Czytałem te komiksy już jakiś czas temu, a piszę z pamięci, więc wybaczcie, jeśli się pomylę w jakichś szczegółach:
"WEST" - 3 dyptyki. Historia sensacyjno-szpiegowska z elementami paranormalnymi. Akcja osadzona głównie w Ameryce w początkach XX w. W mojej ocenie to średniak. 6/10.
"Pewnego razu we Francji" - historia losów jednego człowieka w okupowanej przez Niemców Francji podczas II wojny światowej. Historia średnia, ale nawet wciągająca. Szkoda, że po polsku ukazały się tylko dwa pierwsze tomy (chyba z 5?). Przez to trudno ocenić serię jako całość. Ocena 6/10.
"Silas Corey" - 2 dyptyki. Historia sensacyjno-szpiegowska osadzona w realiach I wojny światowej. Główny bohater przypomina mi skrzyżowanie Jamesa Bonda z Arsenem Lupin i inspektorem Clouseau (ten ostatni ze względu na azjatyckiego służącego). Rysunki trochę kreskówkowe, nie do końca pasowały mi do przedstawianego tematu (bardzo poważnego). Ocena - 7/10.
"Tyler Cross" - lata 50-te XX w., klimat noir. Głównego bohatera, pomimo tego, że jest przestępcą, nie da się nie lubić. Nasuwa mi się podobieństwo z serią o Parkerze Darwyne'a Cooke'a (podobne czasy, klimat, bohater, kreskówkowy styl rysowania). Świetna seria! Zdecydowanie polecam! - Ocena 9/10.
"Złoto i krew" - koniec lat 40-ych XX w., Północna Afryka. Walki niepodległościowe plemion Maghrebu. Klimatem przypomina "Lawrence'a z Arabii". Dobra historia. Polecam! Ocena - 8/10.
"Jak zbić fortunę w czerwcu '40" - komiks w realiach wojennych (czas akcji - oczywisty, ze względu na tytuł). Galopująca akcja. Dobrze się bawiłem czytając ten komiks, ale to zdecydowanie pozycja do jednorazowego przeczytania. Głębszych treści nie ma co się w nim raczej doszukiwać. Ocena 7/10.
"Śmierci Stalina", "Jam jest legion" i "Katangi" jeszcze nie czytałem ("Katanga" czeka na zakup 3-go tomu, pozostałe leżą na "kupce wstydu").