógłby lądować w corocznej topce na prominentnym miejscu :)

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #115 dnia: Pt, 06 Grudzień 2024, 11:14:39 »
Święte słowa. W "Starym świecie" pierwsze historie są takie-se, ale jakie to ma znaczenie skoro są zilustrowane przez Toppiego? Dla mnie absolutnie GOAT.
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Grudzień 2024, 11:30:37 wysłana przez Deepdelver »

Offline Dacu

« Odpowiedź #116 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 11:07:02 »
Jestem dopiero po drugim tomie, ale zakochałem się bez pamięci! Absolutny kunszt i mistrzostwo, wszystko gra w tych historiach (określenie komiks nie może przejść mi przez gardło).

Dozuje sobie kolejne tomy, jeden na 2-3 miesiące.

Offline Saruman

« Odpowiedź #117 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 12:37:17 »
Drugi tom to mój ulubiony (nie czytałem jeszcze t. 6 i 7). Czytając go czułem się momentami jakbym był naocznym świadkiem wydarzeń, a nie czytelnikiem. Podczas mojej lektury był akurat upalny dzień lata, co jeszcze dodawało immersji. :D
« Ostatnia zmiana: Śr, 11 Grudzień 2024, 12:39:20 wysłana przez saruman »

Offline Lobo

« Odpowiedź #118 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 13:01:37 »
Najsłabszy zdecydowanie tom 7 Stary Świat
Gdyby od niego zaczęli z pewnością nie zachęciłbym się do czytania kolejnych wydań.

Offline herman

« Odpowiedź #119 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 14:48:09 »
Zgadzam się, Stary świat niestety to jak na razie najsłabsza część tej kolekcji.
Historie mało wciągające, nie posiadające jakiegoś sensownego panczlajnu.
Na plusik dosłownie dwie - ta króciutka o dzieciach w kościele i o ptaku. Reszta bardzo przeciętna. Wizualnie oczywiście sztosik więc daję zbiorczo 6/10.