Autor Wątek: Jean Giraud ( Moebius )  (Przeczytany 24466 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tuco

Odp: Jean Giraud ( Moebius )
« Odpowiedź #105 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 20:32:39 »
okej, przyjmuję do wiadomości. dzięki za info, człowiek jednak uczy się przez całe życie, nawet na starość.
PS.
jeśli ktoś by sobie życzył, sprawdzić jakie prace Moeba były w tych naszych Relaxach i MH-tach, to mogę w wolnej chwili przejrzeć te magazyny, ale na bank nie było tam takiego szorta, bo raczej bym to zapamiętał.
pozdro!

Online MałaKasia

« Odpowiedź #106 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 09:46:47 »
@tuco: bardzo przydatna informacja, dzięki! U mnie jest tak, że o ile śledzę, jakie komiksy wychodzą, w miarę na bieżąco i jakieś (biedne, bo biedne) rozeznanie w temacie mam, o tyle odpuściłam kompletnie magazyny (raz, że finanse, dwa, że nie mój klimat - "Relaxy" mi nic nie robią, trzy, że jeszcze się do tego dołożyło zamieszanie z wydawcami, co tylko mnie utwierdziło w tym, żeby swoje środki przeznaczać na wsparcie innych autorów/wydawnictw). Ale mam też (jeszcze biedniejsze) pojęcie, co w magazynach wychodzi. I wiem, że zdarzają się rzeczy grubszego kalibru (Moebius, Jodo, Andreas itd.). Zatem dzięki i jak coś, będę się na pewno odzywać :)
nieważne ile razy BezczelnaKasia wysmaruje elaborat w obronie wydawców.... Ważne są fakty. Patologia.

Offline tuco

« Odpowiedź #107 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 21:26:39 »
uzupełniam info odnośnie krótkich form Moeba zamieszczonych w polskich magazynach wydawnictwa Labrum:
- W sercu niezdobytego metabunkra (scen. Jodorowsky), 8 plansz, Relax #32
- Wiersz "Wspomnienia", 6 plansz, Relax #41
- Wounded Knee, 2 plansze, Relax #44
- Tom Smith wraca do gry, 2 plansze, Relax #44
- The Long Tomorrow, (scen. D. O'Bannon), 16 plansz, Metal Hurlant #2
- Czy człowiek jest dobry?, 10 plansz, Metal Hurlant #4
- Wszechświat jest mały, 8 plansz, Metal Hurlant #6