Autor Wątek: Aria w integralach  (Przeczytany 13640 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline burberry

Odp: Aria w integralach
« Odpowiedź #60 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 09:40:49 »
No słaba, znając Rycerzy Aquariusa i Łzy Bogini łudził się człowiek że reszta serii jest na podobnym poziomie, niestety to co czytałem jest kilka poziomów niżej od tych dwóch.

Czytałem te albumy i to była droga przez mękę. Dziwię się komukolwiek, kto chciałby to zbierać.

Offline deFranco

« Odpowiedź #61 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 10:48:02 »
Ja może doprecyzuję swoją wypowiedź. Słaba z punktu widzenia dojrzałego czytelnika.
Można ją ewentualnie podrzucić dziecku (8-10 lat), zanim zacznie czytać Thorgala.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Komediant

« Odpowiedź #62 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 11:05:00 »
Kojarzę nawet określenie Arii jako 'Thorgal w spódnicy'.
Czytałem jako dzieciak i faktycznie albumy Łzy Bogini i Rycerze Aquariusa robiły wrażenie i bywały dość niepokojące.

Offline death_bird

« Odpowiedź #63 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 11:28:36 »
Ciekawe. Swego czasu czytałem wyłącznie "Siódme wrota" i te ponad 30 lat temu było to całkiem sympatyczne doświadczenie. Inna sprawa, że zeszyt momentami był na bakier z anatomią. Niektóre postacie sprawiały wrażenie jakby cierpiały na wodogłowie.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline deFranco

« Odpowiedź #64 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 13:37:52 »
O to to, też na to zwróciłem uwagę  :D
Kreska na pierwszy rzut oka sympatyczna, ale po przyjrzeniu się, mocno, tu i ówdzie kulejąca.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline starcek

« Odpowiedź #65 dnia: So, 05 Kwiecień 2025, 11:23:17 »
Ramotka tylko dla Egmontu. Mniejszego wydawcę ta seria może zatopić.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Pestak

« Odpowiedź #66 dnia: So, 05 Kwiecień 2025, 15:39:01 »
Ciekawe. Swego czasu czytałem wyłącznie "Siódme wrota" i te ponad 30 lat temu było to całkiem sympatyczne doświadczenie. Inna sprawa, że zeszyt momentami był na bakier z anatomią. Niektóre postacie sprawiały wrażenie jakby cierpiały na wodogłowie.

Nie mam teraz tych albumów przed sobą, ale jeśli dobrze pamiętam ( czytałem to ponad 30 lat temu) to był tam jeden typ z pęczniejącą głową , ale było to fabularnie uzasadnione, cierpiał na jakieś straszne migreny czy coś. Głowy innych postaci były raczej ok.

Ps. Ja bym te integralne brał

Offline komiks

« Odpowiedź #67 dnia: So, 05 Kwiecień 2025, 15:55:25 »
To jest ten komiks?
https://archive.org/details/aria-t-01-la-fugue-d-aria/mode/2up
Od strony graficznej przypomina Jean-Yves Mittona, ale jakąś klasę niżej, trochę ramotka.

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Pestak

« Odpowiedź #68 dnia: So, 05 Kwiecień 2025, 16:19:45 »
To jest to właśnie. Graficznie na pewno nie jest to Thorgal w swoim primie ale rysunki miały swój klimat i pasowały do historii.

Offline Masonna

« Odpowiedź #69 dnia: Pn, 07 Kwiecień 2025, 21:44:50 »
Aria w integralach? Brałbym jak wuj Giertych łapówki!
Komary rypią...