Autor Wątek: Slaine  (Przeczytany 20141 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dracos

Odp: Slaine
« Odpowiedź #75 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 09:51:55 »
Ale to jest normalne że ludzie mówią ze swoim akcentem, jeśli nie mieszkasz w kraju anglosaskim to ćwiczenie akcentu jest sztuką dla sztuki. Ja np wolę taki niemiecki niż hinduski co do którego mam ambiwalentne uczucia bo czasem po prostu wkurza, a czasem jest niesamowicie komiczny :)

Offline Brvk

« Odpowiedź #76 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 10:00:02 »
Aż sobie puściłem, żeby posłuchać tego strasznego akcentu. Dobrze, że Werner Herzog nie musiał przechodzić waszej kwalifikacji, bo nie miałby czego szukać w Ameryce.

Wydanie Slaine'a super. Chętnie kupiłbym tę historię znowu, gdyby została wydana w taki sposób po polsku.

Offline Murazor

« Odpowiedź #77 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 10:27:57 »
Znowu, czy ktos komus zabrania mowic/robic filmikow? Nie, zadnej kwalifikacji nikt nie robi. DonT zwrocil uwage, ze mu sie nie podoba i tyle.

Jak idziesz ulica i jedzie brzydkie auto to nie zauwazasz i komentujesz czasem "o jakie brzydkie auto"? I nikt nie przypierdala sie do Ciebie: "o a Ty to co, producent samochodow?" albo "dobrze, ze Fiat nie musi twoich kwalifikacji przechodzic". Nie, albo ktos sie zgodzi albo powie, a mu sie tam podoba i konczy sie temat.

Co do wydania po polsku, Studio Lain cos zdecydowalo w koncu?
« Ostatnia zmiana: Pt, 23 Sierpień 2024, 10:31:27 wysłana przez Murazor »

Offline donT

« Odpowiedź #78 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 10:38:37 »
Dokladnie. Ale ja odpuszczam, nie bede marnowac czasu na tlumaczenie rzeczy oczywistych.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #79 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 11:25:25 »
zamówiłem te edycję hc w atomie, nie brałem w 2000ad shop bo mam z nimi bardzo złe doświadczenia. no i z uk doliczają vat.

w każdym razie ludzie wrzucają filmiki z prezentacją a ja czekam... data publikacji w atomie to dopiero wrzesień.

Offline Pabloff

« Odpowiedź #80 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 18:56:29 »
Tak się składa, zupełnie przypadkowo, że właśnie jestem w trakcie lektury "Rogatego Boga", wydania zbiorczego od Studia Lain. Już ponad 20 lat temu ten komiks przewinął się przez moje ręce, ale wówczas prawdopodobnie go nie przeczytałem. Na tę chwilę za mną pierwszy rozdział. Fabularnie to nie do końca moje klimaty, ale ze strony na stronę coraz bardziej się wkręcam, coraz bardziej mi się ta historia podoba (choć – jak na mój starzejący się umysł ;) – trochę za dużo tu wydarzeń, postaci, artefaktów). Za to to, co nawiwijał tu Simon Bisley – totalny odlot, MIAZGA! Mało kiedy brzydota jest równie piękna.

Na zdjęciach, które donT wrzucił w temacie o swojej kolekcji, ilustracje w tym rocznicowym wydaniu zdają się wyglądać jeszcze lepiej (ciekawe, jak prezentują się na żywo? ;)).