Autor Wątek: Dylan Dog  (Przeczytany 20727 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online freshmaker

Odp: Dylan Dog
« Odpowiedź #75 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 09:55:31 »
dobra dusza która przeczyta dylan/batman niech skrobnie kilka słów. to musi być jakieś gowno ale rysownik, dylan… zawsze jest jakaś nadzieja

Offline PJP

« Odpowiedź #76 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 09:57:37 »
Zamówiłem, więc nie ma problemu 8)

Online freshmaker

« Odpowiedź #77 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 19:16:56 »
nowy dylan zabójcy - trzyma poziom. tym razem trochę bardziej akcyjniak niż metafizyka. klasyka do bólu, łącznie z kolorami na okładce - żółta skóra zombiakow. fani dylana będą zadowoleni, jak ktoś nie zna i nie lubi to puści pawia.

Offline PJP

« Odpowiedź #78 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 20:48:08 »
Odnośnie Batmana/Dylana przekleję z innego wątku:
Zazwyczaj są to pozycje kiepskie albo bardzo kiepskie, ale dające nam radochę, takie guilty pleasure ;) Tu jest trochę inaczej. Sporo sarkazmu, czarnego humoru i znani przeciwnicy. Czyta się przyjemnie, grafika też zmusza mózg do pracy.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #79 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 21:42:13 »
A mi Batman do spółki z Dylan Dogiem bardzo się podobał. Tak bardzo, że chciałbym poznać solowe historie Dylana, których do tej pory nie znałem

Online freshmaker

« Odpowiedź #80 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 21:55:35 »
plansze z batmana/dd w uproszczonym szkicowym stylu. trochę mnie to odstrasza przy cenie > 100 PLN. np z tych udostępnionych stron ta z jokerem by uszła w mikroformacie czb ale tutaj? meh.

Online freshmaker

« Odpowiedź #81 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 15:04:22 »
przeczytałem najnowszego dd - założenie jest takie, że ma to zrebootować serię i dostosować ją do nowego pokolenia czytelników. momentami jest ciekawie, momentami nachalnie np. była żona muzułmanka. czasami te odniesienia do teraźniejszości to jest mega krindżówa - odniesienia w stylu "basy na płytach metallica" to raczej odniesienia do teraźniejszości 20-30 lat temu. reasumując - nie jest źle. ja jednak wolałem te ramoty sclaviego.

Offline PJP

« Odpowiedź #82 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 17:09:20 »
Przeczytałem i puściłem dalej. Niby nie jest źle, ale solidnie też niekoniecznie  :P

Offline Koalar

« Odpowiedź #83 dnia: Pt, 18 Październik 2024, 20:37:49 »
Poproszę o więcej klasycznych Dylanów. Ten 666 jest średni, a jak na reboot to słabo, bo pierwszy numer powinien być bardzo dobry. Zamiast historii na poziomie, dostajemy trochę mrugnięć okiem. Dostosowanie do współczesności to żart, bo
Spoiler: PokażUkryj
opiera się na władowaniu pary policjantów - byłej żony Dylana, muzułmanki i jej czarnego partnera. Jednocześnie w jednej scence Dylan po prostu całuje swoją klientkę bez pytania. Chuj, dajmy kolorowych, molestowanie jest OK. Groucho wyparował, a zamiast niego dostaliśmy jakiegoś niepełnosprytnego pomagiera, który gada jeden wyraz jak Groot, a tłumaczy nam to Dylan. Bardzo pomysłowy zabieg, widać, że komuś się nie chce wymyślać sucharów Groucha.
A więc jeszcze raz - poproszę o więcej klasycznych Dylanów.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Death

« Odpowiedź #84 dnia: Pt, 18 Październik 2024, 21:04:59 »
Na Facebooku widziałem gdzieś dzisiaj, że Groucho chyba zginął. Ale w Polsce tego komiksu nie wydano.

Offline Koalar

« Odpowiedź #85 dnia: Pt, 18 Październik 2024, 21:48:32 »
No ale to reboot. Pojawiają się, jak rozumiem, nowe postaci, to i stare mogą wrócić. Zresztą to komiks o rzeczach nadprzyrodzonych i Xabaras tam chyba parę razy wracał z zaświatów, więc i Groucho mógłby. Nawet jako zombie czy potwór Frankensteina, co by miało i związek z tematyką komiksu, i potencjał humorystyczny.

Offline kosmoski

« Odpowiedź #86 dnia: Pt, 18 Październik 2024, 22:18:04 »
Ten pomocnik to chyba nawiązanie do Dellamorte Dellamore.

Nowego Dylana czyta się jakby oglądało się teledysk - parę minut i po lekturze. Z plusów podobała mi się odświeżona relacja Bloch - Dylan. Spoko były też nawiązania do pierwszych zeszytów. Nie do końca zagrały mi natomiast relacje policjanci - Dylan.

Nie jest mistrzostwo świata, ale tragedii też nie ma.

Offline deFranco

« Odpowiedź #87 dnia: Pt, 18 Październik 2024, 22:18:16 »
Remake "Świtu żywych trupów" jedyne czym wygrywa z oryginałem, to rysunkami. W pierwszej wersji
są koszmarne. Po za tym jest zdecydowanie słabiej i no i poprawniej (zabieg chyba zamierzony).
Gnagi jest wyjęty z "O miłości i śmierci". W filmie dawał radę. Ale w komiksie, jako pomocnik,
to przy Grauchu nawet nie leżał.
Dobrze że Tore wydało ten odcinek. Przynajmniej wiemy co jest grane.
Ale mam nadzieję, że dalej nie pójdą tą drogą.

Offline Koalar

« Odpowiedź #88 dnia: Pt, 18 Październik 2024, 22:48:29 »
Na Wiki jest, że teraz będzie Tiziano Sclavi z 1987 (nr 6), a potem kolejny zeszyt po tym reboocie, tj. nr 402. Zobaczymy, może zaraz się rozkręci.