Autor Wątek: Sędzia Dredd  (Przeczytany 57179 razy)

GSPdibbler i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martinus100

Odp: Sędzia Dredd
« Odpowiedź #180 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 08:35:48 »
Nie wierzę że zobaczymy jeszcze choćby jeden tom Kompletnych Akt od Ongrysa. Minęło prawie półtora roku od wydania ostatniego tomu. Okładkowa cena tego tomu to 135 zł. Ile musiałby kosztować teraz ? Strzelam że gdzieś w okolicach 180 - 200 zł.
Wszystkie KA są nadal dostępne na gildii. Nawet tom 13 który miał premierę ponad 6 lat temu.
Lubię Dredda. Mam prawie wszystkie KA (łącznie z oryginalnymi wydaniami), ale z punktu widzenia Ongrysa wydanie Dredda niestety nie będzie dobrą decyzją biznesową. I jak pisałem wcześniej żadne mgliste zapewnienia Ongrysa, że komiks jest w planach mnie nie przekonają.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #181 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 08:47:31 »
A mi się wydaje że z Dreddem to jest taki problem, że masa osób która kupiła jakieś KA, po ich przeczytaniu nie sięgnęła po kolejny tom. Niestety scenariusze w komiksach z Dreddem często są dramatycznie słabe. W ogóle czym więcej czytam komiksów z 2000AD to odnoszę coraz większe wrażenie, że tam się liczyły tylko rysunki a scenariusze to były pisane gdzieś na kolanie. Jeszcze ten podział na Progsy to już w ogóle gwóźdź do trumny. No i u nas nie ma też żadnego sentymentu do tych historii a w przypadku takich rzeczy to ważny czynnik.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Leyek

« Odpowiedź #182 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 11:26:02 »
Dałem lajki wszystkim przedmówcom, bo się ze wszystkimi w jakimś stopniu zgadzam. Kupuję wszystko Dredda od Studia i Ongrysa. S. Lain (oprócz Heavy Metal) wszystko przeczytałem, KA nie tknąłem jeszcze (dużo materiału, różnej jakości, w sumie ciężko stwierdzić, gdzie najlepiej zacząć czytać jak mamy obecnie wydane jeśli dobrze pamiętam 1-5 i 13-18). Więc jestem wdzięczny powyższym wydawcom za to, że podjęli temat, ale jakby była kolekcja to też bym chętnie kupował.

Offline Midar

« Odpowiedź #183 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 16:27:38 »
Dzisiaj Ongrys na pytanie „Czy wiadomo coś o Dreddzie?”, odpowiedział:
Niestety, nic konkretnego

Do tej pory byłem optymistą, ale chyba rzeczywiście przyszłość KA czarno się zapowiada.
« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Marzec 2023, 16:29:21 wysłana przez Midar »

Offline michał81

« Odpowiedź #184 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 06:39:53 »
Dzisiaj Ongrys na pytanie „Czy wiadomo coś o Dreddzie?”, odpowiedział:
Niestety, nic konkretnego
Do tej pory byłem optymistą, ale chyba rzeczywiście przyszłość KA czarno się zapowiada.

Cytowanie wybiorcze, pomijające ważny dodatkowy komentarz

Nie postawiliśmy krzyżyka na Dreddzie

Offline Midar

« Odpowiedź #185 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 14:10:09 »
Ten drugi komentarz pojawił się dwie godziny po pierwszym, ale mnie cieszy. Niestety, nadal uważam wydanie kolejnych KA za mocno niepewne. Nie chcę rozpętywać dyskusji nad zachwianą moim zdaniem kondycją Ongrysa, mam tylko nadzieję, że kolejny zbiorczy Żbik jednak się ukaże.
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Marzec 2023, 14:33:14 wysłana przez Midar »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 14:16:38 »
Moze przemysleli ze ten poprzedni zniecheci do kupna obecnych tomow i dopisali😉

Offline Midar

« Odpowiedź #187 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 14:20:29 »
Moze przemysleli ze ten poprzedni zniecheci do kupna obecnych tomow i dopisali😉
Był odpowiedzią na kolejne, zadane dwie godziny później pytanie.

Offline gloriadeus

• Polubień: 207
  • JEDNA WOJNA JEST WASZA A DRUGA NIE JEST WASZA
« Odpowiedź #188 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 03:04:53 »
Ongrysie i Studio Lain! Krótka prośba.
Czekamy na kolejny tom Dredda!

Offline Teli

« Odpowiedź #189 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 08:10:06 »
Ongrysie i Studio Lain! Krótka prośba.
Czekamy na kolejny tom Dredda!

Tymczasem Ongrys i Studio:

;)

Offline Don Simon

« Odpowiedź #190 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 00:28:10 »
Co kupić, gdy lubi się oba filmy i nie chce się patrzeć na brzydkie rysunki i słabą fabułę?

Offline Arne

« Odpowiedź #191 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 07:38:47 »
Co kupić, gdy lubi się oba filmy i nie chce się patrzeć na brzydkie rysunki i słabą fabułę?
Sedzie Anderson

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #192 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 08:11:08 »
Mroczni Sędziowie też dają radę

Offline Gazza

« Odpowiedź #193 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 08:26:47 »
Przecież w każdym tomie KA znajdzie się dobra historia i wspaniała szata graficzna. Ale jeśli komuś zależy na czymś lżejszym (wagowo i finansowo) to te wybrane historie, które publikowało Studio Lain będą bezpiecznym wyborem.

Offline komiks

« Odpowiedź #194 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 14:57:19 »
To zależy co rozumiesz przez "brzydkie rysunki". Graficznie Sędzia Dredd jest bardzo zróżnicowany, od czaro-białej kreski po kolor, od plansz malarskich po surowe jednotonowe, styl nowoczesny kolorowany cyfrowo do wręcz zinowego. Określ jakieś kryteria, łatwiej będzie wskazać konkretne pozycje.

Na początek, bezpiecznym wyborem może być, chociaż o uniwersum to się  z tego niewiele dowiesz.
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4810569/batman-sedzia-dredd-wszystkie-spotkania
« Ostatnia zmiana: So, 08 Kwiecień 2023, 15:00:08 wysłana przez Zwirek »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness